Как да се справим с апетита - малки трикове

За разлика от естественото чувство на глад, което помага да се разбере кога да се освежите, се появява фалшив апетит, дори когато сме напълно хранени и много ни пречи да изхвърлим излишни килограми. Как да се борите с апетита и в същото време да свикнете с навиците за здравословно хранене?

апетит

1. Не гладувайте.

Постенето е най-големият враг на загубата на тегло, тъй като причинява постоянно чувство на липса на енергия. След периоди на глад, хората се опитват да ядат за бъдеща употреба. Нищо не увеличава апетита като повече или по-малко продължително гладуване.

2. Увеличете приема на фибри. Диетичните влакна удължават чувството за ситост и по този начин намаляват апетита. Добри източници на фибри са: ябълки, праскови, портокали, грозде, зеленчуци.

3. Яжте храни с нисък гликемичен индекс (по-малко от 55). Храната с голяма (70+) стойност на гликемичния индекс причинява най-напред рязко покачване, а след това и лавинен спад в нивото на кръвната глюкоза. Ниска захар ни кара да ядем повече. Ако продължавате да ядете вредни храни, няма да можете да преодолеете апетита си. Продукти с нисък гликемичен индекс са, например, ябълки, банани, зелени зеленчуци, бобови растения.

4. Яжте по-малко, но по-често. Големите порции водят до рязко увеличение и след това до спад на кръвната захар, което причинява преяждане за следващия път. Има малко, че често - принципът на частичното хранене, който вероятно сте чували. В този режим ще имате много по-малко апетит.

5. Яжте бавно. Бавният прием на храна намалява апетита по време на хранене, което означава, че той намалява приема на калории. Накратко, има закъснение между действителното физиологично насищане и появата на усещане за ситост в умовете ни. Докато сте на пауза по време на хранене, ядете бавно, бавно дъвчете бавно и не поглъщайте парчета, чувство за ситост и готовност за заобляне ще дойдат при вас, преди да имате време да поглъщате 3000 калории.

6. Намалете разнообразието от вкусове в една чиния. Когато имаме на табела много много различна, вкусна храна, тогава има по-голяма вероятност за активиране на лоши хормони, което увеличава апетита. Всеки знае, че изразът "изглежда апетитен". Използвайте го напротив. Опитайте се да приготвяте колкото е възможно по-прости ястия. Например, просто зелена супа.

7. Използвайте малки плочи. Чисто психологическо приемане. Първо, по-малко храна се поставя върху такива ястия и често сме твърде мързеливи, за да бягаме и докладваме. На второ място, в по-дълбоките плочи, често има остатъци, които са жалко да изхвърлят, а ние ядем, въпреки че това вече е излишно.

8. Изпийте чаша вода преди всяко хранене. Водата не съдържа калории, което означава, че е идеален "пълнител" за стомаха, който ускорява чувството за ситост и намалява апетита.

9. Пийте зеленчукова супа / пилешки бульон преди основното хранене. Такива ястия са вкусни и лесни за приготвяне. Важно е обаче обемът да е значително повече от един ресторант. Яж не една чиния, а две. След порцията трябва да се появи усещане за "почти пълна", в противен случай апетитът ще се увеличи.

10. Храна - далеч от зрението! Когато има вкусна храна наблизо, обикновено е трудно за нас да се съпротивляваме. Ние не сме толкова гладни, колкото просто голямо изкушение да се наслаждаваме с минимални усилия. Ето защо ние крием всички екстри.

11. Поддържайте добро настроение. Серотонинът, който е отговорен за доброто настроение, намалява апетита. Някои продукти (например банани) стимулират производството на този хормон.

12. Достатъчно сън. Липсата на сън понижава нивото на лептин и повишава нивото на грелин. И двете повишават апетита. Ето защо ние сме приятели с възглавница.

13. Ако не сте гладни, т.е. наскоро сте изяли, не смучете лъжица, но просто искате вкусно да пиете чаша черен чай с мента - мента е една от растенията, които допринасят за намаляване на апетита.

14. Вземете хранителни добавки - натурални билки, които допринасят за намаляване на апетита. Ако използвате сайта iherb, който доставя до Русия, въведете контрола на апетита за търсене, ще изпуснете няколко естествени екстракта от корените и билките, които ще ви смажат апетита. От витамините е добре да вземете пиколинат от хром, помага да се преодолеят апетита за сладкиши.

Основното нещо е, не правете никакви внезапни движения. Навиците се променят постепенно. Стомахът намалява постепенно. Хората, които успяха да отслабнат, прекараха месеци по него. Не се опитвайте да реорганизирате в един ден. Гладко отидете на новия режим, въведете нови леки храни и изоставете старите. В края на краищата, трябва да отслабнете завинаги, нали?

Прочетете на:

  • 10 добавки за намаляване на апетита
  • Откъде идва зорът и защо ни води към солена
  • Какво да имаме лека закуска на работа
Share:
Comments