Отслабване с ултразвук

В тази статия ще ви разкажем за нов метод за отслабване с помощта на ултразвук.

Специалното устройство изпраща ултразвукови вълни до избраната от вас точка на тялото, което унищожава мастните отлагания там, без да се засяга кожата, съдовете, нервните окончания и съседните тъкани. Процедурата е абсолютно безболезнена, но достатъчно ефективна, тъй като има намаляване на целулита и повдигане на кожата. Ултразвукът перфектно се справя с мастните депозити в така наречените проблемни области: на корема, бедрата, талията, задните части. Но втората брадичка не може да бъде премахната с негова помощ, защото няма достатъчно мазнини.

Отслабване с ултразвук: принципът на действие

Механизмът на действие на устройството е следният: той генерира ултразвукови вибрации с висока честота (220 kHz), които механично повлияват клетъчната мембрана на мастните клетки и ги унищожават. В резултат на това мазнините се разпадат и компонентите му преминават в кръвоносната и лимфната системи, където те са частично абсорбирани от бактериите от макрофаги и частично навлизат в черния дроб.

Тъй като черният дроб не разграничава продуктите от разпадането на мастните клетки от мазнината, която идва с храната, тя ги обработва естествено.

При една процедура обемът на мастната тъкан може да бъде намален с 3-4 cm (до 500 ml) и дори с 6 cm.

Преди процедурата е задължително цялостно изследване, включително биохимичен кръвен тест за откриване на чернодробна патология и нарушения на липидния метаболизъм.

Контраиндикацията е първата (и по-висока) степен на затлъстяване, ако индексът на телесна маса превишава 29; бременност, лактация, онкология, тумори с различен произход, кожни заболявания на мястото на експозиция, чернодробно заболяване и възраст (под 18 години).

Самата процедура обаче не е ограничена, тъй като унищожените клетки ще се екскретират от организма в рамките на 14-15 дни и най-интензивно през първите 3-4 дни. През този период е необходимо да се придържате към нискокалорична диета, да намалите консумацията на мазнини и въглехидрати, да не консумирате алкохол и да пиете най-малко 2 литра вода (тук не се включват чай и кафе).

Тъй като продуктите от разграждането на мастните клетки са шлаки, които трябва да бъдат отстранени от тялото, е необходимо да се увеличи физическата активност или във фитнес залата, или като се правят дълги разходки или джогинг.

Практиката показа, че оптималният резултат се постига чрез ултразвуков курс, състоящ се от 3 процедури с прекъсване между тях 2-2.5 седмици. Разделените мастни клетки бързо ще навлязат в лимфата, ако след процедурата на ултразвук в засегнатата област да направите масаж.

За жените, които имат наднормено тегло, това е чудесна възможност да решат проблемите си, без да изтощават диети и да изтощават физическо усилие в салона.

Share:
Comments