Трици за отслабване

Бранът е плътна външна обвивка от зърно, която се отстранява по време на почистването и избелването на брашното. Всъщност това са отпадъчни продукти от смилането на брашно, почти 100% влакна.

Безполезен за хранително-вкусовата промишленост, но много ценен за загуба на тегло. Бобът почти не се усвоява и не се смила, те преминават през хранителната верига, подуват се в баласта и създават илюзията за ситост.

Трици за отслабване 1. Бран помага за подтискане на апетита.

След като изядете една супена лъжица трици, ще получите само 20 калории. В същото време чувството за насищане ще бъде сравнимо с 10 пъти по-голяма част. Причината е, че влакното на триците има пореста структура, която прилича на активен въглен. Благодарение на тази характеристика, триците абсорбират огромно количество течност, увеличавайки обема си няколко пъти и пълнейки лумена на червата. Протягането му заблуждава центъра на ситост в мозъка и постоянно потиска усещането за глад.

2. Те спестяват от запек.

Твърдите влакна на целулозата стимулират чревната перисталтика и преминават през нея като четка, като очистват всичко останало. Столът ще бъде редовен, обемен и мек, главното е да се измият триците с достатъчно вода.

Важно е: да направите "работа" с влакна, трябва да изпиете най-малко 1 чаша вода за всяка изядена лъжица трици. В противен случай, за подуване, тя изсмуква течността, необходима на тялото от червата, източвайки кожата и мускулите, които кондензират кръвта. Тогава е възможно не само запек, но и болезнени спазми в корема.

3. Парата поддържа нормално ниво на глюкозата в кръвта.

Основната причина за внезапни аварии и лакомия по време на загуба на тегло е хипогликемичното състояние, когато след ядене на бързи въглехидрати, захарта в кръвта скача и след това пада, причинявайки най-силния зеол, което го прави да абсорбира големи количества храна.

Тъканните влакна, които влизат в тялото, частично се разграждат, за да "забавят" въглехидратите, живеещи в чревните колонии на полезните микроорганизми. Този процес продължава няколко часа: през цялото време, докато триците минават през тънките черва. В резултат на това в кръвта постоянно се подава малко количество захари, което е достатъчно, за да не се предизвикат резки колебания в нивото на глюкозата и да се предотврати хипогликемията.

Между другото, най-полезните бактерии активно растат върху целулозата, осигурявайки силен имунитет, здравословен тен, нормално храносмилане, елиминиране на токсините, защита от тумори и редовни изпражнения. Така че се оказва, че дори не двойна, но тройна полза: загуба на тегло, здраве и красота.

Кои трици са по-полезни

Важно предимство на триците е съдържанието на зърнените зародиши. Това малко обемно включване се състои от висококачествени протеини, чиито аминокиселини не се синтезират в човешкото тяло, а в други храни присъстват в незначителни количества, или изобщо не съществуват.

Счита се, че най-ценните са черупките от житни зърна. Те съдържат максималното количество протеини, полезни микроелементи и витамини. Пшеничните трици са особено богати на антиоксиданти цинк и селен, отговорни за работата на имунната и ендокринната системи, за здравето на кожата и косата. Благодарение на тези вещества човешкото тяло е в състояние да издържи на всякакви вредни ефекти: ултравиолетово лъчение, инфекции, токсини.

На второ място на хранителната стойност и полза са ръжените трици. Те се съветват да ядат тези, които страдат от запек, подуване и затлъстяване. Райните трици не само ще помогнат да се отървете от натрупания излишен флуид, но е по-добре от другите да спестите от внезапните скокове в нивата на кръвната захар. Това свойство е особено важно за тези, които страдат от диабет и нарушен глюкозен толеранс. Третото място в класацията за популярност е заетата от оризови трици. Те имат малко цинк и селен, повечето мазнини, но с много калий, витамини В.

Как да използвате трици за отслабване

Най-"чистият" продукт е сух прах, получен върху мелница за брашно. Неговите кафяви твърди гранули нямат специфичен мирис или вкус. Ето защо те могат да се добавят към почти всяко ястие. Можете да поръсите салата от трици, да се разреждате с млечна киселина и да пиете смес. В магазините триците най-често се продават като прах. Понякога те се залепват в "наденички", топчета или плочи с помощта на безглутеново брашно, което леко увеличава калоричното съдържание и съдържанието на глутен. Понякога производителите добавят към триците различни аромати и вкусове. Има само едно предимство: това е по-приятно за ядене.

Няма значение в каква форма ще използвате трици, опитайте се да ядете поне 20 грама дневно. Тази част се препоръчва от диетолозите - за отслабване и за поддържане на здравето.

Share:
Comments