Как да премахнете мазнините от стомаха?

За да изгорите излишни килограми в корема, трябва да започнете да водите правилния начин на живот, използвайте само полезни храни в точното количество и се предпазвайте от стреса (количеството им трябва да се сведе до минимум).

Как да премахнете мазнините от стомаха?

съдържание

 • Какви храни помагат да се премахне мазнината?
 • Как да се храните правилно?
 • Какви упражнения да изпълнявате?
 • Как да премахнете мазнините от корема на една жена?
 • Упражнения за мъже
 • Съвременни методи за отстраняване на мазнините
 • Мога ли бързо да махна мазнините от стомаха си?
 • Видео съвети как да премахнете мазнините от стомаха

Какви храни помагат да се премахне мазнината?

За успешно изхвърляне на излишните килограми процентът на консумираните хранителни вещества трябва да бъде, както следва: протеини 40%, въглехидрати 40%, останалите - мазнини.

Полезно е да се правят дни без въглехидрати, ядене на риба, извара, яйца - храни, които съдържат голямо количество протеин в състава им.

За да ускорите изхвърлянето на мазнини в корема, трябва да включите следните храни в диетата:

 • Боровинки. Намалява чувствителността на клетките, което затруднява усвояването на глюкозата. Тарифа за ден: 1 стъкло.
 • Авокадо. Съдържа мононенаситени киселини. Консумирайки 1 авокадо на ден, може да помогне след 30 дни да отстрани около 30% от мазнините от стомаха.
 • джинджифил, Има свойства на изгаряне на мазнините и подобрява метаболизма. Джинджифилът е по-ефективен, ако се използва за приготвяне на чай.

Как да се храните правилно?

Важно е не само да изберете хранителни продукти, но и да ги използвате правилно. Можете да премахнете мазнините от стомаха, ако спазвате следните правила при хранене:

 1. Яжте само, за да задоволите глада. Не преяждайте. Храната трябва да се консумира в малки количества няколко пъти на ден (5-8 пъти). Трудно е да се принудиш да ядеш по-малко, когато се притесняваш за чувството на постоянен глад, но за да постигнеш резултата е необходимо.
 2. Яжте бавно. Когато един човек яде бързо, без правилно да дъвче храната, мозъкът няма време да разбере, че тялото е получило правилното количество храна и човек яде повече от необходимото.
 3. Не пийте храна. След хранене не можете да пиете вода. Това всъщност намалява концентрацията на солна киселина, което пречи на тялото да смила правилно храната. Преди ядене водата се пие след половин час, а след това - след минимум 1 час.
 4. Течността не е вода. Тялото трябва да получава естествена вода за правилното функциониране. Супа, краставици, дини и др. - храна, а не вода. Необходимо е да забравите за сладката вода с газове. Пийте натурална вода на ден, от което се нуждаете поне 30 мл на 1 кг.
 5. Предайте обработеното месо, Хората с голямо тегло често ядат пушени храни. Тези продукти имат разрушителен ефект върху черния дроб и са причина за апетита.
 6. Прости "бързи" въглехидрати. Те се намират в големи количества в сладки и брашни продукти. Влизането им в кръвта води до разрушаването на стените на съдовете, стареенето на кожата и вследствие на това появата на редица заболявания. Тези продукти трябва да бъдат заменени със зеленчуци и плодове.
 7. Отхвърлете солта. Солта забавя водата в тялото, намалявайки секрецията на потта. С него идват всички ненужни вещества, в резултат на което човек губи тегло.
 8. Не пийте алкохолни напитки. Алкохолът съдържа въглехидрати и разгражда метаболизма (мастната тъкан спира). Ако наистина искате да пиете, червеното вино е най-добрият избор. В състава си, минимум въглехидрати, но се ограничавате с една чаша.

Какви упражнения да изпълнявате?

В допълнение към правилното хранене, бързо премахване на подкожната мазнина от корема ще помогне на специални упражнения, при условие, че те са правилно извършени. Мощните натоварвания за тази цел не са подходящи: те са насочени към увеличаване на мускулната маса, вместо да изпускат излишните килограми.

