Тайната на хармонията на френските жени

Чудили ли сте се защо няма почти никакви френски жени? Изглежда, че френската кухня е истински гурме рай: известните френски пастети, сирена, вина - всичко това изобилие не помага да се поддържа красива фигура.

В същото време повечето френски жени остават тънки до старост. Може би те имат повече воля, отколкото нашата? Или французите знаят някаква специална тайна? Нека видим как ядат тези жени, които се смятат за световен стандарт на благодат.

Във Франция е обичайно да започнете деня с обилна закуска. Пълната закуска дава на тялото енергия и сила, за да живее до вечеря, без да разбива бисквитките и пуска здрави метаболитни процеси.

Приемането на храна три пъти на ден, което позволява две или три лесни закуски, жените във Франция са склонни да го правят в ясно определено време. В същото време те се грижат не само за вкуса, но и за красотата на сервирането на ястия.

Като истински гастрономи, френски жени ядат бавно, харчат за всяко от основните ястия в продължение на поне петнадесет минути. В този случай, за разлика от руснаците, те не свързват храна с четене на списание или гледане на телевизионно шоу. Като цяло дъвченето на храната, без да се разсейва от този процес, спазвайки етикета, хората ядат много по-малко. Културната култура, развита от векове, не позволява да се преяждат и да се пресичат парчета.

Френските жени ядат сирене и пастет, но същевременно се опитват да ядат колкото се може повече зеленчуци и се пълнят изключително със зехтин. Голям брой риби в диетата на френските жени осигуряват на организма йод, който е толкова необходим за нормалното функциониране на щитовидната жлеза. Като лека закуска френските жени често използват естествено кисело мляко, ядки или плодове, а не бисквити и сандвичи с наденица.

Задължителни зеленчуци, плодове, риба, зехтин и умереност във всичко, вследствие на хранителната култура, това е цялата тайна за запазване на тънка фигура.

Share:
Comments