Отслабвайте с гладно - как да го направите правилно

Тъй като сте решили да сте гладни да отслабнете, няма да се опитам да ви разубедя, но ще ви кажа как да направите всичко възможно, за да се защитите колкото е възможно повече и да изгубите няколко килограма.

Става дума за влажен глад, когато човек отказва храна, но пие достатъчно вода. Сухото гладуване, при което приемането на всякакви течности е забранено, е изпълнено със сериозни здравословни проблеми и затова не можете да изсъхвате в дома си. От съображения за безопасност не стягайте и намокрете гладно. Пет до седем дни за загуба на тегло ще бъде достатъчно.

vlazhnoe_golodanie

Колко може да отслабнете, ако гладувате?

И така, какво можете да очаквате след седемдневен мокър пост? Ако не започнете да свързвате физически упражнения, тогава загубата на тегло ще бъде средно 6 кг.

Откъде дойде тази цифра? В самото начало на глада тялото започва да изразходва въглехидратните запаси, които се съхраняват под формата на гликоген (100 g в черния дроб, 400 g в мускулите). Целият запас от гликоген (500 g или 2000 kcal) ще напусне в първия ден на гладно, докато загубите 3-5 kg ​​(0,5 kg гликоген и 3 литра вода, свързани с него).

И едва след разделянето на всички хранилища на гликоген (и не преди!) Ще започне разграждането на мазнините. Между другото, поради тази причина ежедневното гладуване не засяга мастните депозити и се отърва от мазнините в корема, а бедрата няма да помогнат.

Седемдневно гладуване - резултатите

И така, какво ще стане с по-нататъшното гладуване? Ако не отидете за спорт (и по време на гладуване, когато рядко имате силата и желанието да упражнявате във фитнес залата), ще похарчите до 2500 калории, което е достатъчно за енергията на разлагане на 350 грама мазнини. Така след седем дни ще загубите: 0,5 кг гликоген, 3 литра вода и 2,5 кг собствените си мазнини - само 6 кг.

В допълнение, малко количество мускулни влакна ще се разпадне, тъй като тялото се нуждае от протеин дневно, чийто абсолютен минимум е 25 g.

Подготовка за глад

Преди да започнете да намокрете на гладно за отслабване, трябва да подготвите правилно тялото си. Преди да започнете да умрете от глад, трябва да седнете на диета със сок, през която 3-5 дни да пиете само прясно изцедени сокове. За закуска е за предпочитане да пиете плодови сокове, а за обяд, закуска и вечеря - по-добре е да имате зеленчуци.

В допълнение към соковете можете да пиете вода, по-добре дестилирана, тъй като хлорираните или флуорираните могат да предотвратят детоксикацията. Водата също е добра, пречистена чрез метода на обратната осмоза. Напитката трябва да бъде най-малко 12 чаши на ден.

Ежедневно ходете на чист въздух поне за половин час, но не повече от два часа. Когато започва водно гладуване, почивайте възможно най-много, ако е необходимо - спазвайте леглото. Предварително внимавайте, че стресът на външния свят не ви притеснява. Добре е да си починете на работа.

При гладуване тялото започва да разделя съхранените запаси и собствени тъкани, докато вътрешната среда става киселинна. Проявите на ацидоза (подкисляване) обикновено започват на втория ден. В този случай може да се появи: слабост, гадене, главоболие. Като правило, достатъчно е да се разхождате на чист въздух, да си направите душ, да почистите червата с клизма, как всички тези неприятни симптоми изчезват.

Излез от глада

Важно е да знаете кога да спрете и да спрете пост. При някои хора тялото е толкова "измъчено", че органите на екскрецията просто не могат да се справят с тяхната функция. Възниква блок, или с други думи, неспособността да се адаптира към глада.

Критичният период обикновено пада на 5-7-ия ден. Човек спира да намалява теглото си, общата слабост се увеличава, тежко главоболие, гадене, сънната формула е нарушена и могат да възникнат неизправности в сърцето. В такива случаи незабавно трябва да спрете на гладно и да се върнете в диетата на сока (3-5 дни). През следващите 10 дни трябва да допълвате вашата диета с варени зеленчуци. След това можете да се върнете към нормална диета, с изключение на всички мастни, пържени и пушени.

Ако за пръв път не успеете да завършите това, което сте започнали, знаете, че седемдневна гладна стачка може да се повтори след поредица от ежедневни съобщения (веднъж седмично) в продължение на 1-2 месеца. Тялото постепенно ще се адаптира и може би отново ще бъде по-лесно да прехвърлите седемдневната детоксикация.

По същия начин (3-5 дни - сокове, 10 дни - сокове + зеленчуци) си струва да излезете от глад и с нормална преносимост. След това трябва да се придържате към здравословна диета, която включва зеленчуци, зеленчуци, плодове, ядки, яйца, риба и кисели млечни продукти.

Share:
Comments