Толстеют ли от макарон?

Италианците обичат да повтарят "Pasta non fa ingrassare" - те не получават мазнини от макарони. В това изявление има голяма истина.

Всъщност, макарони, направени от твърда пшеница, заварени "al dente" - мека външна и твърда вътрешност, принадлежат към групата на бавните въглехидрати и в по-малка степен предизвикват отлагането на мазнини.

Опасността възниква, когато макарони се сервират с мастни сосове - карбона, четири сирена, всякакви кремообразни сосове - с гъби, говеждо месо, както и сос от Болонезе.

тестени изделия

Защо макароните се мазнини

Макароните са въглехидрати, а сосовете са мазнини. Ако искате да отслабнете, въглехидратите не могат да бъдат комбинирани с мазнини във всеки случай.

Когато ядете въглехидрати, инсулин се секретира в организма, той незабавно улавя мазнината, която се поглъща от въглехидрати и ги носи, за да се депонират на бедрата и корема.

Пастата със сметанов сос по отношение на степента на вредност е сравнима с тортата Наполеон, при която слоят тесто се напълва изобилно с крем. По същия начин, в макарони на carbonara - слой на тестото е изобилно замърсени със сос крем сирене.

Как да готвя макарони на диета

Ако отслабнете, ако сте на нискокалорична диета, не се отказвайте от любимия си продукт, просто готвайте тестени изделия със зеленчуци или с гъби, но без крем. Възможно е с леки зеленчукови сосове, например, нарязани домати с лук, добавете любимите си подправки, но не сложете масло - можете да имате паста с такава превръзка. Основното нещо, без мазнини.

И се опитайте да не ядете тестени изделия след шест вечерта. Вечеря тънък човек трябва да бъде протеин. А въглехидратите за нощта не си заслужават. От макарони, изядени през нощта, се мазнини, дори и да ги готвите според всички правила на диетичното хранене.

Становището на диетолог

Тук диетологът Коловков обяснява дали е възможно да се ядат макарони по диета:

Прочетете на:

  • Макарони със зеленчуци - рецепта
  • Какво е по-добре от обикновените макарони за макаронени изделия?
  • Как да се хранят, за да отслабнете
Share:
Comments