преса

Упражненията на пресата допринасят за изчезването на мастните запаси. Но за да постигнете резултата, те трябва да бъдат направени правилно:

 • Най-малко 2 подходи на ден за 30 пъти. След изтичането на седмицата от класовете е необходимо да се увеличи броят на пъти до 50-60, а след това - до 100.
 • преса качается лежа на спине с согнутыми ногами в коленях. Для упрощения выполнения упражнения ноги кто-то может придержать.
 • При зареждане въздух се издишва, когато се върнете в легнало положение - той се вдишва.
 • Ръцете не се нуждаят от вълна - те трябва да са зад главата ви, така че пръстите ви да докосват малко ушите и да не дръпнете главата си.
 • За максимален ефект челото трябва да докосне коленете.

Ако натиснете пресата в това положение - мастната тъкан от горната част на корема ще изчезне добре, мастната тъкан в долната част на корема е малко по-малка. За да се увеличи натоварването в долната част на корема, е необходимо да се изпълняват упражненията "ножици" и "катерачи". В следващата статия ще разберете какви други упражнения са за горната преса.

Когато упражнението се характеризира с появата на болка в коремната област. След няколко дни на стрес, те ще преминат. Но ако болката е тежка и остра - свържете се с специалист.

"Ножиците"

Ако трябва да отстраните мазнините от дъното на корема - това упражнение ще даде желания резултат. За правилното изпълнение на упражнението трябва да легнете на пода, ръцете да се поставят под бедрата и да натиснете талията до пода. Краката се издигат на наклон от 90 градуса. Същността на упражнението се състои в алтернативно спускане на краката и връщане към началната позиция. Краката трябва да се спуска бавно и да не се докосва до пода. Брой подходи: повече от 20. След урока се изправете и скочете на два крака.

"Катерачите"

Упражнението води до повишено натоварване на долната част на корема. За да го изпълнявате, е необходимо да стоите в поза, акцентът е върху лъжата, дланите са поставени точно под раменете, а краката са поставени върху чорапите. Същността на упражнението е да се наведе гръдния коляно, тъй като катерачът достига, докато се движи върху скалата. Движението на краката може да се извърши последователно или за няколко повторения за един крак.

тичам

тичам является доступным и эффективным способом для похудения. При беге и быстрой ходьбе учащается сердцебиение и дыхание, организм начинает нуждаться в большем количестве кислорода и получает его. Кислород является «активатором» обмена веществ. При обмене веществ жир начинает сжигаться.

За да стартирате дадете добри резултати, трябва:

 • тичамать в нежаркое время суток (лучше утром).
 • Важно е да имате достатъчно сън, преди да бягате.
 • 40-60 минути преди началото на състезанието е лесно да се яде без преяждане.
 • Облечете се подходящо, за да се движите свободно. Не се препоръчва да купувате "специални костюми за отслабване": те водят до дехидратация на тялото, което ще има отрицателно въздействие върху загубата на тегло. Трябва да отслабнете естествено, ускорявайки метаболизма и мускулната работа.
 • Выбрать правильное место для бега. Асфальтное покрытие имеет твердую поверхность, что приводит к повышению нагрузки на суставы. тичамать лучше по грунтовым дорогам или аллеям.
 • Носете специални обувки. Обувките за обувки са предназначени да намалят тежестта върху двигателната система благодарение на способността си да абсорбира ударите.
 • Загрейте. Ставите и хрущялите на нетрениран човек не са свикнали да стреснат и ако пренебрегнете загряването - вероятността от нараняване е висока.
 • Започнете с разходка, като постепенно увеличавате темпото и само след това - бягайте. Опитайте се да не бягате бързо. За да се постигнат първите резултати, е достатъчно да се изпълни "джогинг".

Първото обучение може да продължи 10-30 минути, в зависимост от степента на затлъстяване и подготовка. Опитайте се да увеличите натоварването и да дадете пробявка за най-малко 40 минути. Ако товарите се дават много трудно - можете да комбинирате бягане и ходене. Също така прочетете статията за това колко трябва да изпълните, за да отслабнете.

Важно не започвайте да изпитвате съжаление за себе си. Трябва само да отидете, когато наистина не можете да бягате. Ако има място за съжаление в класната стая, няма да има резултат.

Как да премахнете мазнините от корема на една жена?

