Мога ли да отслабна чрез кодиране?

Кодиране от затлъстяване или блокиране - така при хората е обичайно да се обадите на медицинската процедура на стрес терапия. Същността на този метод е да предложи на човек препоръките, които са необходими, за да се отървете от наднорменото тегло. Предложението е труден процес и се извършва на няколко етапа.

Кодиране от затлъстяване на три етапа

Подготвителен етап. На него специалист по психиатрия провежда така нареченото "непряко предложение". Пациентът се запознава с положителните резултати от кодирането, организира срещи с хора, постигнали известни успехи с помощта на тази техника. Пациентът постепенно развива увереност в кодирането, установява се психологически контакт с лекуващия лекар.

Следващият етап е колективна окупация. Провеждайте го непосредствено преди кодирането. Под ръководството на психолог в рамките на груповата терапия се обсъжда проблемът с наднорменото тегло. Благодарение на взаимната подкрепа и вярата в резултата, пациентите имат по-голямо желание да започнат лечението възможно най-скоро. На този етап лекуващият лекар говори за опасностите от лакомия, дава препоръки за диетата и насърчава пациентите с успешни примери за лечение.

Последният етап от лечението на затлъстяването не трае повече от две или три минути. Тя има два сценария. Първият: пациентът има силен стрес, подсъзнателно свързан с преяждане или "нездравословни" продукти. Вторият сценарий: положителният стрес, свързан с тясна фигура и липсата на наднормено тегло. Като правило в съвременната практика за кодиране тези два сценария се комбинират.

Но защо тази многоетажна процедура се нарича кодиране? Какъв е този прекрасен код, който ви позволява да забравите за набор от наднормено тегло?

Научно обяснение

Като такъв няма код, който да ви отслабва. Но има доктрина за рефлексите на известния руски учен Павлов и теорията за господстващия фокус на физиолога А. Уктомски. Те се присъединиха към техниката си от известния лекар А.Р. Dovzhenko, който го нарече кодиране. Изразявана на научния език, тя подкрепя постоянното възбуждане на определени области на човешкия мозък. Опростено, кодирането активира определени области на мозъчната кора, отговорни за емоционалното оцветяване на чувствата и събитията.

Резултатът е, че самият пациент непрекъснато се стреми да се отърве от наднорменото тегло и променя хранителните си навици за това. Но дали винаги кодирането от наднорменото тегло помага да отслабнете?

Известен психиатър-учен V.V. Макаров подчертава - техниката е ефективна само за хора, които са склонни към самохипноза и искрено вярват във възможността за бързо изцеление. Без активно участие на пациентите кодирането става загуба на време. По този начин, всички слухове за "зомбификация" и хипноза - нищо повече от мит.

Сигурност на кодирането от затлъстяване

Друг въпрос - дали тази намеса е вредна за психиката? Обмислете следната ситуация: Преди успешното кодиране, пациентът е свикнал да "конфискува" всеки стрес. И сега той отказва да преяжда - и в замяна не получава нищо. Трябва да търсим заместителна храна. По правило това е алкохол, никотин или постоянно освобождаване на акумулираща агресия върху другите. Промяната в навиците, развити през годините, не преминава без следа. След като сте решили кодирането, внимателно да прецените всички плюсове и минуси - няма ли вашите роднини да страдат от това?

Кодирането е двусмислена техника, която изисква високо професионално ниво на психоневролог. За да осигурите такава услуга, трябва да се обърнете към специализиран медицински център или клиника. Обърнете внимание на продължителността на курса на лечение. Ако се състои от една или две сесии от по 10-15 минути - вие сте измамени елементарни. Не забравяйте, че без желанието на пациента и преминаването към диетично кодиране е почти безполезно.

Share:
Comments