Релаксиращ ден на зелен чай

Използването на зелен чай се препоръчва в почти всяка диета и не е изненадващо, защото е зелен чай, който има много полезни свойства, които не само помагат за намаляване на теглото, но също така имат положителен ефект върху състоянието на целия организъм. Днес ще разгледаме как да прекараме дни за разтоварване на зелен чай.

Зелен чайСъдържание на статията:

В предходните ни статии относно дните за товарене говорихме за дни на разтоварване на кефир и за разтоварване на елда за елда. Днес бихме искали да продължим тази серия от статии чрез разтоварване на чай.

Предимства на ден на разтоварване на чай

Предимствата на зеления чай, като продукт, върху който ще бъде построен ден за натоварване, е много. Първият и вероятно най-важният е, че зеленият чай намалява апетита, така че няма да чувствате глад в този ден.

Точно както беше казано в началото, зеленият чай включва много хранителни вещества за тялото, като калий, флуорид, мед, йод, както и витамини: B1, B2, C1, PP и други. Освен това, зеленият чай има благоприятен ефект върху цялостното здраве на организма.

Зелен чай с листьями

Резултати от деня на гладно

Ако спазвате всички правила на ден на гладно, за един ден на пратка можете да загубите около един килограм наднормено тегло. Частично този ефект ще бъде постигнат чрез премахване на излишната течност от тялото.

За да сте сигурни, че резултатите, постигнати от дните за разтоварване, не са загубени, е необходимо да правите седмици разтоварване, като същевременно контролирате диетата си: да намалите консумацията на мазни храни, да премахнете преяждането и да дадете предимство на здравословната храна.

Как да си направим зелен чай

Много е важно за разтоварването на зелен чай - правилно е да се приготвя чай. Вкусът на чая зависи от правилността на варенето. Нека да разгледаме как да направите зелен чай.

За ден на разтоварване на зелен чай се допуска използването на различни видове зелен чай, както прости, така и с различни вкусове и добавки, например с добавяне на парчета сушени плодове или листа от билки. Също така е разрешено и дори се препоръчва да добавите листа от мента и лимонов балсам към чай.

За да си направите чай, се нуждаете от пречистена вода, тази вода изобщо не трябва да излиза от чешмата. Най-добре е да използвате закупена пречистена вода или вода от кладенец. Главната грешка на мнозина е, че те приготвят чай с вряла вода - и това не е наред. Зеленият чай трябва да се приготвя с гореща вода, чиято температура трябва да бъде 70 градуса. Това се прави по две причини: първо, когато водата ври и кипи държавата губи всички свои полезни свойства, и второ, на същите скали и зелен чай, той пивоварната с вряща вода, тя губи лечебните си качества, и по този начин се влошава вкуса.

За да направите една чаша зелен чай, ще ви трябва половин лъжица пивоварство, ако приготвите чая си в големи количества, а след това да приготвите чай за 6 чаши, ще ви трябват 3 чаени лъжички чаени листа. Пивоварството се извършва на 3 етапа: първо пивоварната се изсипва в една трета, след това след 2 минути - наполовина, след 5 минути, водата се прибавя към нивото на нормата.

Чаша зелен чай

Дни на разтоварване на зелен чай също имат няколко подвида. Един такъв тип е ден на разтоварване на зелен чай с мляко. За да направите това, нарязаният зелен чай трябва да се разрежда с обезмаслено мляко в съотношение един към друг. Също така много популярен и гладен ден на зелен чай и грейпфрут, през деня пиете чай и правете закуски от този плод. Често използван и разтоварващ ден на джинджифил чай, който има същата система като ден на разтоварване на зелен чай.

Как да прекарате ден на зелен чай

Денят на разтоварване на зелен чай предполага консумация на най-малко 1,5 литра зелен чай на ден. Чаят трябва да се пие на всеки 2 часа, докато е забранено малцът. Както разбирате, денят на разтоварване изключва използването на храна, с изключение на някои сушени плодове: стафиди, сушени кайсии и сушени сини сливи. Ако имате усещане за жажда, тогава можете да я загасите с минерална вода. Самият чай може да се пие както в студена, така и в гореща форма, на който по-скоро харесва.

Share:
Comments