Риби за отслабване и защо трябва да ядете протеини

Една диета с високо съдържание на протеини е чудесно за отслабване. Ако намалите количеството брашно, мазнини и в същото време консумирате до 120 грама протеин на ден, ще започнете да отслабвате. Освен това такава диета ще бъде толерирана много комфортно. Протеиновата храна задоволява глада добре и наситено дълго време и важното е, че подпомага запазването на мускулната маса по време на загуба на тегло.

С дефицит на калории, собствените тъкани на организма се разпадат. Е, ако това са безполезни мазнини, но ако това са мускулите на скелетната мускулатура? За да изгубите мускулите и мазнините, се нуждаете от лек излишък (1,5 г на килограм тегло) протеин в диетата.

Рибата с право се счита за един от най-добрите източници на протеини. Съдия за себе си: 100 грама от този продукт съдържа средно 15-25 грама протеин. За сравнение, телешко от 1 категория - 20 г, свинско - 15 г.

fish_for slimming1

Отслабвам с риба

Точно както месото, рибата и морските дарове се абсорбират по-добре от растителните протеини. За разлика от телешкото, свинското и агнешкото, рибата се смила най-малко три пъти по-бързо (1,5 часа спрямо 5 часа). Този факт трябва да се вземе предвид при избора на ястие за късно вечеря.

За отслабване, ниско съдържание на мазнини риба видове (мазнини процент до 4% от теглото) са най-добри: костур, кръст, мерлуза, треска, щука костур, щука, pollock. От диетата е по-добре да се изключат такива видове: сьомга и капелин, цаца и есетрови, лаврови и скумрии, кайлибан и сардини, яйцевидна есетра, херинга и змиорка. Тези сортове съдържат твърде много мазнини и калории.

Ако избирате между месо и риба, все пак трябва да се дава предпочитание на рибата поради най-добро съотношение протеини / мазнини. За месото, тя варира от 0,5-2 (10 грама протеин за 5-20 грама мазнини). И тук, например, за една варена щука, това съотношение е равно на 0,05 (за 20 g протеин има само 1 g мазнина). Както казват те, усетете разликата.

Говорейки за рибите за загуба на тегло, струва си да се припомнят двата основни рискови фактора - паразити и живак. Ако с първото нещастие в повечето случаи помага да се справи с правилното температурно третиране, тогава по отношение на този тежък метал, трябва да се погрижите допълнително. Живакът в каквото и да е количество уврежда нашето здраве, преди всичко нервната система е засегната.

Някои сортове риба могат да натрупват повече живак (акула, риба меч), ​​някои по-малко (сьомга, речна пъстърва). Общото правило е, че колкото повече риба, толкова по-голямо е съдържанието на тежки метали, включително живак, в тялото му.

Как да готвя риба за отслабване?

От една страна, е необходимо да се запазят колкото е възможно повече хранителни вещества, от друга страна, да се предпазим от ларвите на хелминтите. Минималното допустимо време за термична обработка е 20 минути при температура 100 ° С. В този случай големите риби трябва да бъдат нарязани на парчета - не повече от сто грама всяка.

Ястията от риба са най-добре приготвени на скара, за двойка, добре, или по стария начин - просто готви. При такива видове препарати канцерогените практически не се образуват и не се добавят допълнителни калории под формата на масло.

Най-голямата грешка ще бъде бързото изпичане на голям огън, голяма риба, в галета с много растително масло. Това ястие няма нищо общо със загуба на тегло.

Но треска със зеленчуци, например, изпечена във фурната или приготвена на скара, ще се справи добре.

Прочетете на:

  • Диетични рибни ястия
  • Вечеря за хранене с рецепти от треска
  • Салата с скариди и авокадо
Share:
Comments