Колко пъти на ден трябва да ядете, за да отслабнете?

Много мазнини ядат два пъти на ден и не могат да разберат защо теглото не изчезва. А някой от тези режими дори се натоварва, особено ако второто ядене пада вечер: "Толкова уморен за деня, не яде нищо ..."

Тайната е, че навикът е рядко, но "до провал" ви кара да спечелите много повече калории, отколкото няколко чести закуски, когато постоянно поддържате чувство за ситост.

Усещането за глад зависи от нивото на захар в кръвта. Ако интервалът между храненията е дълъг, кръвната захар пада, чувствате разпадане и, за да задоволите глада, атакувате храната, ядете бързо. И тъй като чувството за насищане идва само след 15-20 минути от началото на храненето, вие ядете много, защото поглъщате парчетата.

Отслабването трябва да се опитва през деня, за да поддържа кръвната захар на същото ниво, да не позволява на държавите, когато от глад гасне в ямата на стомаха. Често има нужда, но на малки порции, поне 5 пъти на ден, и броите калории. Храната трябва да се дъвче внимателно, да се опитате да ядете бавно, така че преди появата на усещане за пълнота, вие получавате колкото се може по-малко храна.

Share:
Comments