Популярни диети лъжат

Имената на диетите, изброени на нашия уебсайт, изглеждат доста авторитетни. Някои диети са кръстени на световноизвестни специалисти по хранене, други разчитат на биохимичния състав на кръвта.

Кремълската диета и въобще носи патос на затворени коридори на властта. Всеки професионален диетолог обаче ще поставя под съмнение много от принципите на най-популярните хранителни системи.

Хранителната система на д-р Аткинс може да се нарече класика на диетиката. Тази диета е известна още като "американската астронавтна диета". Основният му принцип е рязкото намаляване на въглехидратите, тъй като излишъкът от въглехидрати се превръща в мазнини.

Диетата се състои от четири етапа. Отслабвайте на първия, след това се опитайте да запазите всичко. Първият етап предполага, че можете да ядете само мазни храни, а въглехидратите да не надвишават 20 г на ден. Ако теглото не изчезне, въглехидратите трябва да се изхвърлят напълно, протеините трябва да бъдат намалени до минимум, оставяйки само мазнините. Този етап продължава, докато има наднормено тегло и здраве. След това постепенно се въвеждат малко въглехидрати. Последният етап вече е доста рационално хранене.

Какво ще се случи с тези, които решиха да отидат на диета Аткинс?

Според противниците на тази диета първите три дни ще бъдат главоболие, слабост и жажда. Тогава ще има запек и отвратителна миризма от устата. Косата може да започне да пада, но излишните килограми ще изчезнат със скоростта на светлината, 5-7 кг на седмица - лесно.

А сега какво ще се случи след загубата на тегло при Аткинс.

  • Според проучването, 33% от тези, които са останали на тази диета за една година развиват сърдечно-съдови заболявания. При 19% имало камъни в бъбреците, 11% - в пикочния мехур и пикочния мехур.
  • Ако пиете по-малко от 2 литра вода на ден, може да получите хронична чернодробна дисфункция. Запекът ще доведе до колит и ентерит.
  • Храненето на месото предизвиква отлагането на соли в ставите - подагра.
  • Липсата на въглехидрати нарушава механизма на терморегулация, щитовидната жлеза започва да работи в авариен режим и се проваля.

Лекарите наричат ​​диетата на Аткинс "ваучер за следващия свят"

И те не се шегуват. Мазнините се доставят в клетките на тялото с кръв. За транспортиране те са затворени в белтъчна обвивка (липопротеини). Ако има твърде много мазнини, липопротеините са твърде големи и това е атеросклероза, кръвни съсиреци и сърдечен удар.

Аткинс беше убеден, че с липсата на въглехидрати тялото ще гори мазнини. Всъщност тялото не може да направи без въглехидрати. Нервните клетки, мозъчните клетки ядат само глюкоза. Мозъкът умира след няколко секунди глюкоза на гладно. Следователно, тялото е готово за всякакви жертви, само за да поддържа нивата на кръвната захар. Когато липсват въглехидрати, захарта се извлича от протеините, а ако те са твърде малки, то тогава от мускулите.

Разпадането на мазнините ще започне едва след дистрофията на мускулите. Обикновено резервите от мускулни глюкоза (гликоген) се използват за мускулна работа, този запас не съществува в диетата на Аткинс, а мускулните протеини се разграждат при физическо натоварване. Приблизително 30% от загубеното тегло е мускулна тъкан, на мястото на която мазнината ще пълзи в края на диетата.

monodiets Смята се, че е по-лесно да се справите с един продукт и не ядете много. По време monodiets трябва да забравите за чай, кафе, хляб, захар и сол, има само 1 продукт (1 кг на ден) след 19:00 часа не са там. Обещайте, че всеки ден на тази диета губите 1 кг. Въпреки това, за да се наблюдава еднократно хранене за повече от 7 дни е опасно. В допълнение, 98% от хората в края на тази диета се хвърлят върху храната и наддават над оригинала. Тялото ни се приспособява към обстоятелствата. Ако не е достатъчно да се храните, тя забавя метаболизма и изгаря калории по-бавно от обикновено. Тя трябва да се върнете към обичайната си диета, метаболизмът се ускорява, но не веднага, а това колебание е достатъчно, за да се съберат всички, че е загубен.

Диети по кръвна група

Авторът на кръвната група Диетата Питър Д'Адамо вярва, че кръвните групи се появяват поради различни условия на живот и начини за хранене на човек. Собственикът на всяка кръвна група трябва да бъде хранен според предписанието на предците си и наднорменото тегло ще изчезне.

Кръвна група 1

Тези хора трябва да ядат месо, да се откажат от въглехидрати, млечни продукти, плодове и зеленчуци.

Кръвна група 2 Те се препоръчват вегетарианство: морски дарове, зърнени храни, зеленчуци и плодове.

Кръвна група 3 Трябва да ядете месо, мляко, зеленчуци и да се откажете от зърнени храни и мазнини.

Кръвна група 4 Необходимо е да се опрете на кисели млечни продукти, риба, морски дарове, зеленчуци и плодове.

Какво ще се случи? Собствениците на първата кръвна група най-вероятно ще имат проблеми със стомаха. Във всички останали случаи няма да има жертви. И ако все още имате малко, но често не яжте, преди да си лягате и упражнявате редовно, можете да отслабнете.

Фактът, че различните кръвни групи структура еритроцитни протеини и способността на тези протеини да се придържаме към чужди вещества (вирусни и бактериални), и да ги унищожи. Ако един от видовете червени кръвни клетки не може да победи вируса, хората от една кръвна група ще станат жертва на епидемията. За да продължи семейството ще останат други. Основателят на диета за кръвна група твърди, че поради неподходящи хранителни протеини може да влезе в кръвния поток, с нещо там, за да се държим заедно и нещо се повреди. Всъщност протеините изобщо не се вливат в кръвта. Дори в храносмилателния тракт те се разделят на аминокиселини. И аминокиселините са еднакви, независимо от какви продукти са получени от тях. Налице са научни доказателства за валидността на теорията на храненето за кръвната група.

Всички други диети, основани на различни кръвни свойства, също са чист развод. Gemokod и система доктора Волкова не изключение. Техните поддръжници казват, че за някои продукти нашето тяло реагира като алергени, само вместо кихане, то отлага мазнините. За да се изчислят вредните продукти, техните концентрати се поставят в кръвта и ако в кръвта се открият антитела срещу тях, те не могат да бъдат. Пациентът дава кръв и получава два списъка - какво можете да ядете и какво не можете. В резултат на това губи 2-5 кг на месец. Същият резултат може да получите, ако следвате списъка, получен от майка ви или приятелката ви. Ако се откъснете и се върнете към старата диета - се наема два пъти повече, отколкото е било загубено. Какъв е уловът? И фактът, че продуктите не влизат в кръвта по принцип. Дори в храносмилателния тракт те се разделят на протеини, мазнини и въглехидрати. Но без значение какви митични анализи се извършват с кръв, тогава се правят доста грамотни препоръки: по-малко брашно и сладки, по-малко мазнини и въглехидрати и повече влакна.

Как след това всичко да отслабнете?

1) Намалете дневния прием на калории до 1700 kcal. 2) Да се ​​осигури достатъчно физическа активност 3) Да се ​​живее пълноценен живот

Въз основа на статията "Тегло? "Сексът и градът", март 2008 г. Текст: Ирина Соколова, консултант: Борис Каганов, заместник директор за научна и медицинска работа в Института по хранене на Руската академия по медицина, професор, член на руската академия по медицина.

Share:
Comments