Как да се ускори метаболизма и скоро да отслабнете

За ускоряване на метаболизма могат да бъдат фармакологични лекарства, но това е толкова опасно за здравето, после резултатът може да бъде смъртоносен. Ето някои сигурни съвети как да ускорите метаболизма, естествени средства.

1. Извършвайте редовно поставяне със студена вода. Както знаете, калориите са енергията, която тялото ни използва, за да загрее тялото. Оказва се, че най-добрият начин да отслабнете е да накарате тялото да се затопли по-интензивно. Студената вода е идеалният инструмент за подобна процедура. Единственото нещо, което може да предотврати - страхът от улавяне на студ от хипотермия. Ето защо, изгаряйте излишните калории с ума, последователно охлаждайте частите на тялото според следната схема: десния крак - левия крак - дясната ръка - лявата ръка - стомаха - гърдите - гърба.

2. Дълбоко дъвчеща храна - най-лесният начин за регулиране на метаболитните процеси. Нашият мозък получава сигнал от стомаха само 15 минути след началото на храносмилането на храната. Това означава просто нещо - колкото повече преглъщаме през това време, толкова повече ще получим необявените "излишни". В допълнение, дългото дъвчене е чудесен начин да смекчите още повече храната и да я навлажнете със слюнка. Като следствие - ускорено разделяне и ефективно усвояване на хранителните вещества. Колкото повече време сме дъвчат - толкова повече полза получаваме!

3. Не прескачайте закуската. В покой, тялото ни изгаря около 1500 калории на ден. Сутрешното хранене задейства механизъм за ускоряване на метаболизма, което води до тонус на стомашно-чревния тракт. Тя "струва" на тялото 80-100 kcal. Така след 12 месеца ще загубим (80 ккал * 30 дни) * 12 = 29 000 килокалории или почти четири килограма тегло. И това губим само на закуска! Общата обработка на храната изисква около 10% от консумираните калории на ден. Ето защо, частичното хранене ще бъде по-ефективно, на малки порции пет пъти на ден.

4. Използвайте естествени биоритми на човешкото тяло. "Всичко има своето време", както се казва в старата поговорка. Имаше време, а за вечеря - според учените, най-доброто време за вечеря е от 18 до 19 часа. След това вечерята не се препоръчва. Оптималният начин на изразходване на калории се заменя със забавянето на метаболизма и подготовката на тялото за сън.

5. Много натурални продукти имат свойства, които оказват влияние върху човешкия метаболизъм. Метаболизмът може да бъде ускорен чрез вземане на чаша "ечемичена вода" дневно: 200 грама на литър вода, довежда се до кипене със затворен капак. Ерусалимският артишок, който също се нарича "апетитна спирачка", помага за смилането на мазнините. Природното червено сухо вино има способността да забави усвояването на въглехидратите в кръвта. Времето на храносмилане на храната се увеличава, което помага да се гаси силен глад. Млечната суроватка обикновено е незаменим продукт: тя почиства червата от токсините и стимулира метаболизма.

Share:
Comments