Как да започнете да губите тегло

Публикувахме голям брой диети и упражнения за отслабване на нашия уебсайт, изглежда, че всичко е просто: просто изберете подходяща диета, упражнения комплекс и всичко, можете да започнете да отслабнете, но това не е така. Изборът на диета и набор от упражнения няма да бъде огромна задача за много от нас, но тук сме изправени пред такъв сериозен проблем: как да започнете и да се подготвите за диета. От начина, по който подготвяте и си приготвяте диета, зависи много. В този въпрос решихме да посветим днешната ни статия.

Как да започнете да губите теглоКак да се придържаме към диетата

Първо, ние ще ви кажем как да настроите диета. Често се случва да започнем диета и след няколко дни да я хвърлим, тогава започваме отново и отново да го хвърляме и така продължава. Причините, поради които хвърляме диетата, не толкова поне, има два най-често срещани от тях:

  1. Събитието, което изобилства от огромен брой вкусни ястия, при които сме разочаровани.
  2. В резултат на постоянното усещане за глад не можем да се въздържаме и да се предадем.

Ето защо, на първо място, трябва да се адаптираме правилно към диета. Преди диетата трябва да намерите мотивация за отслабване, тъй като това ще бъде сериозна причина да се държите в ръка и да не показвате слабост при вида на апетитна салата или вкусна торта. Когато откриете мотивацията и тя наистина ви мотивира, трябва да научите няколко неща:

  1. Диетата не е наказание, а вашият доброволен избор, който си направил.
  2. Не е необходимо да чакате от диетата на мигновените резултати.
  3. Диетата диета не трябва да ви глад, с изключение на гладни дни.
  4. Имайте предвид, че ако имате големи кости, а след това достигнете желания 90-60-90 - това е нереалистично.
  5. Вярвайте в себе си и в резултата.

Как да се насладите на загуба на теглоКак да се подготвим за диета

Преди да започнете диета, трябва да подготвите тялото си за това. Най-честата грешка от загуба на тегло е рязък преход към диетична диета, особено след празниците, така категорично не. За да се подготвите за диета, 2 седмици преди да започнете, трябва постепенно да елиминирате: мастни и висококалорични храни, бързо хранене, консерви, храни за комфорт и газирани напитки с багрила. През този период се опитайте да настроите графика на приема на храна, така че приемането му да е едновременно. Седмица преди началото на диетата постепенно започваме да приспособяваме диетата си, като въвеждаме ястия от диетата. По този начин ще се подготвите за диета и това няма да бъде стрес за вас.

Вземи си тетрадка, в която непрекъснато ще контролирате теглото. Това е необходимо, за да се регистрират резултатите и да се разработи собствената им хранителна система. Това означава, че ако не отслабнете, това е повод да помислите за това, което правите нещо неправилно: неправилно избраният хранителен режим, продуктът или дори група от продукти не ви позволява да отслабнете. Когато погледнете масата, в която определяте теглото си и виждате положителната динамика, това ще бъде най-добрият стимул за вас.

Изберете ефективна диета, основана на седмични показатели, т.е. използвайте определена група продукти през седмицата и едва след това анализирайте техния резултат. Всяка вечер в неделя се обобщава, въз основа на което коригирайте менюто си. Същото важи и за спортните упражнения.

Как да започнете да губите тегло правилно

По-горе вече споменахме, че за загуба на тегло трябва да установите храна по едно и също време. Храненето трябва да се прави на масата, а не в залата на дивана, пред телевизора. Има нужда, бавно, внимателно дъвчене храна.

В тази статия не можем да споменем такъв принцип като "не ям след шест". Често тази фраза може да се чуе много по-често от фразата "Аз съм на диета". Много хора отчаяно вярват, че цялата сила на отслабване се поставя във факта, че те не ядат след шест. Но все още няма научно потвърждение за това. Това правило ще помогне да не наддават на тегло, тези, които често ядат здраво преди лягане, защото по време на сън процесът на обработка на храната се забавя, в резултат на което имаме допълнителни паунда. Отслабване е същото правило не помага.

Подготовка за диетаКогато започват да губят тегло след раждането

За всяка млада майка след раждането въпросът за загуба на тегло става много болезнен. Причината за наднорменото тегло е, че тялото се готви за раждане и специално написвало излишни килограми. След раждането той постепенно се връща в основното си състояние. В 75% от случаите, в рамките на 2 месеца след раждането, момичетата губят теглото си и отиват на нормална скорост. Ето защо, веднага след раждането, побързайте и започнете да губите тегло - това е преждевременно.

От първите дни, след освобождаване от болницата, опитайте се да се движите и да не стоите настрана, не е необходимо да се ограничавате до хранене. Ако след месеца, в който не сте започнали да отслабвате, или теглото е "залепено" на една и съща марка, можете да започнете с упражнението, но само след няколко седмици, ако няма положителни резултати, се свързваме с това и диетата.

Share:
Comments