Полезни съвети за отслабване

Отслабвам - не означава нищо, или има малко. Важно е да изберете правилните продукти и напълно да възстановите храната си, а не да експериментирате с диети. Ето основните съвети за намаляване на теглото, които са последвани от всички автори на нашия сайт:

1) Дайте бързо въглехидрати. Изключете четири основни продукта от вашата диета:

- захар

- брашно

бял полиран ориз.

С захар означава не само това, което се поставя в чая, а като цяло всички продукти, съдържащи захар - сладкиши, сладкиши, сушени плодове и тр. Между другото, кафява захар е същото бърз въглехидрат като бял.

"Брашно" - това е всичко, което съдържа брашно - хляб, торти, месо в галета и др. Белият полиран ориз е толкова бърз, колкото въглехидратите. Изберете вместо това тъмния ориз - необработен. Картофите, особено пържените, са тънко противопоказани. 

2) Ако искате да отслабнете, не можете да гладувате. Тялото не знае какво гладувате и за да спаси живота си, започва да спасява мазни прозапи. Не хранийте тялото си с мазнини - яжте, когато сте гладни, но изберете нискокалорични храни.

3) Ако отслабнете, основният ви продукт е зеленчуци. Те са нискокалорични и богати на хранителни вещества, които ни помагат да изглеждаме и да се чувстваме добре. Колкото по-цветна е вашата чиния, толкова по-полезна е.

4) Не се опитвайте бързо да отслабнете. Това е погрешна тактика. Тези хора, които наистина успяха да отслабнат, прекарваха това в продължение на месеци. Всичко, което бързо изчезва, ще се върне също толкова бързо. В края на краищата, животът не свършва утре, не бързай.

5) Не размахвайте симулаторите. Ще изградите мускули, гуми и още ще искате да ядете. Най-добрият спорт за отслабване е ходенето, дългите тихи разходки, най-малко 4 километра на ден.

6) Ако си позволите хляб или тестени изделия (брашно), те трябва да бъдат само от пълнозърнесто брашно. Пълнозърнестите продукти се продават в хранителните отдели на супермаркетите и в много аптеки.

7) Не отказвайте закуска. Здравословната закуска е много важна за отслабване. В крайна сметка, следобед все още имате време да изразходвате допълнителни калории, но гъстата вечеря за нощта определено ще бъде отложена под формата на мазнини. Носете плътна храна за сутрешните часове и вечер се опитайте да ядете като нискокалорични храни - зелени зеленчуци, яйца. Ако си позволите торта или шоколад, яжте ги сутрин, сутринта. Няма начин, не вечерта.

8) Вместо майонеза и заквасена сметана, сезонни салати с лимонов сок и нискомаслени сосове. 9) Ако се разбиете в вредни мазни храни, например, пържен пърженик в хляб, натопи го със салфетки, така че мазнината да се абсорбира. Това ще намали съдържанието на калории.

10) Не започвайте деня с портокалов сок, както хората обичат да правят в мексиканските телевизионни предавания. Прясно изцедените сокове са много полезни, но плодовите сокове съдържат захар, която веднага се абсорбира. Пийте зеленчукови сокове, а не плодове.

11) Пийте много вода, най-малко 4-5 чаши на ден. Това е вода, а не чай или кафе.

12) Масажирайте редовно.

13) Обичайте живота. Прекаленото тегло често е само последица от погрешното отношение към живота, страховете и несигурността. Работете върху себе си. Вътрешната свобода се нуждае от отслабване не по-малко от правилното хранене.

Прочетете на:

  • Нискомаслени зеленчуци за отслабване
  • Какво е диета храна
  • Продукти, които трябва да бъдат изключени, за да отслабна
Share:
Comments