Най-известните диети

Най-известните диетиВсички сме наясно, че не можете да тествате тялото си безкрайно, но въпреки това поне няколко пъти през годината трябва да прибягваме до определена диета. Много е трудно да се контролирате постоянно и да управлявате идеално правилния начин на живот, особено, тъй като има много причини да се поддадем на изкушението - критични дни, с които оправдаваме периоди на лакомия, многобройни натоварвания и, разбира се, серия от безкрайни празници, от които е трудно да се измъкнем без няколко килограма !

Разбира се, би било разумно да ограничите страстите си и да се въздържате от лакомия - но, както се казва, веднъж живеят, с всички последици от това твърдение!

Най-известните диети

Уви, не можем да направим без диета, да използваме само най-известните диети - диети, които съчетават целесъобразност, безопасност и ефективност! Ще кажете ли, че е практически невъзможно да се намери такава диета? Разбира се, те са - и списъкът им е доста голям.

Какви диети, по ваше мнение, са получили статута на "най-известните диети"? Това са тези, които не насилват събития, не ги правят да гладуват, да не навредят на тяхното здраве, но те гарантират загубата на мразещо наднормено тегло!

При съставянето на такива диети се събира цялата информация, необходима за рационално отслабване и се събират, като се вземат предвид новопоявяващите се нужди на тялото и са предназначени да предотвратят стрес и изтощение, както нервни, така и физически.

Сред най-известните диети като Кремъл, диета с ниски въглехидрати, кръвна група, диета от зеле и лимон и дори диетата на Виктория Бекъм.

Използвайки диетата и режима на някое от горепосочените диети, със сигурност ще загубите от 5 до 10 кг, а освен това ще отслабнете рационално, като същевременно създавате правилното отношение към храната и свикнете със здравословен начин на живот. Този тип диета може да възстанови младостта, здравето и красотата.

Принципи на известни диети

Кремълската диета, например, не се основава на малък брой калории, а на съвместимостта на продуктите - акцентът се поставя върху използването на протеини, тяхната съвместимост с мазнините, но количеството на въглехидратите се свежда до минимум. Въпреки това, диетата не е твърда и ако не искате да следвате пътя на най-малко съпротивление, като използвате само протеини, които имат най-малка стойност в преброяването на точките, и опитайте да разнообразите менюто със салати и закуски (чрез намаляване на протеините), тогава вашата диета ще бъде балансирана и вкусно!

За разлика от тази висококалорична диета - онези диети, които "работят" поради намален прием на калории и сред тях кефир диета, която често се използва от Лариса Долина. Диетата се счита за твърда, но силно ефективна, перфектно почиства червата и дава отлични резултати, без да навреди на тялото, ако спазвате стриктно препоръчваното време - не повече от месец. Въпреки твърдостта си, диетата ви позволява да ядете месо, плодове, но в строго резервирани за тях дни от седмицата. Освен това, ако следвате диета с кефир, просто се нуждаете от увеличен прием на чиста вода.

Сред диетите, наречени най-известните диети, има и японска диета, базирана на консумацията на големи количества ориз и морски дарове и кръвна група, благодарение на която човек напълно нормализира метаболизма, става по-здрав и по-изненадващо слаб. Диетата за кръвната група е създадена от американските специалисти по хранене и включва използването само на продукти, които са подходящи за уникалния метаболизъм на даден човек.

Възможно е всички предимства на най-известните диети да бъдат изброени безкрайно, но основната причина за тяхното използване е липсата на вреда за здравето. Затова винаги да бъдете умни, красиви и да губите тегло върху здравето!

Share:
Comments