Laminaria и други народни средства за отслабване

Растения, които могат да ни помогнат да отслабнете, лесно могат да бъдат намерени на най-обикновените легла. Най-добрият пример е зелето. В народната медицина сокът й е известен като отличен регулатор на червата. Но най-важната стойност на зеле сок е в високо съдържание на тартронова киселина.

Това вещество предотвратява превръщането на захарта в мазнина, като по този начин предотвратява затлъстяването. Основното нещо е да не се загрява зеле. В този случай няма да има следа от полезните свойства на тартроновата киселина. Но кисело зеле напълно запазва своите чудесни свойства. Избършете зелените листа на фин ренде и го вземете сутрин за половин час преди хранене. Солковият сок от зеле не само намалява чувството на глад, но също така възстановява нормалната киселинност на стомашния сок.

Добре известно на всички морски кал, или водорасли, също помага да отслабнете. Това е важен компонент на много средства за намаляване на теглото. Всичко се отнася до доброто поглъщане на това растение. Просто казано, водорасли абсорбира абсолютно излишната течност - и това е изключително важно за премахване на усещането за глад. Влизайки в стомаха, морското кале набъбва и предизвиква усещане за ситост. Бъдете внимателни, това се отнася само за природен продукт, без добавяне на оцет. Алгиновата киселина и полизахаридите помагат за очистването на организма от вредни вещества, когато са изложени на разлагане на оцет. Ето защо има салата от салати от морски водорасли и надявайки се за загуба на тегло - това е безполезно. Ефективността на водораслото в борбата със затлъстяването е доказана от много научни изследвания и се потвърждава от Международната асоциация на специалистите по хранене.

Птичият чай е друго растение, чиято ефективност в борбата срещу наднорменото тегло е научно потвърдена. Тази годишна билка се използва при лечението на заболявания на метаболизма на мазнините и солта, диабета. Чаена лъжичка сухо растение се приготвя с две чаши кипяща вода и се влива в продължение на 30 минути. Полученият разтвор трябва да се консумира в рамките на 24 часа. Въпреки това, направете това с повишено внимание и консултирайте се с Вашия лекар предварително.

Царевицата също е полезна за отслабване. Сушените зърна от царевица са отлично средство за отстраняване на излишната течност от тялото. В допълнение, инфузията им намалява чувството за глад, тъй като съдържа горчиви гликоза подобни вещества и масла. Три супени лъжици сушени стигми се приготвят с чаша стръмна вряла вода, на възраст от един час и се вземат на лъжица 3-5 пъти на ден за половин час преди хранене. Не може да се спомене, че инфузията има благоприятен ефект върху състоянието на бъбреците и жлъчните пътища.

Използването на народни средства е само една от стъпките по пътя към тънка фигура. Основен плюс на този метод на загуба на тегло е естественост и безвредност за здравето. В допълнение, тези същите природни съставки са част от най-съвременните лекарства за отслабване. Обаче заслужава да се разбере, че без сложна промяна в диетата и преразглеждане на начина на живот, всякакви средства, дори тези, създадени от самата природа, ще бъдат безполезни.

Share:
Comments