Отслабване със синия чай

В борбата за загуба на тегло, нови методи и продукти постоянно се появяват. Тук и тайландският чай от растителния клитор (или тайландски орхидеи) се появи като друга екзотична новост, която помага да се изхвърлят излишните килограми. Но наистина ли е така? Ще разберете, когато прочетете тази статия.

Отслабване със синия чай

съдържание

 • Синият чай - неговият състав, свойства и свойства
 • Подготовка и употреба
 • Как да използвате чай за отслабване?
 • Противопоказания за употреба
 • Възможни нежелани реакции
 • Мнение на специалистите по хранене и отслабването
 • Цена и аналоги

Синият чай - неговият състав, свойства и свойства

Синият чай е цветът на градинския грах, който расте в Тайланд. Те ги събират, както се твърди, само в ранна сутрин при сухо време. Цветята, изсушени по специален начин, запазват красивия си син цвят. Това не е чай в обичайния смисъл на нас, а по-скоро цветна инфузия, която обаче не отслабва достойнството му. Този чай е много популярен с тайландците, но сега се е появил в нашата страна.

Според производителите на този чай има много полезно действие: витамини от група В (В1, В2, В3, В12), С, както и желязо, фосфор, манган. Тези вещества са:

 • подобрява визията, възстановява метаболизма, увеличава издръжливостта на стрес (В2);
 • чай подобрява обработката на глюкоза и мазнини в енергията (B3);
 • укрепва имунитета, предотвратява развитието на депресия, предпазва от затлъстяване (B12);
 • подобрява състоянието на кръвоносните съдове и капилярите, предотвратявайки тяхната крехкост (С);
 • активно се бори с процесите на стареене (К);
 • желязото подобрява състоянието на ноктите, косата и кожата;
 • фосфора осигурява мозъчна активност;
 • Манганът успокоява и укрепва имунната система.

Всички тези витамини и микроелементи могат да допринесат за почистването на тялото и нормалната активност на стомаха и червата. Което на свой ред може да помогне за подобряване на метаболизма. А именно, добър метаболизъм дава хармонично здраво тяло.

Все още твърдят, че чаят има добър ефект върху зрението при работа с компютър, а също така намалява кръвната захар.

За тайландската синя напитка се казва във видеоклипа:

Подготовка и употреба

Процесът на варене не се различава по никакъв начин, но ето как е интересно да се наблюдава неговия цвят.

За да приготвите синия чай достатъчно, за да кипнете вода, вземете чаени цветя и чайник.

Метод за приготвяне и характеристики на пивоварната:

 • водата за заваряване трябва да е гореща, но да не кипи;
 • чайник (или други прибори за заваряване) трябва да се нагрее - за това той е 2-3 пъти изплакнат с вряла вода;
 • залейте чай в чайника, напълнете го с вода и настоявайте с капака затворен за десет до петнадесет минути;
 • на първо чай ще изглежда като вода с капка мастило, но след 15 минути чаят ще получи красив син цвят;
 • когато добавяте лимон, синята вода ще се превърне в лилаво;
 • в чая можете да добавите лъжица мед, но за да отслабнете в чая, не добавяйте захар (или дори повече, пийте с конфитюр);

След варенето на чай може да се пие. Диетолозите препоръчват да пиете два пъти на ден. По-добре е да не комбинирате пиене на чай с храна, а да пиете половин чаша сутрин (половин час преди закуска) или вечер, час след вечеря.

Как да използвате чай за отслабване?

Ако използвате чай като начин да се отървете от наднорменото тегло, трябва да помните, че тази напитка служи само като допълнение към здравословния начин на живот. Ако комбинирате пиене с ограничения в храненето и упражненията, то след два или три месеца можете успешно и безболезнено да отслабнете с няколко килограма. Това ще бъде един курс на допускане. След това, за да не бъдете пристрастени, трябва да вземете почивка (за един месец), след което можете да възобновите курса.

Но ако разчитате само на магическа синя напитка, тогава най-вероятно ще бъдете разочаровани. Няма официално доказателство за свойствата на тайландския чай за изгаряне на мазнини.

В допълнение, прочетете за други чайове за отслабване.

Противопоказания за употреба

Противопоказанията за употребата на чай не се разкриват. Има влияние върху факта, че все още няма масово използване. Единственото ограничение или забрана може да бъде индивидуална непоносимост към този вид чай или алергични реакции, причинени от употребата.

Синият отслабнал чай

Възможни нежелани реакции

Тъй като синята напитка има изразен седативен ефект, възможно е да се ограничи нейното пиене при шофиране на превозни средства или прецизни инструменти. Но това са по-скоро индивидуални лични характеристики на човек.

Още едно ограничение - като правило почистващите чайове имат силно изразен диуретичен ефект. Това също може да създаде неудобство при посещение на социални събития или пътувания.

Мнение на специалистите по хранене и отслабването

Хранителните специалисти се отнасят до опитите да отслабнат с чай, който е достатъчно скептичен. Злополука от приема на чай, разбира се, няма, защото няма практически противопоказания. В същото време той не е панацея за загуба на тегло. Тя може да бъде приписана като допълнение към вашата диета.

Отслабването има своя собствена гледна точка. Ако някой успее да отслабне с няколко килограма с този чай, то повече поради диуретичните си свойства и ограничаването на храненето. Най-често има мнение за този чай, като спомагателно средство за отслабване. Ето защо този чай е предпочитан повече заради необичайния си външен вид и просто като екзотична напитка, но не като мазнина горелка.

Във всеки случай, трябва да се разбере, че преди да започнете да експериментирате с всяка диета, е необходимо да се прегледате с терапевт, диетолог и гастроентеролог.

Цена и аналоги

В Тайланд, където растат прекрасни чаени цветя, това е много евтино. Той расте навсякъде, като нашите коприва. В условията на Русия тя може да бъде закупена само чрез интернет (или в специални магазини на тайландските стоки). Заслужава си пакет (петдесет грама) около триста рубли. Цената е свързана с обменния курс на долара, така че той се колебае. Това сашета ще продължи много дълго, тъй като само няколко цвята се използват за една варя.

Синият чай е приятна напитка с необичаен ултрамаринен цвят. Ще помогне за подобряване, подобряване на съня, настроение, почистване на тялото. В комбинация със здравословен начин на живот ще помогне за намаляване на теглото. Пийте и добре!

Share:
Comments