Средства за намаляване на теглото - преглед на хранителните

Всички средства за отслабване могат да бъдат разделени на три групи:

  1. фармакологични лекарства, всъщност, лекарства за отслабване (Ксеникал и Меридиа)
  2. добавки - концентрати от естествени биологично активни вещества - корени, плевели, влакна
  3. протеино-минерални смеси - известни на всички протеинови коктейли, барове и други

Всичко това е в изобилие във всяка аптека. И въпреки че повечето наркотици се продават без рецепта, приемането им безмилостно би било голяма грешка.

И това не са дори странични ефекти, но елементарни, че не постигат желания резултат, изхвърлят пари и разочарование. "О, и аз приех, но нямаше ефект."

Възможността да се яде нещо за отслабване, разбира се, е много изкушаващо. Но за да се лекува затлъстяването (прекомерно натрупване на мастно телесно тегло) с помощта на таблетки е нереално. Лекарствата и добавките са само асистент и допълнение към други методи за отслабване - нискокалорична диета и специално физическо натоварване.

В противен случай, дори ако загубата на килограми се наблюдава на фона на лекарството, може да настъпи бързо и значително увеличение на телесното тегло след края на прием на хапчета за отслабване. И това е много по-сериозно, отколкото просто липса на резултати.

Правилно е, че лекарството за отслабване трябва да бъде предписано от диетолог и лечението не е безсмислено, сляпо. Не защото хапчета за отслабване са опасни, а защото специалистът по хранене знае какви задачи решават всеки наркотик и какви инструменти са необходими във вашия случай.

Хапчета за отслабване

От фармакологията диетолозите сега предписват три наркотици - Xenical, Meridia и Dietressa. Xenical е швейцарски лекарствен препарат, който блокира ензимната липаза в червата, в резултат на което мазнините, които идват с храната, не се абсорбират с 30%, но излизат с изпражнения.

На фона на приемането на Xenical (като цяло и без него) не можете да ядете много мазни храни. Механизмът на действие на Xenical е такъв, че в резултат на това е възможно да се получи много тлъсто изпражнение, което може да излезе по всяко време - по време на преговори, на плажа, по дата, по всяко време.

Столът ще бъде толкова дебел, че просто ще се излее през червата. Представете си себе си в тази ситуация. Неприятно. От друга страна, този страничен ефект донякъде организира загуба на тегло. Както е известно, за много хора, които приемат такива лекарства - възможността най-накрая да си позволят най-вредната храна "Ура, вземам хапчета, така че мога да направя всичко сега".

Второто лекарство е Meridia, или от други производители Goldline, Reduxin. Активното вещество във всички препарати е същото - сибутрамин. Това вещество действа на съвсем различен принцип, потиска апетита. Meridia инхибира обратното улавяне на серотонин и норепинефрин в централната нервна система, което допринася за по-бързото усещане за насищане, както и за по-бързо изразходване на енергия.

Meridia се предписва на хора с хранителни разстройства, които постоянно ядат и не могат да спрат. Meridia се продава само по лекарско предписание само при назначаване на лекар. Когато се приема, кръвното налягане може да се повиши, а пациентите с нарушение на сърдечния ритъм трябва внимателно да ги приемат.

Dietress е ново лекарство, което обещава да намали апетита. Той действа внимателно, продава се без рецепта. Наркотикът е съвсем нов и рецензиите за него досега са малко. Известно е, че за разлика от Меридиа, това е безопасно.

Биоаддитиви за отслабване

всички видове добавки, продукти за отслабване

Всичко, което стои на рафтовете на аптеките в ярки пластмасови буркани и се продава без рецепта, е BAD - биологично активни добавки, концентрати от естествени (или идентични с естествените) биологично активни вещества, които допълват храната със своите оскъдни компоненти. Най-често те се използват под формата на таблетки, прахове, маслени разтвори, чайове, капсули, балсами, сиропи, бонбони и дори барове.

Бада е голяма помощ в програмата за намаляване на наднорменото тегло. Това всъщност е ново поколение фитотерапия. Нашите прадеди приготвиха лайка, събраха ценни корени. Но сега е трудно да накара някой да произвежда лекарствени билки ежедневно, а хранителните добавки могат да съдържат до 50 полезни вещества само в една капсула.

