Седем дни на кефир

Съдържание:

 • Полезни свойства на киселото мляко
 • Кефир диета 7 дни и минус 10 кг
 • Как да подобрите резултатите и да излезете от диетата
 • Опростена версия: кефир - елда диета

Сред диетите има такива, които предполагат стриктни хранителни ограничения и има по-леки варианти, които са подходящи за хора, които тежко страдат от отхвърлянето на много храни. На "междинните" опции между твърдия и светлината може да се припише кефир диета. Ако считаме, че е "кратка версия" - тридневна, то може да се извърши в "моновариант", т.е., в продължение на три дни да се консумира изключително кефир.

По-дългата диета - за една седмица - не предполага това ограничение. В този случай, обеди и вечери ще бъдат малко по-разнообразни, тъй като е необходимо да се гарантира, че всички микроелементи и витамини, необходими за жизненоважна дейност, се доставят на тялото, така че по време на храната да не страда от техния недостиг.

Всички ползи от кефира

Какво толкова полезно кефир? В допълнение към калция, наситена с тази вкусна напитка, съдържа витамини А, В2, протеинови съединения. Това не е без причина, че се препоръчва за различни заболявания на стомашно-чревния тракт, особено когато са предразположени към запек. Въпреки това, за да се справим с този деликатен проблем, е необходим еднодневен кефир. Той напълно почиства червата, като действа, може да се каже, в ролята на лекарство, което улеснява бързото отстраняване на токсините и токсините от тялото. В допълнение, кефирът е напълно наситен. Вероятно сте забелязали, че в горещо време през лятото, когато гореща вечеря буквално "не се влива в гърлото", си струва да се пие няколко чаши кефир - а чувството за ситост се осигурява до вечерта. Специално количество калории (и следователно, килограми), той не добавя.

Всички тези свойства на кефира ви позволяват да го използвате като диетичен продукт. Какво ще изглежда седмицата ви на кефир - как и какво да ядете през тези седем дни? Обикновено се препоръчва да се придържате към следната диета.

Диетичен график

Първият ден е 1, 5 литра кефир (можете да имате ниско, и можете да имате нормално съдържание на мазнини) и в допълнение - 4 или 5 картофа. Картофите трябва да се варят, без сол и без масло. Вземете клубените със среден размер.

 • Вторият ден - отново кефир в същата сума, на която можете да добавите 100 грама варено пиле.
 • Третият ден повтаря втория, с разлика, че вместо пиле можете да ядете телешко месо.
 • На четвъртия ден вземете малка част от варена риба (без да забравяте вече познатите 1,5 литра кефир).
 • Ден 5 е краф и вкусна салата от зеленчуци или плодове (просто не вземайте банани и грозде - те са твърде високи в калории).
 • Шестият ден - може би това ще бъде най-трудното за вас, но бъдете силни: въпросът свършва. На този ден яжте само кефир. Остава не дълго: само 2 дни - и постепенно можете да се върнете към нормалната диета. Кефир трябва да пиете половин или два литра.
 • Последният, седмият ден, в известен смисъл, ще се превърне в почивка - ако не и за вас, а за вашия стомашно-чревен тракт точно. На този ден не можете да ядете изобщо, но можете да пиете във всякакви количества.

Какво да пием? По ваш избор:

 • - зелен чай;
 • — минералку;
 • - вода.

Не е препоръчително да се използва черен чай и кафе - тези напитки ще станат твърде тежки за тялото. Но напитките и водата могат да се пият без ограничения. Това е голям "плюс", защото по този начин можете леко да заблудите стомаха, когато той започне да възмущава търсенето на храна.

Как да подобрим резултата?

От осмия ден диетата може да бъде спряна. Какви са очакваните резултати? Загубата на килограми трябва да достигне броя на 5 или дори 7. Сега основната задача за намаляване на теглото не е да се губят резултатите, постигнати чрез наливане на торти и шоколадови бонбони. За да излезете от диетата по-добре постепено: да започнете пълноценно хранене с леки храни - плодове, зеленчуци. След това можете да добавите каша и супи. Основното нещо е да не се върнете напълно към стария начин на живот. Желателно е постоянно да се отървете от навика да ядеш кифли и пица, както и шоколадови бонбони - в неограничени количества. Не, малък парченце пица на среща с приятели или няколко сладки с вечерен чай е напълно допустимо отклонение от общия принцип на хранене след диета. Основното нещо е, че такива вечери не стават норма в бъдеще.

На килограмите се разтопи по-бързо, кефир диета ще изисква подготовка. Няколко дни преди началото на увеличеното използване на кефир, ограничаване на сол, сладки, пийте вечер (вместо вечеря) чаша кисело мляко или кисело мляко без захар. Така че, дори преди диетата, кажете сбогом на още няколко килограма.

Как ще тежи теглото на диета? В ранните дни - бързо, а след това малко по-бавно. Това не трябва да ви плаши: в ранните дни тялото губи излишната течност и тези "натрупвания", които сте написали напоследък. И тогава има постепенна реорганизация на метаболизма, установяването на правилната му работа - и фигура постепенно придобива хармония.

Въпреки всички предимства и ефективност на диетата с кефир, не можете да се съобразявате с всичко това. Не диета на тези, които страдат от заболявания на стомашно-чревния тракт (най-малко в остра форма или в етап на обостряне). В това състояние всяка диетична храна може да се използва само след консултация с лекар.

Добавете елда

Ако смятате, че ще бъде трудно да се поддържа диета на кисело мляко, опитайте опростена версия - кефир и елда. С такава форма на храна няма да чувствате глад. Как да готвя елда и как да го комбинирате с кисело мляко? Можете да направите това: като вземете чаша елда, изсипете я вечер с вряща вода и я оставете до сутринта. На следващия ден можете да ядете една от тази елда, като я изсипете с кефир. Или малко по-различно: отделно яжте елда и отделно пийте кефир. Тази диета не трябва да се наблюдава повече от 3 дни.

Кои от вариантите на диетата с кефир да изберете, можете да решите сами. По принцип, и двете са идеални за отслабване. Разбира се, ако трябва да загубите повече от 10 кг, ще трябва да седите на тази диета неколкократно. Това не е забранено, но не повече от веднъж на всеки три месеца, за да не се губят заедно с допълнителните килограми от съществени микроелементи. Същевременно всяко ограничение е стрес и не е необходимо да се стига до крайности. Възстановявайки теглото, в което се чувствате комфортно, опитайте се да следвате принципите на здравословното хранене в бъдеще и вече няма да имате нужда да седите на диети. Най-скоро постигате хармония!

Share:
Comments