Течен кестен за отслабване

Течен кестен за отслабване е продукт, който вече е натрупал цяла армия от почитатели. Не е чудно, защото рекламата гарантира, че с помощта на екзотичен прах стотици хора буквално след няколко месеца могат да намерят желаната фигура. Това уникално лекарство, въпреки присъствието на думата "течност" в заглавието, се получава под формата на кафяв прах, направен от плодовете на амазонската гуарана - популярен сред спортистите. Ефектът от загуба на тегло от течна кестен истината или мит?

Течен кестен за отслабване

съдържание

 • Истината за течен кестен
 • Как да вземем течен кестен?
 • Противопоказания
 • Аналози на течен кестен

Истината за течен кестен

Самият Гуарана изглежда като вечнозелена лоза. Това растение цъфти с приятно миришещи съцветия от бял цвят. Цветя в производството на продукт за отслабване не участват - за чудо прах, използвани черен и голям (размер на средното грозде) семена от плодове на guarana, със специален вкус. Изсушените плодове се смилат на прахообразно състояние и се използват като течен кестен. Нанесете плодове от гуарана и точно в храната - те са подложени на топлинна обработка, в резултат на което те стават подобни на вкус за обикновени варени картофи.

В европейските страни полезните свойства на това прекрасно растение са известни от дълго време. Веществата, съдържащи се в плодовете на гуарана, допринасят не само за отслабване, но и имат лечебен ефект върху тялото. В древните племена на Южна Америка, гуарана е почитана като магическо растение, което помага да се излекува от много болести, да се възстанови имунитетът и силата на тялото. В много отношения, благодарение на енергийните си свойства, употребата на напитката помага да се промени пасивният начин на живот в активен, поради което загубата на тегло е значително ускорена. Особено се препоръчва да приемате течен кестен директно по време на активното трениране, като добавите половината дневна доза от продукта към всяка храна или напитка - вода, кисело мляко, кефир, овесена каша и др.

Как се прави течен кестен

Основните свойства на напитките, произведени от прах от гуарана, са повишена издръжливост и повишена ефективност. Поради тези свойства аборигените използват растението за дълги пътувания, когато се изисква повече сила, отколкото в нормалния живот.

Гаранцията, съдържаща се в гуарана, не причинява привикване към неговото използване. Това е предимството му пред кафе. Но точно като кофеина, гуарана може да елиминира летаргията и умората, да ускори метаболизма в организма, което води до подобрена физическа издръжливост и бързо изгаряне на калориите. И в крайна сметка, до очакваната загуба на тегло.

Също така насърчава загуба на тегло и се съдържа в гуарана карнитин, който има способността да прехвърля мастни киселини към мускулните клетки и насърчава тяхното изгаряне и разцепване. Но за да активирате ефектите на карнитина, трябва да наблюдавате нискокалорична диета и упражнения.

И така, всичко, което се казва за течен кестен, е вярно? Въз основа на свойствата на гуарана можем да заключим, че ако имате правилното хранене и спортния начин на живот, отслабването няма да ви подтикне, докато обикновеното потребление ще ви даде допълнителна енергия.

Състав на течен кестен

 1. Теофиллин. Действието му е подобно на кофеина. Основната разлика от последното е ефектът върху мускулите, който заобикаля ефекта върху нервната система.
 2. теобромин, Спомага за правилното изразходване на енергия, помага за увеличаване на концентрацията.
 3. Guaranine. Подобно на теофилин, неговият ефект е близък до кофеина. Всъщност той е силен енергиен инженер, поради което той често присъства в състава на спортното хранене. В течен кестен се съдържа в големи количества. Поради бързото поглъщане на имунната система в кръвта, без дразнене на стомаха, продуктът не е противопоказан на лица с гастроинтестинални смущения. Освен това - поради факта, че се усвоява много по-бавно от кофеина, продължителността на експозицията на guaranine също се увеличава, което се оценява сред спортистите.
 4.  Минерали, аминокиселини, антиоксиданти и витамини: калций, магнезий, натрий, калий, витамини от група Б, А, Е. Насърчаване на пречистването и подмладяването на тялото.

Свойства на течен кестен

 • Позволява ви да преминете към активен начин на живот, като увеличите енергията. Ефективен при контролиране на хиподинамията.
 • Подпомага изгарянето на мастни натрупвания чрез увеличаване на потреблението на калории и ускоряване на метаболизма.
 • Повишен имунитет. Течен кестен възстановява жизнеността, стимулира физическата активност и повишава издръжливостта на тялото.
 • Повлиява намаляването на апетита. В резултат на това хората ядат по-малко и се движат повече, което естествено води до изпускане на наднормено тегло. Това се дължи на ефекта на теофилин и guaranine.
 • Почистване на тялото.

Как да вземем течен кестен?

Както вече стана ясно от гореизложеното, течният кестен не е наистина течен. Това е прах, който се разтваря във вода или друга течност. Ежедневната норма на продукта е 1 чаена лъжичка, която за предпочитане е разделена на две хранения.

Противопоказания

Въпреки факта, че, както обещават производителите, вредата от течния кестен е минимална, съществуват противопоказания за метода. Не приемайте храна с хора от гуарана:

 • със сърдечно-съдови заболявания, особено тези, свързани с нарушения на сърдечния ритъм;
 • предразположени към гърчове на епилепсия;
 • с психическо заболяване;
 • с хипертония;
 • когато се използват психотропни и седативни лекарства, както и антидепресанти.

В случай, че виждате лекар за болест, не забравяйте да се консултирате с него, ако имате някакви противопоказания за ядене на гуарана.

Аналози на течен кестен

Тъй като тази добавка не се продава в аптеката, не всеки би рискувал да я придобие от дистрибуторите. В този случай могат да се препоръчат следните аналози на течен кестен:

 • Капсули, съдържащи гуарана, Една ампула ще ви помогне да проведете доста тежко обучение. Единственото нещо - любителите на кафе гуарана не могат да помогнат.
 • Други стимуланти на централната нервна система, в действието им наподобяващо кофеин. Например, безводен кофеин е лекарство, предназначено за хипотония.
 • Екстракт от женшен, Това е стимулант на растенията, който дава жизненост и увеличаващ се натиск. Вземете я с повишено внимание - женшенът причинява безсъние и тахикардия.
 • Екстракт от Eleutherococcus, Подпомага възстановяването след физическо натоварване, увеличава издръжливостта. Eleutherococcus се използва активно в спорта.
 • Настойка левзеи, Има свойството да повишава ефективността на мускулите, подобрява кръвообращението. При продължително приемане се подобрява здравословното състояние, упражненията намаляват сърдечната честота, подобряват издръжливостта. Еднократното приемане на тинктурата стимулира централната нервна система, намалява възстановяването след тежко тренировка.
 • Спортно хранене, съдържащи багрилин, аргинин, карнитин, витамин В6 и аминокиселини.

Ако искате да намерите сред различните комплекси и спортни добавки, подготовката с гуарана няма да бъде трудна. Но имайте предвид, че трябва да ги вземете с голямо внимание, внимателно спазвайки дозата и консултирайки се с лекар. Разбира се, без спортен начин на живот и правилно хранене, никакъв течен кестен или друг продукт с подобен състав или ефект няма да помогне за намаляване на теглото. Ако просто трябва да се развесели, пийте нормално качество зърнено кафе.

Share:
Comments