Пост за отслабване

Много често, за да отслабна, момичетата практикуват глад. Днес бихме искали да проучим този въпрос по-подробно и да разберем дали наистина е възможно да отслабнете с гладно, как да го направите правилно и каква е употребата и вредата от глада.

Плочи и устройстваПостенето е добро и лошо

Отговорът на въпроса за това, което носи глад: полза или вреда - е недвусмислено невъзможно да се каже, тъй като всяко човешко тяло е много индивидуално и следователно не е възможно да се обобщи този въпрос. Постенето може да носи както полза, така и вреда.

Предимствата на глада

Предимствата на глада заключается в том, что вы можете сбросить максимальное количество веса за один день голодания. Результаты голодания для похудения показывают, что за один день голодания можно потерять от 100 грамм до 1-го килограмма веса и более. Голодание — самый эффективный способ похудения.

В допълнение към максималния резултат при отслабване, гладуването също е лечебно. Терапевтичното гладуване се използва за пречистване на тялото ви, по-специално: почистване на стомаха и червата, отстраняване на тежестта в долната част на корема и премахване на токсините. Това ще помогне не само да отслабнете, но и да помогне за здравето.

Злополуката на глада

Сега за отрицателния момент на постенето. Първото нещо, което трябва да обърнете внимание, е, че постенето не се вписва във всички хора и в същото време тялото ви може да реагира на гладуването, като намали теглото си и дори обратно - чрез наддаване на тегло.

Има хипотеза, че честото и продължителното гладуване е много вредно както за здравето, така и за фигурата. Тя е мотивирана от факта, че когато човек гладува, тялото изпитва стрес, а ако такива стресови ситуации се случват много често, тялото започва да съхранява магазините си под формата на мазнини, така да се каже, да се храни "по време на гладния период. По този начин може да се заключи, че гладуването може да причини две наранявания: стрес за тялото и наднорменото тегло.

Освен това диетолозите са установили още един факт, че след продължително гладуване загубата на тегло през този период може да се върне и дори с 5-10 килограма повече, отколкото е било първоначално. За да се избегне това, след гладуване, е необходимо да се поддържа правилна диета и упражнения.

Перфектна фигураКак да гладувам правилно, за да отслабнете

Обикновено глад, като правило, се извършва едно, най-много два дни в седмицата. Някои момичета използват двудневно гладуване, но смятаме, че това е твърде крайно. Да гладувам веднъж седмично е не само възможно, но и полезно. Когато гладуваме, стомахът ни усвоява всички остатъци от храна и разтоварва, така че този ден той просто почива. Постенето не се препоръчва при наличие на някои хронични заболявания, след прехвърлените заболявания (ако има пост не се назначават от Вашия лекар), и по време на епидемии от грип и атипичната пневмония, тъй като по време на пости тялото губи своята защитна функция и способността да устои на вируса отслабва.

Еднодневно гладуване за отслабване

Принципът на еднодневното гладуване е, че не приемате никаква храна освен за вода за точно 24 часа. За един ден трябва да изпиете най-малко 2, а през лятото поне 3 литра минерална вода. Постенето на вода, за отслабване е най-добрият вид на гладно, не е необходимо да бъркате пост с ден на почивка, тъй като това са различни понятия. При гладуване приемът на храна се изключва напълно, когато по време на разтоварване се приема храна в ограничени количества и строго дефиниран списък.

Сухо гладно за отслабване

В допълнение, има друг вид на гладно - сухо. При този тип гладно дори и приемането на вода е забранено. Сухото гладуване се извършва само един ден, но само ако е определено от вашия диетолог.

Вода

Пост за загуба на тегло 21 дни

Ако решите да продължите с дълготрайно гладуване, тогава ще имате нужда от воля - огромна воля. При продължително гладуване за отслабване е забранено да се яде храна, се позволява да се пие само питейна вода в неограничени количества. В допълнение, в този период е необходимо да се направят клизми със следния състав: 1 супена лъжица. лъжица на маса сол се разрежда в 1-1,5 литра вода, температурата на която не трябва да превишава телесната температура. Първата седмица на клизма се извършва всяка вечер, втората седмица - всеки друг ден, третата седмица - 2 пъти седмично. Всеки ден трябва да ходите на чист въздух поне два пъти на ден за половин час. Всяка вечер вземете топла вана, температурата на водата трябва да съответства на температурата на тялото ви.

Излезте след 21 дни на гладно трябва да бъде постепенно. Ще ви разкажем как да се измъкнем от глада правилно.

По-подробна информация за лечебния глад ще кажете на лекаря.

Share:
Comments