Полезни зеленчуци за отслабване и приспадане на мазнини

- Аз не съм възел, не го ям!

Помните ли как домакинята на Кузя бе възмутена от любимата си анимация, взела украшение на торта за нещо плодово и зеленчуково? Но го ям и дори се опитваме да го използваме. Зеленчуците и плодовете не са само необходима част от нашата диета, но и много вкусна и здравословна част от нея. Витамините в чиста форма, микроелементи и минерали, фибри - не е изненадващо, че в процеса на общото подобрение, поддържането на формата, премахването на наднорменото тегло, растителната храна заема най-почитаното място.

На какъв принцип работят зеленчуците за отслабване?

По два принципа наведнъж: панички за отстраняване от тялото на всички излишни и нискокалорични храни.

В действителност, процесът на намаляване на теглото се получава точно чрез почистване на чревните стени от застояли натрупвания и защита от нови мастни запаси. Почти всички зеленчуци - с изключение на картофите - могат да бъдат включени в диетата на подходяща, рационална диета за отслабване. Това, което е от съществено значение, не може да се ограничи до конкретни дози. Тъй като няма нужда да се намалява цялата диета на зеленчуци. Прекрасно месо, риба и млечни продукти са в непосредствена близост до продуктите от леглата.

Едва ли е възможно да се извлече универсална формула, която зеленчуци, които насърчават загуба на тегло, трябва да бъдат поставени в горната част на списъка и които - в края. Най-малко защото не всички предпочитания за вкуса са еднакви. И все пак съществува известно градиране. Например, едва ли някой оспорва достойнството на обикновения зеле. Отдельно или в составе салатов, в сыром, квашеном или тушеном виде, этот овощ хорош всегда, благодаря высокому содержанию клетчатки и большого количества полезных витаминов. На основе зеле разработаны многочисленные диеты, а сок из нее может заменить целый курс очищения кишечника и сосудов от шлаков и токсинов. Об этом — подробнее.

Пресен сок от зеле се препоръчва да пиете сутрин за половин час преди хранене. В първите дни започва да се усеща дискомфорт: в червата започва пушенето, в корема. Това е природно явление, което означава едно нещо: започна разграждането на гнилостните отлагания по стените на червата. Ще трябва да издържим три или четири дни, след което газта ще се върне към нормалното и пречистването ще отиде в по-спокойна фаза.

калорично съдържание на зеленчуци, снимка

Знаейки калоричното съдържание на зеленчуците - можете да направите вашата диета за отслабване

Да се ​​отървем от наднорменото тегло е паралелен процес, който започва всякакви зеленчуци за загуба на тегло. На първо място, в края на краищата, има пречистване. И тъй като тялото няма къде да се натрупа допълнителни калории, има естествено разделяне на отложените мазнини.

После зелето трябва да бъде след това за ефективно почистване на тялото цвекло. Принцип все тот же: клетчатка способствует освобождению кишечника от всего лишнего, низкая калорийность препятствует образованию новых залежей. Кроме того, цвекло – это великое кроветворное средство.

миризлив целина – непременный атрибут современного диетического стола. Приятно есть его сырые стебли, добавлять зелень в салаты, а в знаменитых супчиках для стройности овощи, способствующие похудению, возглавляет именно целина.

Трябва да се добави, че всички споменати зеленчукови култури имат едно общо свойство: те напълно намаляват нивото на захарта и холестерола в кръвта и следователно се препоръчват за хора със захарен диабет и други нарушения на метаболитните процеси в организма. И все пак, правилната, балансирана диета, включваща голям брой зеленчуци - това е правилният начин за лекота на тялото и следователно за активен начин на живот.

Всичко в нас е взаимосвързано, всички функции са в взаимодействие. Човек идва на този свят почти като идеален жив организъм. И това, което му се случва по-късно, е резултат от собственото му отношение към себе си и здравето му.

Share:
Comments