Вакуумът може да масажира от целулита

На ентусиазираните прегледи в Интернет, масажът с вакуумни кутии лесно елиминира два проблема: целулита и увисналата кожа, поради бързата загуба на тегло.

Но има абсолютно противоположни твърдения, че след тази процедура кожата започва да изглежда още по-зле. Парадокс, но може да масажира наистина украсява и подмладява, и в некадърни ръце - тя дефигурира. И това не е подходящо за всички.

Как работи

В основата на техниката е много добра идея: да се увеличи потокът от кръв към масажираните области на кожата и изтичането на лимфата от тях. Силата на вакуума разширява кръвоносните съдове и привлича едематозни течности от тъканите. В резултат на това кръвоснабдяването на дълбокия слой на кожата се подобрява.

И това означава, че тя получава липсващите хранителни вещества, кислород и е освободена от токсини и токсини. Буквално за 12-15 процедури на вакуумен масаж, слабата кожа стяга и придобива здрав цвят. Колкото по-дълъг е курсът на масажа, толкова по-малко забележими ще бъдат бръчките и целулита. Благодарение на вакуумните консервни кутии можете да намалите обиколката на корема с няколко сантиметра, да подобрите формата на хълбоците.

Защо вакуумът може да масажира, може да съсипе кожата

Вакуумният масаж е нар от ръце на нечестен потребител. Той може да причини непоправими щети на красотата, ако го направите погрешно. Банката трябва да се премества само по така наречените линии за масаж. След това кожата ще стане твърда и плътна. Ако го опънете - има бръчки или стрии (стрии). Това означава, че преди да направите масаж, трябва да намерите снимка и да помните посоката на линиите за масаж на различни части на тялото. Например, в областта на брадичката - от клавишите до долната челюст, в корема - от периферията до пъпа и по часовниковата стрелка, в задните части - в кръг и отдолу нагоре. На краката и ръцете в правилната посока - от пръстите до слабините и рамото, съответно.

В допълнение, прекомерното отрицателно налягане на вакуума може да предизвика появата на съдови звездички върху кожата и уголемяване на по-големи вени. Това са самопричинените разширени вени.

След вакуум масаж често остават големи кръвоизливи. Това може да се дължи на повишена крехкост на съдовете, с високо налягане на кутията или със слабост на съдовата стена поради хиповитаминоза или инфекциозно заболяване. В "натъртвания" няма нищо добро. Разлятата кръв в кожата може постоянно да остави петна от ръждив цвят, с които е много трудно да се справим. Това заболяване, предразположено към релапс, се нарича придобита хемосидероза.

Ако се движите вакуума не може по протежение на лимфните съдове, вместо желаната загуба на тегло може да получите силно подуване. Ако не се елиминират, кожата става по-тънка, избледнява, става по-слаба.

Когато вакуумният масаж е вредно за здравето

За да държите маса за масаж, има строги противопоказания:

- бременност;

- онкологични заболявания;

- Кожни проблеми: псориазис, пустуларен обрив, тъмни кърлежи, изпъкнали над кожата, рани;

разширени вени;

- настинки;

- Всяко повишаване на телесната температура.

Какво се изисква за вакуум масаж

За вакуум масаж не е необходимо стъкло, а специални меки силиконови буркани с гладки ръбове. Те се продават в аптеките или в отделите за медицинско оборудване. В един пакет има две банки наведнъж. Второто не е резервно: смята се, че вакуумният масаж е по-ефективен, ако го правите едновременно с двете ръце. Преди да купите, моля, обърнете внимание: диаметърът на кутиите за различните части на тялото е различен и може да бъде от 17 mm (за лицето) до 60 mm (за бедрата). Професионалният комплект включва само 12 броя от всичките шест размера.

Как да си направим масаж вкъщи

На чисто измито тяло се затопля и на ръба на кутията се нанася масажен или антицелулитен крем. Те могат да добавят ароматно масло (грейпфрут, портокал, мента). Проверете дали те не включват парабени и минерални масла, от които кожата не диша. Бурканът трябва да бъде леко изцеден, след това плътно прикрепен към кожата на проблемната област и да се пусне, така че да се гаси сигурно. След това бавно го преместете по линиите за масаж, без да я изваждате от кожата, около 10-15 минути, докато се появи постоянното зачервяване.

Бъдете готови за неприятни усещания: кожата, издърпана отвътре, ще боли. Не е нужно да издържате. За облекчаване на болката е необходимо да се намали силата на засмукване, така че нивото на изтеглената кожа да не е по-голямо от 5 мм. Постепенно можете да го увеличите до 1,5 см в рамките на няколко дни, но само ако няма силна болка.

Уверете се, че имате предвид чувствителността на кожните съдове. По-добре е да продължите курса на масаж, за да постигнете желаната загуба на тегло и да се отървете от целулита, отколкото да получите хемосидероза, стрии и дори белези след множество кръвоизливи.

Ако спазвате правилната техника на вакуум масаж и не бързайте, ще се случи чудо. Кожата ще изглежда по-млада, а любовницата й е по-тънка и по-привлекателна.

Share:
Comments