Много жени вярват, че специални диети или просто глад ще помогнат да се премахне слой мазнини от стомаха, но не е така. За постигане на максимални резултати е необходимо не само да се храните правилно, за да се премахне излишната мазнина, но и да се правят специални упражнения:

 1. Вземете позицията на твърда повърхност. Ръцете се притискат към тялото и талията - към повърхността на пода. Краката се появяват, без да се спускат на пода и да издърпват чорапите.
 2. Упражнението се извършва в легнало положение, с огънати крака и ръце, лежащи на пода. Същността му е да повдигне долната част на гърба. Трябва да се опитате да вдигнете до максималната височина от пода, по-ниско и да повторите действието. Препоръчва се да не се яде преди тренировка.
 3. Легнете на пода. Поставете краката си на дивана. Повдигнете тялото и опитайте да достигнете до коленете. Важно е да държите врата си фиксирана по време на упражнението. Ако накланяте главата си по време на шофиране, ефектът от упражнението ще бъде слаб (коремните мускули ще получат по-малко стрес) и врата ще започне да боли.

Ако наскоро сте родили, прочетете статия за това как да почистите корема след раждането.

Упражнения за мъже

Комплексни упражнения, които ще прилягат на човек:

 1. В положение на легнало положение повдигнете и двата крака в изправено положение и се върнете в първоначалното положение (долната част на гърба не трябва да излиза от пода). Брой повторения: 10-30.
 2. На леглото на пода, едновременно повдигнете краката и тялото си, опитвайки се да стигнете до коленете си с пръсти. Когато заемате началната позиция, кръста трябва да се притиска до повърхността на пода колкото е възможно повече. Брой повторения: 15-45.
 3. Трябва да се закачите на хоризонталния бар с краката си (огъване на коленете си) и да ви окача главата надолу. Направете възходи на багажника, опитвайки се да стигнете до краката с ръцете си.

Други съвети за мъжете са прочетени тук.

Съвременни методи за отстраняване на мазнините

За хора, които не са в състояние самостоятелно да разрешат проблема с наднормено тегло, понякога последният шанс е намесата на специалисти.

Ультразвуковая кавитация

Тази процедура е предназначена за отстраняване на мазнините без операция. Клетките с мастни натрупвания се разрушават от действието на ултразвукови вълни. Процедурата е доста скъпа, но работи добре и за кратко.

Липосакция

Тази процедура се състои в банално изпомпване на мазнини. В една процедура можете да превърнете огромен корем в чист корем. Но има проблем със замаяната кожа. Освен това, след приключване на процедурата, липосукцията не може да премахне причината за затлъстяването, както и висцералната мазнина (обгръщащи вътрешните органи). Не фактът, че след намесата на хирурзите теглото няма да започне да се набира.

Ако решите да направите липосукция или отидете за ултразвукова кавитация - не забравяйте да се подложите на пълен преглед за противопоказания. Отидете на тази стъпка - последното нещо. Отървете се от мазнините в стомаха си, независимо и у дома.

Мога ли бързо да махна мазнините от стомаха си?

В необятността на интернет има много "чудотворни" средства, които могат да отстранят мазнините за 24 часа. Но в повечето случаи това предложение има за цел да помогне не на купувача, а на продавача. Цените за такива средства са достатъчно големи и няма да постигнат желания ефект. Силно отслабване в много кратък низ е нереалистично (поне без да навреди на здравето или намеса на специалисти). Но дали можете да премахнете стомаха за една седмица, отговорът ще бъде намерен в следващата статия.

За да отслабнете у дома, трябва непрекъснато да упражнявате и да ядете правилно. Трябва да се разбере, че дори насочените натоварвания върху определени части на тялото не могат да бъдат ефективни, ако не и да отслабнете по сложен начин.

Видео съвети как да премахнете мазнините от стомаха

Придържайки се към съветите, дадени в тази статия, можете да премахнете мазнините от стомаха за доста кратък период от време. Успехът ще бъде гарантиран с необходимата мотивация, ангажираност и точно изпълнение на тези препоръки. И не забравяйте, че всички упражнения трябва да се извършват ежедневно. Динамичните движения насърчават активирането на метаболизма, което спомага за ускоряване на изгарянето на мазнините.

Share:
Comments