Правилната закуска за тези, които губят тегло

Една от най-честите грешки при загуба на тегло: "Аз изобщо не ям закуска!" Мнозина смятат, че отказват закуска, пият само чаша кафе или чай сутрин, правят крачка към загуба на тегло.

Всъщност без нормална закуска основното хранене винаги се пренасочва към втората половина на деня - когато метаболизмът намалява, възможностите за изразходване на събраните калории вече са по-малко, а цялата изядена храна се съхранява на тялото под формата на излишната мазнина.

4605000012723

Класическата история за лошото ежедневно разпределение на храната е, когато след като не получите достатъчно енергия сутрин, уморен и гладен, хората се връщат от работа и атакуват храна, а след това си лягат.

Сутринта не мога да ям отново и не искам да ям след гъста вечеря, а мнозина са измъчвани от съвестта за вчерашното разрушение, така че да не ядат отново закуска и историята се повтаря в кръг.

"Необходимо е закуска", казва Татяна Алексеевна Солодяжника, диетолог в Медицинска клиника. - Първо, за закуска човек трябва да яде 20-25% от дневното калорично съдържание на храната, така че вечерта не е имало голямо натоварване на стомашно-чревния тракт. И второ, тялото трябва да работи и дори да започне процесът на разделяне на мазнините, трябва да започне нещо - нормално е да закусваме.

Правилна закуска за отслабване

За закуска можете да ядете овесена каша, - съветва Татяна Алексеевна, - най-доброто от всичко, елда, например, с мляко. В елда има много протеини от растителен произход, а в млякото - на животните.

Можете да направите перла ечемик. Възможно е и да се вари каша във водата, но е по-лошо. Когато отслабнете, трябва да ядете житни растения от пълнозърнести храни и люспите, които се продават в нашите магазини, вече са обработени, така че те имат висок гликемичен индекс. Опитайте се да изберете едро зърнени култури в черупката, те имат гликемичен индекс, по-нисък от този на земята и белени.

В бъркотия може да добавите капка масло. Не забравяйте, че дори при намаляване на теглото, напълно лишавате се от масло и мазнини е погрешно, защото с мазнини усвоихме мастноразтворимите витамини. И най-важното - с мазнините получават незаменими полиненаситени мастни киселини, които не се синтезират в нашето тяло и трябва да бъдат снабдени с храна. Ако напълно премахнем мазнините от диетата, това ще доведе до нарушаване на различните видове обмен. Козметично това може да се прояви чрез суха кожа. Следователно, една чаена лъжичка екстра винено зехтин няма да се намесва.

Можете да ядете за закуска и традиционен омлет със зеленчуци, а не бекон.

Можете да пиете и кафе и чай, основното нещо без захар.

Неправилна закуска за отслабване

Неправилната закуска е традиционна сандвичи с масло, сирене, наденица. И също така и кроасани и ролки. Всичко това са бързи въглехидрати, които незабавно се абсорбират и рязко повишават нивото на захар в кръвта. Чувствате вълна от енергия, но много бързо захарта отново пада и вие изпитвате фалшиво чувство на глад: главата ви не работи добре, има забавяне и трябва бързо да вземете бисквита и сладкия чай, за да се върнете на работа.

Възможността за първа закуска с порции, която предложих, е бавните въглехидрати. Те са трудни и дълги, за да се разделят, да се поглъщат постепенно и постепенно да ви доставят енергия. Захарта се държи на едно и също ниво дълго време, без внезапни скокове. И това означава, че имате добра работоспособност, се чувствате добре и не е нужно да седите след два часа, за да пиете спешно чай със сладък пай.

При такава закуска можете спокойно да го завършите преди обяд. Хубаво е да се яде следобед, а вечерта три часа преди сън, да си позволите лека вечеря - зеленчукова салата с протеинов компонент. С такова разпределение на храната ще започнете да отслабвате. "

Прочетете на:

  • Какво да ядем за закуска? Отговорен е от диетолог Коловков
  • По-леки от работа, за да отслабнете
  • Зеленчуци за отслабване
Share:
Comments