Книгата "техника на д-р коловков: победа над теглото"

Колко телевизионни програми са заснети, колко книги за загуба на тегло. Но сред голям поток от информация (понякога не съвсем вярно), една книга се откроява и авторът я написва - става дума за диетолог Алексей Коловков и неговата техника.

Алексей Коловков е диетолог, който сам страда от наднормено тегло и е успял да отслабва с 70 килограма. През 2011 г. лекарят публикува книгата "Техника на доктор Коловков: Победа над теглото". Повече от 600 страници съдържат много полезна информация за храненето и най-важното - описват процесите, протичащи в тялото ни, разбирайки това, няма да губите повече енергия върху методи, които не работят.

В книгата си Коловков обръща много внимание на грешките при отслабването. Той разкрива многобройни митове, например, за необходимостта да се ангажират с машини за упражнения или да пият портокалов сок за здравето. Изгарянето на мазнините при изгаряне на мазнини изобщо не допринася и плодовите сокове рязко повишават нивото на захарта в кръвта, което води не само до затлъстяване, но и до развитие на диабет.

Много подробно диетологът Коловков разказва за биоадитиви. Освен това той анализира най-актуалните средства, които току-що се появиха на Запад. Малцина, които от местните ни лекари някога са чували името DMAE, и Ковалков работи с резултатите от последните проучвания и като лекар препоръчва да се приемат тези добавки за всички, които се интересуват от здравето. Ковалков счита, че L-карнитинът е необходим биоадитивен за намаляване на теглото. Всеки знае това вещество, но го приема често безмислено, без да разбира принципа на действие и в резултат на това прощава тафтологията, без да получава никакъв резултат. В книгата си Ковалов описва подробно в какви дози и кога е необходимо да вземе L-карнитин, така че наистина да е работил, т.е. той е помогнал да изгаря мазнините.

Много внимание диетолог дава мотивация за отслабване, тъй като без мотивация, както всички знаем, "каша няма да се заваряват." Очертаване техниката си, той призова да не се скъсат тялото си, да го измъчва до смърт, както и различни диети, и се опитват да "преговаря" с него, което е много по-хуманно и разумна. След като прочетете книгата, вие ще откриете много нови и полезни, и може би част от информацията ще промени начина, по който мислим за загуба на тегло, Бадахшан, витамини, количеството и качеството на консумираната вода, детски храни и храненето като цяло. Основното нещо, че тази книга не е написана от "доморасли" диетолог, а всъщност и на лекаря, който научих много, работи с пациенти, които са пътували на широка основа и могат да се доверят.

През 2012 г. д-р Коловков издаде съкратена версия на първата си книга: "Техника на доктор Коловков: Отслабваме с ума!".

Това е по-кратък вариант, съсредоточен върху самия метод за намаляване на теглото. Тази книга съдържа инструкции стъпка по стъпка, описание на проблемите на мотивацията и много, много повече. Ако искате да станете "самият сте диетолог", да се научите да разбирате какво се случва с вашето тяло, да се предпазите от типичните грешки при загуба на тегло, е по-добре да прочетете първата книга на Коловков. Тези, които търсят прости инструкции, второто издание е подходящо.

Share:
Comments