Как действует ксеникал (xenical, орлистат, орлип)

xenikal В нашата страна само две официално одобрени лекарства за отслабване. Първата е Miridia, а втората е Xenical.

Всичко, което виждате в аптеките, това са биоадитиви, тоест трева и екстракти от биологично активни вещества, които не изискват рецепта. Xenical е фармакологията, т.е. в пълния смисъл на думата хапчета за отслабване.

За разлика от Miridia, Xenical действа много внимателно. Той не се абсорбира в кръвта, а работи само в червата. Влизайки в червата, Xenical блокира ензимите, които подпомагат абсорбцията на мазнини - панкреатична липаза и чревна липаза. Поради това абсорбцията на мазнините се намалява с една трета, обаче, две трети от консумираните мазнини от диетата все още ще бъдат абсорбирани.

Основното предимство на xenical е, разбира се, липсата на абсорбция. Таблетката, или по-точно, синята капсула, действа само в червата и не засяга сърцето, мозъка и телесната температура. Настроението върху него, разбира се, се влошава: поне стомахът се чувства пълен, но мозъкът получава по-малко калории и чувства, че е "измамен".

За да отслабнете с Xenical, е необходима нискокалорична диета с ниско съдържание на мазнини. Тази диета, заедно с приемането на лекарството през цялата година, води до намаляване на телесното тегло средно с 10%. Известно е например, че Владимир Соловьов загуби своята тежест с Ксеникал. Резултатите, както можете да видите от тази връзка, са впечатляващи.

Те приемат Xenical с храна. Нежеланите реакции включват обилно изтичане на газ и намалена абсорбция на мастноразтворими витамини. Но най-лошото е, че по време на приема на Xenical е възможно неволното изпразване на червата.

Столът при приемането на това лекарство става толкова дебел, че лесно може да се стича по стените на червата. Навън тя прилича на морски зърнастец масло, само миризмата е много различна.

В допълнение към обикновения отлив може да има опции. Производителят направи класификация на методите за изолиране на неизползваните мазнини: подуване на корема, изтичане на газ, изпразни изпражнения, мазни изпражнения, чести изпражнения и най-неприятно инконтиненция на изпражненията. Следователно плажната ваканция или отговорната среща не е най-доброто време за приемане на Xenical.

Прочетете на:

  • Безопасни добавки за отслабване
  • Ефективни хапчета за отслабване
  • Какъв инструмент Turboslim да избере?

Share:
Comments