Меден масаж от целулит

рецепта меден масаж, един от най-ефективните средства за лечение на целулита, рядко се публикува в специализирани публикации и често се предава от уста на уста. Нашата кореспондентка Маша Перцева се увила в хавлиена кърпа, прониквала в кръга на инициаторите и доставяла на редакторите подробна инструкция:

с

Как делать медовый массаж. рецепта.

"Разсейте тялото във ваната или у дома в банята. Приложете на бедрата, бедрата и всички области, засегнати от целулита, слой мед, около половин сантиметър. Избършете меда с масажни движения и го оставете да замръзне. Натиснете ръката си срещу медната кора и я издърпайте рязко. Продължете движението на памука в цялата покрита с мед повърхност за 15-20 минути. Процедурата трябва да се повтаря всеки ден, 15-20 сесии. Смята се, че ако медът видимо потъмнее, тогава от засегнатата от целулита област излизат шлаки.

Между другото, последното има научно обяснение. Медът има уникална способност да абсорбира токсините. Дълбоко проникване в повърхностните тъкани на тялото, абсорбира цялата натрупана шлака, което води до масаж вместо прозрачен мед върху кожата, всъщност има мръсни жълти, понякога дори почти сиви люспи.

Такова пълно и ефективно почистване на покрива на тялото не може да бъде дадено с никакви други медицински или козметични средства. В резултат на процедурата, кожният тъкан и неговата еластичност се увеличават, подкожните мастни капсули се разтварят.

Становище на лекарите

Специалистите, в края на краищата, се препоръчва да се прилага меден масаж за лечение на целулита с голямо внимание. Истински лечебен меден масаж, по тяхно мнение, трябва да покрива цялото тяло. А когато се извършва антицелулитен масаж с мед, се разкриват само засегнати от целулит зони, докато останалите части на тялото остават в пасивно състояние.

Медът огромно увеличава всички метаболитни процеси в зоната на целулита и в резултат на това в различните части на тялото има силен дисбаланс в температурата, скоростта на метаболитните процеси и нервната активност. Разбира се, едно младо, здраво тяло лесно може да се справи с претоварването, но хората, страдащи от хронични заболявания, предразположени към хипертония, трябва да извършат тази процедура много внимателно.

Share:
Comments