Лайфстайл при загуба на тегло

Решихте ли да промените начина си на живот и да отслабнете? Отличен! И какви са вашите планове? Спрете да ядете хляб, масло, картофи и колбаси? Ще готвите само здравословни диетични ястия от зелен цвят? Започнете да ядете често, но на малки порции? Прилагайте ли за процедури за масаж и изгаряне на мазнини? Купувате абонамент за фитнес и ще тренирате всеки ден? И все пак, вероятно, за Iherb добавки за отслабване? Добра стратегия, но по някаква причина не винаги работи.

Всъщност, за да отслабнете, са необходими малки, почти незабележими промени в начина на живот. Защото кардиналните промени винаги са стрес. А стреса е лош. Провокира глад, разрушения, но най-важното е, че забавя метаболизма и намалява всичките ви усилия до нула.

Тялото ни е много просто: ако се ограничите, натоварете и опитайте, тогава е трудно време - война, глад, мобилизация и е по-добре да забавите метаболизма и да натрупате мазнини. Ето защо, загуба на тегло като кампания, която пресича стария начин на живот, ние не се нуждаем.

Руският диетолог Михаил Гинзбург, авторът на книгата "Идеалната програма за отслабване", казва, че човек трябва да живее "както преди", добавяйки само три неща към рутината:

• Половин час разходка, колоездене, плуване или други кардио натоварвания, които ви харесват;

• Няколко допълнителни часове на сън, ако сте свикнали да спите за 6-7 часа в делничните дни;

• обяд с ниско съдържание на мазнини, който сте взели за работа и нискомаслена вечеря, която ви очаква вкъщи;

Обобщавайки практиката за лечение на затлъстяването, М. Гинцбург стигна до извода, че момичето, което ще може да "подобри" обичайния си начин на живот, ще отслабне, но няма да се подиграе. Ето защо той съветва клиентите си да ходят, да не ходят, да намаляват количеството вредни мазнини в храната, а не строга диета и лека закуска, а не лека вечеря.

Въпреки това, можете да следвате всички препоръки за отслабване, които ви харесват и като най-важното - не променяйте твърде много начина си на живот. Използвахте ли да спите преди обяд и да не закусите? Спете, но намалете калоричната стойност на вечерята. Дали ядете повече за вечеря, отколкото през деня? Яжте, но нека повечето от вашата храна са зеленчуци, богати на фибри и нискомаслено месо или риба. Продължете да ядете много, както преди, не отивайте на сокове и зеленчукови бульони. Заменете само хранителния състав.

Как да водите хармоничен начин на живот, докато сте на диета

Във всеки учебник по физиология, здравословен сън, правилно хранене, физически упражнения и добра почивка са елементи на здравословен начин на живот. Как да постигнем този идеал, без да поставяме тялото в стрес? Започнете с най-простите - сън и почивка.

Преди да седнете на строга диета, ревизирайте режима си така, че да спите най-малко 8 часа всяка нощ и почивайте от работа напълно поне за един ден в седмицата. Експерт на американското списание Shape Paige Weiner казва, че ще отслабнете по-бързо, ако вместо безцелни седалки просто трябва да си легнете по-рано. Не можеш да живееш без вечерната серия? Изтеглете ги от интернет и гледайте докато вървите по кардиото.

Д-р Вайнер не ви препоръчва да пазарувате или почиствате през почивните дни. Отидете по-добре на среща с приятели или филм, разработете. Лицето за отслабване трябва да има добро настроение. Спри! Но какво да кажем за ястията, напитките и другите изкушения, които те чакат на срещите с приятелите си? Изберете едно ястие и яжте половин порция. И не забравяйте, че не сте дошли да ядете, а да общувате. Не отказвайте да ядете целия ден, за да излезете на парти. Вие ... наистина ще излезете и ще ядете много повече, отколкото трябва да отслабнете. По-добре да свикнеш да броиш калориите и да не си мързелив да питаш, от какво се приготвя това или онова ястие.

Обучението на същия П. Уайнър съветва да се превърне в основното му забавление. Потърсете весел вид дейност и се съсредоточете специално върху приятни усещания, а не върху мнението на някой друг относно ползите или вредите от тази или тази тренировка за отслабване. Ако не харесвате ходенето на симулатора, се регистрирайте за аеробика или танци, може би ще се оправи. Основното нещо е, че окупацията беше удоволствие. Ако не, не се изтезавайте. Отслабването на стрес ще бъде по-трудно.

Мислете творчески и не се влейте в поредица от страдания по време на хранене и със сигурност ще станете тънки и щастливи.

Share:
Comments