Как да спрете преяждането през нощта?

Пресъхнали ли сте? Поздравления, тогава вие сте напълно нормален съвременник. Според статистиката на "Росстат" една руска жена консумира средно 2,600-3,000 калории на ден, докато Министерството на здравеопазването препоръчва да не се получават повече от 2000-2200 ккала.

глада-appetit1-300h208zhkhkzhn

Конзолите само че американците ядат още повече. Средният американец яде 3000-3600 kcal на ден, нали? Въпреки това, американското преяждане не е много утешително, когато става въпрос за нашите собствени излишни килограми.

Какво да направите, ако сте следвали принципите на здравословното хранене през целия ден и внезапно нападнахте пържени картофи вечер?

Ако това се случи систематично, тогава най-вероятно вие или сте недохранени през деня, или изобщо не се дължи на чувство на глад, а поради емоционален стрес. Нека да започнем с първата причина.

Сутрин + дневна диета трябва да включва до 70% от дневните калории. Сутрин и следобед човекът за отслабване трябва да яде в достатъчно количество, а до вечерта да намали входящите калории. Ако храната ви прилича на "чаша кафе без захар сутрин, 2 чаши кафе с патица преди вечеря, 1 купа супа за обяд и много, много неща, аз не помня всичко на вечеря", тогава причината за вечерната лакомия е оскъдна храна следобед.

Често преяждане през нощта изпитват такова отвращение към храната сутрин, че те не могат да ядат до вечеря. И тогава приемането на храна неизбежно се измества за вечерта. И веригата се повтаря в кръг. Следната проста схема помага:

  • Подгответе за закуска прясно изцеден сок или глазури, ако абсолютно не искате да ядете;
  • Не забравяйте да ядете за обяд ястие, съдържащо фибри и протеини;
  • Вечерята е нещо светлина не у дома, а преди да напусне дома от работа. През нощта пийте чаша кисело мляко.

На следващата сутрин със сигурност ще се събудите с истинско чувство за глад. Основното нещо - не забравяйте да го удовлетворите през деня. След това вечерта ще имате силата да се ограничите.

Ако се върнете у дома, вечеряйте, а след това вечеряйте няколко пъти, седнал на следващата серия или книга, проблемът ви е ... прекалено монотонен отдих. И се забавлявате с храна. Авторите на книгата "Диета без диета" се съветват да излизат вечер на светлината - театър, кино, изложбите са перфектни. Но ако сте от домакинството, поемете ръцете си, например, с помощта на бродиращи машини. Успокоява и отвлича вниманието от яденето.

Share:
Comments