Какво да ядем през нощта, за да отслабнете

Често твърдят, че храненето през втората половина на деня, и особено през нощта, е опасно за фигурата. Това не е съвсем вярно. Учените отдавна разбраха, че е важен само общият брой "калории", "изядени" на ден. Можете лесно да закусите и обяд, така че вечер можете да излезете и да имате празник за целия свят.

Същото важи и за броя на закуските. За да отслабнете или да поддържате стабилно тегло, няма значение колко често пътувате до кухнята и обратно. Можете да закусвате поне десетки пъти. В дивата природа нашите прадеди го направиха - те се разхождаха по саваната и по пътя бяха подсилени с частични части. Ясно е, че по това време те винаги нямаха храна, така че проблемът с наднорменото тегло не беше толкова остър.

Защо не всички могат да ядат през нощта

Въпреки това, има някои характеристики на храненето през нощта и в късен час. Например, различните видове храна се усвояват неравномерно бързо. Дебелото червено месо (свинско месо) може да бъде усвоявано до 4-6 часа. През цялото това време стомаха не спи, но работи усилено. Ако си легнеш скоро след като си взел такова ястие, няма да стигнем известно време в царството на Морфей. Освен това, сънят ще бъде неспокоен до кошмари. Изяденото месо може да лежи в стомаха до сутринта, докато е малко вероятно да можем да си починем добре.

Ако искате да отслабнете, съветвам вечерта - след 18:00 часа - да избегнете храни, които съдържат много въглехидрати и мазнини. Защо е така? Факт е, че лъвският дял от собствените им мазнини се изгаря през нощта. Нашите мускули и вътрешни органи се нуждаят от постоянен поток от енергия, но през нощта ние не ядем. И в този момент, след като прекара малко количество гликоген (350-500 г), тялото се приема за мазнини.

Ако ядем много въглехидратна храна, преди да си легнем, то тялото няма да докосне собствените си мастни натрупвания изобщо. Ако използваме голямо количество мазнини, първо ще бъдат изразходвани и едва тогава - нашите собствени подкожни мазнини.

Какво може и какво да не яде през нощта

Сега нека вземем продукти за "зелен" и "червен" списък, който е желателно да се печата и да се мотае в хладилника.

Не можеш

Червеният списък автоматично включва всички храни с високо съдържание на калории (повече от 150 ккал / 100 грама продукт), с които лесно можете да превишите дневния си курс.

След 18:00 е по-добре да забравите макароните, хляба, зърнените храни, мастното месо и рибата, както и твърдите сирена и маслото. За бонбони, сладкиши, пирожени и сладки, дори не се заклевам. Такива неща се поглезете само до обяд.

Забраненият списък включва и всякакъв вид сладко кисело мляко поради комбинацията от въглехидрати и мазнини, вредни за фигурата.

Можете да

От протеинова храна за зелен списък, трябва да изберете само една, която е сравнително бързо (до 1,5 часа) абсорбирана. Тук можете спокойно да включите продукти от кисело мляко (кефир, кисело мляко, нискомаслено извара), яйца, бели постно месо (заек, пилешко филе) и бяла риба.

През нощта е позволено да се ядат зелени зеленчуци, домати, зеленчуци във всякакви количества и комбинации. С поглед към калориите можете да включите варени картофи, моркови и цвекло. Ако тялото ви позволява, тогава в зеления списък можете да донесете гъби и бобови растения.

Какво можете да ядете вечер за вечеря?
 • Една чиния (200-250 ml) зеленчукова супа на пилешки бульон (45 kcal / 100 g) може да се сервира с пилешки гърди (55 kcal / 100 g).
 • 200 г задушени тиквички (70 ккал / 100 г) с билки.
 • 100 г боб (102 ккал / 100 г) с билки, можете да добавите малко (до 50 г) консервирана риба тон (96 ккал / 100 г).
 • 1-2 варени картофи (80 kcal / 100 g) с билки и / или салата от не-нишестени зеленчуци.
 • Гъби, задушени с картофи (117 kcal / 100 g).
 • 1-2 яйца от меки варени яйца (155 kcal / 100 g) или паша (140 kcal / 100 g), 1 яйце = 35-75 g (средно 50 g)
 • Стъкло (200 мл) кефир (50 ккал / 100 г), изсушено мляко (53 ккал / 100 г) или неподсладено кисело мляко (70 ккал / 100 г)
 • 100 грама треска, мерлуза, полок, пъпеш, пъстърва, сьомга, варени, печени със зеленчуци или приготвени на скара (80-150 ккал / 100 грама, в зависимост от вида риба и начина на готвене).
 • 100-150 г пиле (113 ккал / 100 г) или пуйка (84 ккал / 100 г), варени или варени на скара.
 • 100 g заек (155 kcal / 100 g), задушени или задушени на зеленчуци.

Забележка. Рибите, морските деликатеси, птиците и заешките са добри за ядене вечер и през нощта със зеленчуци и салата от не-скорбялни зеленчуци - маруля, краставица, домат, броколи, зеле. Калориите на зеленчуци и зеленчуци, с това, не е задължително да се вземат под внимание.

Прочетете на:

 • Диетична вечеря - рецепти за отслабване
 • Колко калории трябва да ядете ден, за да отслабнете
 • Какво можете да ядете след шест вечерта
Share:
Comments