Тежестта се повиши. какво трябва да направя?

Това се случва така: отидох на диета, намалих броя на калориите, започнах да губя тегло. Отслабвам, отслабвам и изведнъж спрях. Аз все още ям малко, но аз не губят тегло, защо? На езика на специалистите по хранене това се нарича "ефект на теглото на плато" и хората казват "Теглото е нараснало".

hudeem_s_umom

Тайната е, че тялото се адаптира към всяка диета и започва да намалява консумацията на енергия. Калориите не са достатъчни и нивото на метаболизма се намалява. Човекът, както и преди, яде малко, но тялото сега се опитва да похарчи по-малко. В края на краищата той не може да обясни, че се ограничавате, защото искате да станете по-тънки. Вашето тяло не различава диетата от реалния глад. Тя смята, че са дошли трудни времена и се опитва да се задържи, като намали дневната консумация на калории, оставяйки мазнините в резерв, за да можете да оцелеете.

Лекарят по медицина Михаил Гинзбург казва, че тялото много често започва да забавя загубата на тегло, когато човек губи 10% от теглото си. Въпреки това, според Гинзбург, това не си заслужава. "Ние просто трябва да изчакаме 1-3 седмици, а след това тялото, адаптиране към новите реалности на кръвта и други системи, става все по-тънка."

Един приятел на нашия сайт, диетолог Алексей Коловков, за да премести замразеното тегло от земята, принуждава пациентите си да организират "ден на обувки", когато можете да ядете всичко, което искате. Тялото разбира, че няма прекъсвания с храна в страната и започва да изразходва калории в обичайния, "мирен" режим.

Същият метод се използва от Николай Басков - пациент на диетолога Маргарита Королева. Певецът казва, че от време на време яде до купчина, той мами тялото, така че той не иска да забави метаболизма. Спомнете си, дневната диета на отслабване Басков не надвишава 1250 калории.

Share:
Comments