За съжаление, репутацията на биологично активните добавки, допринасящи за загуба на тегло, до голяма степен е оцветена в началото на 90-те, когато дистрибуторите с значки "Искате да отслабнете, питай ми как" активно популяризираха Herbalife и други продукти като панацея за наднормено тегло. Производителите продължават да спекулират за някои свойства на активните вещества ("Turboslim Night - активна загуба на тегло през нощта"), което само вкарва объркване в съзнанието на хората и предотвратява обективната оценка на ролята на хранителните добавки в процеса на отслабване.

Добавките могат да съдържат витамини, минерали, като хромов пиколинат, за да се намалят апетита за сладкиши.

Съставът на хранителните добавки може да включва смес от сушени лечебни растения - билки Hoodia, Garcinia, плодове Asai.

Хранителните добавки могат да включват вещества, получени от преработката на животински суровини, морски продукти.

Могут содержать пищевые волокна  - пектины, отруби, растительную клетчатку, микрокристаллическую целлюлозу, которая разбухает в органах пищеварения, создавая чувство сытости. Это известные всем добавки Фитомуцил, МКЦ, XL-S Medical.

По правило производителите използват няколко компонента в една капсула. Такива сложни подготовки се правят под името Turboslim, Formavit, Supersystem Six и много други.

За всяка биологично активна добавка Институтът по хранене на RAMS издава сертификат, който гарантира неговата безопасност, което означава, че човек не се заразява с инфекциозна болест и не се отрови. Този сертификат не гарантира липсата на странични ефекти, не потвърждава, че хранителната добавка е наистина ефективна. Така че много лекарства имат слабително действие, което обикновено е правилно при намаляване на теглото, но ако постоянно приемате слабително, може да получите раздразнение на червата и други странични ефекти, които ще повлияят неблагоприятно на цялостното здраве.

Друг пример е широко препоръчваните хранителни добавки с хитин, които намаляват усвояването на мазнините в червата. Те, както се оказа, намаляват абсорбцията не само на мазнини, но и на всички мастноразтворими компоненти, което води до недостиг на витамини А, D, Е, К, което може да доведе по-специално до развитието на остеопороза и други заболявания.

Ако хранителните добавки съдържат витамини, това също е повод да помислите за дозата. Предозирането на такива витамини като А и D също може да доведе до различни аномалии.

Не използвайте "контрабандни" хранителни добавки, които включват по-специално "тайландски хапчета" и Bileit. Съществуват съобщения, че някои хора не само са загубили тегло, но са имали трофични промени в ноктите, нарушения на съня и нестабилно кръвно налягане.

Активни вещества за това и активните вещества, за да имат доста силен ефект. Следователно, неконтролируемото приемане на тези лекарства е нежелателно.

Белково-витаминные смеси

С нискокалорична диета е трудно да се осигури на организма необходимото количество хранителни вещества, основни съставки на храната. Седите на зеленчуци, бульони и тялото няма протеини. В резултат на това теглото е намалено в много отношения поради загуба на мускулна маса, загуба на собствени протеини от мускулите и кожата.

В този случай понякога се прибягва до използването на промишлено приготвени хранителни концентрати и консервирани смеси, т.нар. Протеинови и витаминни коктейли. Те са нискокалорични, но съдържат всички необходими вещества в концентрирана форма.

По този начин е възможно да се измами тялото. За да се постигне това, с нискокалорични диети, първо мазнините, а не мускулната тъкан.

Към протеиновите витаминни смеси се включват продукти като Vital Formel Немска марка, известна храна в Кеймбридж, American Dietfast, OptiFast на швейцарската фирма Sandos, Ulra Diet Trim, нашият руски продукт Dr. Slim, който се произвежда от компанията на диетолога М. Гинзбург и други хранителни комплекси.

Всички тези продукти съдържат най-много хранителни вещества с минимално калорично съдържание. Приемането на тези продукти се заменя с приемането на обикновена храна. Кеймбриджската храна може да се използва не само за намаляване на теглото, но и като допълнителен източник на протеини и витамини с лошо балансирана диета, например тези, които отказват да ядат месо.

Важно е да запомните, че хранителните формули не могат да заменят природните храни. Не можете просто да седнете на протеинови шейкове. Всички видове изкуствени хранителни смеси, като фармакологични препарати, като хранителни добавки, трябва да се приемат само за предназначението и под наблюдението на специалист.

Прочетете на:

  • Капсули за изгаряне на мазнини на зелено кафе
  • Хромният пиколинат отблъсква глад за сладки
  • Реални ревюта на Xenical
kapsuly_zelenogo_kofe Купете зелени кафе капсули, Genesis Today (САЩ) Екстракт от зелено кафе Чист зелен кафе на зърна, 60 капсули от 400 мг.
Share:
Comments