Пих вода и отслабнах

Хранителните специалисти казват, че не можете да отслабнете от водата. Казват, че водата няма ефект върху мастните депозити и не може да ги измие. Моят приятел Яна никога не е консултирал диетолог. Тя започна да пие вода за здраве, но неочаквано загуби 7 килограма.

- Яна, кажи всичко. Как отслабвате от водата?

- Не исках да отслабна изобщо. Просто миналата пролет майка ми ме изпрати за някакъв преглед, независимо дали чрез биорезонанс или нещо подобно, за паразитите. И там ми казаха, че тялото ми липсва във вода. Какъв ден трябва да пия вода най-малко 30mg на килограм тегло.

Те казали, че са пили 700 ml вода сутрин на празен стомах, а след това закуска. Казаха ни да пием малко, глътки, все пак съветваме да пием зелен коктейл от прясно изцеден магданоз и сок от копър. Такова отвратително нещо, аз не се притеснявах с него, но започнах да пия вода.

- Колко вода сте пили?

- Приблизително 1,5 литра на ден. Но това не е да отслабвам, но да не умра, защото ми казаха в този център. Никога преди не съм пил толкова много.

- И кога започнахте да губите тегло?

- Месеци след 3-4 години започнаха да отслабват. Но не само заради водата. Просто след това дойде лятото, което, както си спомняте, беше непоносимо горещо. Всички, които нямаха климатици, спяха на пода. Не можех да ям заради жегата, но продължавах да пия вода, вече 2-3 литра дневно. Имаше дни, когато почти не изядох нищо за три дни - нямаше апетит поради горещината. Като цяло, според моите наблюдения, ако пиете вода сутрин вместо закуска, тогава лесно можете да ядете до вечеря. Само за да свикнеш с това е трудно.

- И през цялото лято не сте яли нищо и го пихте?

- Не, когато имах апетит, ядох нормално. За закуска: сандвич със сирене, пържени в масло, кисело мляко, нещо сладко и кафе със сметана 35% мазнина. Но обядът обикновено се съчетаваше с вечеря и се състоеше от сметанов сладолед (половин брикет) с половин банан и половин ябълка. Разбира се, някои колбаси, кнедли и подобни боклуци периодично се ядеха и се хранят досега.

Сега ям, разбира се, повече от това лято. И почти всичко подред. Аз не ям само химия. Не обръщам внимание на съдържанието на калории. Но, по някаква причина, аз не спечелих тегло, а по-скоро се отказах малко.

Нямам мащаби, така че не мога да дам цифри, но имах около 31 размера, а сега съм на 26-27.

- Защо спрете да пиете вода?

- Заради кожата. Имам много лоша кожа за това време.

- Това е разглезено?

Много добре. Никога не съм имал толкова много акне. Там има нещо като обрив, а черните точки са гнойни. И всичко това не мине, въпреки всичките си усилия. Тогава не използвах алкохол. Аз не пуша. Изглежда, че водата не е мръсна, а от буркан филтър "Аквафор" или купен в бутилки. Мисля, че това количество вода просто отмива всички полезни минерали. Преди водата никога не съм имал това с кожата. Веднага след като спрях да пия един литър вода, пъпките веднага преминаха. Да, почти забравих. През времето, когато пих вода, целулита значително намалява, но изобщо не преминава. Това е за положителни промени.

- Дайте съвет, на онези, които се надяват да отслабнат с помощта на вода.

- Повтарям, не си поставих цел да отслабна. Оказа се съвсем случайно. И мисля, че е по-свързано с някаква възрастово свързана хормонална перестройка (на 35 години), отколкото с вода. Но тя също е в това. Като цяло мисля, че подобни експерименти са погрешни. Сега вярвам, че ако пиете вода в такива количества, тогава трябва да приемате успоредно витамини или нещо, което е подкрепящо. И водата, в края на краищата, измива всичко - както лошо, така и добро.

Share:
Comments