Какво означава да изгаря мазнините?

Често чуваме за способността на биоадитиви и хранителни продукти да изгарят мазнини. Но колко изгаряне на мазнини е много по-рядко срещано. Много тънки хора си представят този процес по този начин: магическа таблетка или коренът на джинджифил (тук са възможни варианти - зелено кафе, канела, сода и т.н.) в тялото и като топка мълния минават през мастните депозити, които ги изгарят.

преди-и-след-диета

Какво означава да изгаря мазнините?

Разбира се, това няма нищо общо с действителността. "Изгаряне на мазнини" означава изразходване на енергия чрез мастни депозити, това е всичко. Ние получаваме енергия от храната. Когато намаляваме входящите калории, тялото изпитва недостиг на енергия и започва да използва подкожна мазнина, за да покрие собствените си нужди.

Един от най-ефективните и безопасни начини за изгаряне на мазнините е спортът. Когато започнете да се движите активно, първите 20 минути тялото консумира глюкоза, която се съдържа в кръвта, а след това се приема за мазнини. Ако успоредно с тренировките намалите приема на калории на ден само с 200 ккал, тогава за една седмица е реалистично да загубите около 500 грама тегло.

Бавният процес на консумация на мазнини не е подходящ за много хора и хората търсят начини да го ускорят по различни начини - приемат същите биологични добавки, избират най-енергийно интензивните упражнения или пият силно кафе, зелен чай, джинджифил и други чудодейни продукти, които обещават да направят процеса на губене на енергия за сметка на мазнините са по-интензивни.

Всъщност има много малко лекарства, които ускоряват процеса на разцепване на мазнините.

Вещества, които помагат да изгаря мазнините

1 Кислород

Кислородът е най-мощният катализатор за изгаряне на мазнини. Именно поради тази причина хората, които прекарват много време на открито и отиват на спорт в природата, губят тегло по-лесно. Ето защо моят съвет към вас е да практикувате в добре вентилирана стая или в природата, а също и да ходите повече.

Друга възможност за използване на кислород за добро е упражненията за дишане, през които тялото е наситено с кислород.

Свойството на кислорода активно гори мазнини, използвайте фирми, които произвеждат кислородни коктейли. Те твърдят, че кислородната напитка помага да отслабнете, но науката не доказва, че кислородът може да се абсорбира през стомаха. За успешна загуба на тегло е много важно не само доставката на кислород, но и асимилацията му. В това ще се възползвате от вещества, богати на желязо (това е молекулата на хемоглобина, която носи кислород и го доставя на органи и тъкани). Желязото се намира в червено месо, черен дроб, смокини, елда, киви, ябълки и някои други продукти. За успешното му асимилиране животинските продукти трябва да се консумират със зеленчуци - зеленчуци и плодове, които са богати на витамин С.

2 Л-карнитин

Най-популярната мазнина горелка е L-карнитин. Това е хибрид на витамин с ензим. Това вещество има много полезни свойства - регулира растежа в тялото, слабите хора - дава енергия и подобрява апетита. А за хората с наднормено тегло, както и със спортистите, е полезно, тъй като увеличава издръжливостта и увеличава количеството енергия, изразходвано по време на физически упражнения. Да, да, l-карнитинът помага да отслабнете само когато активно тренирате.

Механизмът на действията му е съвсем прост. Както вече бе споменато по-горе, в първите 20 минути на обучение на тялото използва глюкоза, която се съдържа в кръвта, и след това се приема като мазнини. Така, L-карнитин помага пас отпадъци фаза "захар" на калории и пряко помага на тялото да извлича енергия от мазнини. Този имот е използван от атлетите за намаляване на количеството на мазнините преди състезание, както и прости фитнес ентусиасти, които искат да намалят теглото си по-бързо. Вземете л-карнитин, а не да лежи диван, представяйки си как тя се разпространява в организма, разтваря мазнината - това е безполезно и глупаво.

3 Гурана, кофеин, эфедрин

Тези вещества и някои други, например лекарства, съдържащи адреналин, също допринасят за повишеното потребление на енергия от мастните запаси. Тяхното действие е, че ускоряват метаболитните процеси, увеличават сърдечния ритъм и кръвния поток, което ни кара да се чувстваме енергизирани, да можем да работим по-дълго и по-бързо и да вдигаме повече тегло. С умереност кофеинът е полезен, който не може да се каже за гуарана, ефедрин и други стимуланти.

Използването на тези лекарства е силно нежелателно, тъй като те имат лош ефект върху сърцето и нервната система. За хората със сърдечни заболявания те са просто опасни, защото могат да предизвикат инфаркт или дори сърдечен удар. Те изчерпват нервната система, в допълнение, в края на действието си ще се почувствате счупени и уморени. Ако искате, преди да се упражнявате, можете да пиете малка чаша кафе с умерена сила без захар и мляко. Не забравяйте, че кафето дехидратира организма, така че паралелно е необходимо да се увеличи приема на течност.

Как да изгорим мазнините?

Заключението може да бъде направено само едно - лекарства, които изгарят мазнини без вашето участие, не съществуват. Можете да използвате зелен чай, джинджифил, подправки, каквото и да било. В умерена степен, те са дори полезни за здравето, но няма да помогнат да отслабнете радикално. Затова се движете, живейте, усещайте, разхищавайте енергията и в същото време намалявате приема на калории. Тогава тялото, за да покрие техните нужди ще консумират мазнини резерви - това е изгаряне на мазнини.

Необходимо е да се вземе предвид един много важен факт - със силен калориен дефицит ("гладни" диети, прекомерно физическо натоварване, тежък стрес и т.н.), тялото само консумира мазнини за първи път и след това преминава към "икономичен" режим и започва бавно да разрушава мускулите, , а мазнината остава на мястото си. Ето защо бързото намаляване на теглото е вредно и неефективно.

Share:
Comments