Мазиндол: за и против

Mazindol (търговско наименование Teronak) е вещество, забранено за употреба в Русия, което обезкуражава апетита. Mazindol прониква в хипоталамния регион на човешкия мозък и активира активността на тази част от жлезата, която е отговорна за производството на пептиди, които предизвикват усещане за ситост в човек. Пациентът, който приема лекарства, съдържащи мазиндол, престава да се чувства гладен, а апетитът се потиска. Човек яде малко и започва да отслабва.

Лекарството има голям брой противопоказания и причинява много странични ефекти. И ако контраиндикациите са свързани с наличието на сериозни очни, чернодробни и бъбречни заболявания в даден човек и човек знае за него и той не рискува здравето си, страничният ефект на мазиндол невинаги е очевиден и може да се повлияе след определен период от време. Особено неприемливо е, че мазиндол, след няколко седмици от употребата му, е пристрастяващ и неговият анорексигенен ефект бързо пада.

Особено загрижени за употребата на наркотици с mazindolom Gosnarkokontrol Русия. Агенцията твърди, че според неговата информация, това мощно вещество е забранено да се консумира в нашата страна, тъй като причинява зависимост от него и постоянна зависимост от употреба. Закупуване на неконтролиран пазар, не е известно по какви маршрути лекарствата за загуба на тегло, получени там, купувачът трябва да помни, че mazindol му дава само временно отдих. Днес човек губи няколко килограма тегло и утре има черен дроб, бъбреци и централната нервна система.

Алармата и експертите звучат. "Миналата година ние иззети през Русия 12 тона наркотици за отслабване със смъртоносна пълнеж", - каза заместник-началник на кабинета на правната лекарството трафик на наркотици на услугата за контрол на Русия Михаил фенер. - "Те не съдържат само мазиндол, но фенфлурамин, сибутрамин, и псевдоефедрин. За разлика от теглото коректори Herbal те наистина да ви позволи да отслабнете бързо, докато бързо унищожаване на жизнено важни органи. Отделна тема са тайландските хапчета. Продажбата им обикновено е забранена в Русия! Въпреки това, те продължават да се продават чрез интернет, частни лица. Тази отрова се внася от Тайланд. Поради приемането на хранителни добавки с вещество, хора умират, ние знаем, около десетина смъртни случаи - и това е само в последно време ".

Ето защо, преди да вземете решение за загуба на тегло с лекарства, съдържащи мазиндол, си струва внимателно да се претеглят плюсовете и минусите. В края на краищата, преследването на лесна загуба на тегло често се превръща в дългосрочно здравно разстройство и загуба на ефективност.

Share:
Comments