Как да премахнете мазнините в проблемните области

Медиите са пълни с реклама за загуба на тегло - "коремът ще изчезне за една седмица", "краката ще загубят тегло поради това упражнение" и други лозунги, за които се предполага, че ще премахнат мазнините селективно.

За жените, чиито излишни килограми са неравномерно разпределени, премахването на мазнините от правилното място е голям проблем, с който дори диетите не могат да се справят. Теглото изчезва и проблемните области остават.

Джесика Бийл-

Къде идва мазнината в проблемните области?

Според статистиката неравномерното разпределение на подкожната мастна тъкан се открива при 70% от жените, което е доста. От това количество около ¾ имат тип круша - сравнително тесни рамена, малък гръден кош, ясно определена талия и големи бедра и крака.

Има и вид "ябълка", когато мазнините се натрупват основно в корема и кръста, както и в талията.

По-рядко срещан е третият тип - когато натрупването на мазнини настъпва в горната раменна зона - гръдния кош, раменете и ръцете.

Непропорционалната цифра е резултат от неравномерното разпределение на мастните клетки - адипоцитите. Натрупването им се полага от всеки човек генетично. Някой има твърде много мастни клетки в стомаха, някой в ​​областта на коляното и т.н. Когато се размножаваме и отслабваме, мазнините във всички клетки на тялото се натрупват и остават равномерно, но където натрупването на мастни клетки е по-голямо, обемът съответно ще бъде по-голям.

Друга неприятна новина - намаляването на мастните клетки зависи от микроциркулацията на кръвта. На местата, където кръвообращението е лошо, мазнините ще изчезнат по-бавно.

И дори ако започнем да предприемаме мерки за намаляване на теглото, тогава "проблематичните" места ще го загубят последно, а когато увеличаването на теглото - ще се увеличи на първо място.

Възможно ли е да отслабнете на едно място?

За начало е необходимо да се каже, че физическите упражнения няма да помогнат за премахване на местното натрупване на мастни клетки. Ако ще преместите пресата от сутрин до вечер, мастната гънка на корема няма да бъде по-малко. В доказателството можете да донесете играчи тенис, които постоянно махат със същата ръка, която държи ракетата. Съдържанието на мазнини в "работещите" и "неработещите" ръце е същото, уви, същото.

Жените обаче са жени и жени, които действат противно на обстоятелствата. Никой не ви забранява да отслабвате, когато имате нужда, само за това ще трябва да имате търпение и да имате необходимите знания.

Къде е изходът?

Излиза, разбира се, е. Ако проблемът е много забележим, за начало е добре да се консултирате с диетолог, който може да ви помоли да дарите кръв на хормоните, за да изключите хормоналния дисбаланс. В случай, когато всичко е наред, планът за действие зависи от вашето желание и дебелината на портфейла.

Вариант едно - липосукция - скъпо, за много страшно, но ефективно. В ръцете на добър хирург пластмасови работи чудеса. По време на операцията мастните клетки се изсмукват локално в проблемната област. След операцията човек не губи способността си да натрупва мазнини, но го акумулира с различен силует, т.е. с различно разпределение на мастните клетки.

Ако преди липосукцията сте имали мазнини капани под формата на "уши" на коленете си, тогава след липосукцията "ушите" ще изчезнат. Можете да получите много мазнини и краката ви могат да станат обемисти, но площта на коляното отсега нататък в целия ви живот вече ще бъде областта на гърба.

Има популярна поговорка сред хората, че "след липосукцията мазнините се натрупват другаде". Точно така. В края на краищата хирургът не може да премахне мастните клетки от всички части на тялото ви. Лекарят намалява броя на мастните клетки в местата на прекомерно натрупване, тоест, променя силуета на тялото, премахва излишните мастни клетки от там, където нарушават класическите пропорции. Това е всичко.

Липосукцията може да се комбинира и с липофилирането. Това е процедурата за преместване на собствените си мастни клетки в области, където те не са достатъчни. Това се случва, че една жена има тесни бедра и много мазнини в кръста. При една операция можете да намалите талията и да добавите обем към бедрата със собствените си мастни клетки.

Вторият вариант е козметиката и физиотерапията. Хардуерната козметика вече е направила голяма крачка напред. Мастните депозити могат да се редуцират локално чрез т.нар. Криолиполиза след няколко сесии на Zeltiq или LipoFreeze устройства. Криолиполизата локално замразява мастните клетки, след което те естествено се отстраняват от тялото. Процедурата е напълно безболезнена, а обемите намаляват, но тази точност при оформянето на силуета като липосукция, криолиполизата не може да даде. Добре е да се използва за мазнини на стомаха, но ако имате нужда от перфектни крака, намерете добър хирург за липосукция.

Друг вариант - мезотерапия, местни инжекции от вещества, които разрушават мастните клетки. Процедурата не е много популярна, защото е трудно да се контролира еднородността на лекарствата. Това също не е евтино, а не всички козметолози ще предскажат резултата, понякога клетките могат да се разпаднат неравномерно, като се образуват гънки.

Друг начин - масаж, моделиране на фигурата. По време на сесията вашата мазнина е много силно разредена, за да унищожи мастните клетки. Масажът работи добре, за да се справи със задачата, но за неговото използване има някои противопоказания. За да получите устойчив резултат, трябва да вземете курс от 10-12 сесии.

Както при мезотерапията, много зависи от уменията и опита на специалист.

Единственият спорт, който обещава да изгаря мазнините на място, е дихателните упражнения: Bodyflex и Oxisayz. Упражнението в тях се комбинира със специална дихателна техника, която според създателите на тези техники изпраща кислород в проблемните зони, причинявайки мазнини да започнат да се изгарят активно там.

Освен това, можете да отслабнете в проблемните области, като ускорите притока на кръв на мястото, където има нежелани натрупвания на мазнини. Този метод обаче работи само на фона на общата загуба на тегло.

Както вече бе споменато по-горе, по време на загуба на тегло, мазнините неохотно оставят онези райони, които са по-лошо, снабдени с кръв. Ето защо, ако отслабнете, можете да смажете коремната област с затоплящ се мехлем, за да подобрите местната микроциркулация и по този начин да помогнете на мастните клетки в корема да се отърват от съдържанието.

Диета от живота

Не съществуват специални диети за отслабване на корема или бедрата. Просто направете менюто си по-здравословно, като увеличите количеството зеленчуци, плодове, риба, кисели млечни продукти и намалете консумацията на брашно, сладко, мастни. Мазнините ще започнат да напускат цялото тяло, което означава, че проблемните области също ще намалеят.

Share:
Comments