Какво можете да ядете след шест вечерта?

Всички, които са забравили да ядат след шест, могат да прочетат тази статия и да дишат свободно. Е след шест е възможно. Въпреки че не всички поред. За какво се надявахте?

3803649635_d9c2814a6b

Известно е, че много специалисти по хранене съветват да намалите теглото си, за да не ядете след шест вечерта. Експертите настояват, че през втората половина на деня способността на тялото да изразходва получените калории е намалена. Вечерта човек се приготвя за сън, всички естествени процеси в тялото се забавят, енергията вече не се консумира и в по-голямата си част се съхранява в резерв в мастния магазин - на бедрата и корема.

Един от най-известните експерти по отслабване, диетологът Алексей Коловков вярва, че мазнините ще се съхраняват много по-бързо, ако откажете вечер на вечеря и ще гладувате.

Ако не ядете след шест вечерта до седем или осем сутринта ", казва Ковелков," вие главно сте гладни в продължение на 13 часа. И както знаете, всяка липса на хранене, което тялото разбира като начало на глада и започва да създава в резервите на тялото - мастни натрупвания. За това е отговорен ензимът липопротеин липаза, който насочва мастните киселини в подкожната мастна тъкан. Активността на този ензим се повишава рязко при всички дългосрочни ограничения в храната. Действието на този ензим е толкова ефективна, че ако не се яде повече от 10 часа, почти на следващия ден сте яли храна ще се трансформира в мазнини.

Следователно, вечерите вечер, но не и провал. Алексей Коловков съветва подготовката за вечеря на лека салата от зелени пресни зеленчуци с малко количество нискомаслено извара.

За своите пациенти, Ковалов препоръчва да ядете само 2 варени белтъчини за нощта. Както знаете, яйчен протеин от аминокиселинен състав е идеален. Той е добре погълнат, създава усещане за ситост.

Ако освен нискокалорична салата и яйчен белтък искате нещо друго, опитайте просто да миете зъбите. Това е ритуал, символизиращ, че устата ви е чиста и затворена за ядене.

Прочетете на:

  • Какво да ядем през нощта, за да отслабнете
  • Правилната закуска за тези, които губят тегло
  • Меню за отслабване: закуска, обяд и вечеря
Share:
Comments