Как да пия протеинови коктейли

Протеинови коктейли се използват за загуба на тегло като заместители на храната. Калоричното съдържание е ниско и съдържанието на хранителни вещества е много високо.

Една чаша протеинов коктейл може да съдържа толкова протеини и желязо, колкото в говеждо пържола. Но заедно с пържола ще получите допълнителни мазнини и допълнителни калории. Съдържанието на калориите в коктейла ще бъде минимално.

белкови_коктейл

Какво е включено в композицията?

Протеинови коктейли - смес от протеинов концентрат, витамин-минерален комплекс и ароматични добавки.

Коктейлите могат да имат различни вкусове - от ванилия до екзотични плодове. В протеинови коктейли не добавяйте захар, по-често - заместители, понякога можете да намерите в състава на фруктозата. Калоричното им съдържание е ниско - обикновено не повече от 200 ккал на доза в 200-250 грама.

Какво представляват протеиновите шейкове?

Напитките варират в състава и количеството на протеините в сервирането. Спортните коктейли в агресивни ярки опаковки могат да съдържат до 40 грама протеин в едно стъкло, те са предназначени за изграждане на мускули. Тези, които не се нуждаят от излишен протеин, а просто трябва да отслабнете, можете да опитате тези коктейли, които се продават в аптеката. Те се основават на суроватка, мляко, зеленчук, яйчен протеин и комбинирани. Няколко думи за всеки:

• Суроватка. Той се счита за най-смилаемият (тялото го рециклира почти 100%) и рядко причинява алергии. Този протеин напълно възстановява здравината след тренировка, не предизвиква проблеми с храносмилането и засяга чревната микрофлора.

• Мляко. Това е най-често срещаният тип протеинови коктейли. Той има по-приятен вкус в сравнение със суроватката, но много хора не понасят млечна захар. Степента на асимилация също е висока - около 80%

• Яйце. Подобно на суроватката, тя има висока биологична стойност, добре се абсорбира, но е алергична.

• Зеленчуци. Това не е толкова популярно, защото растителният протеин се абсорбира по-малко от организма и не съдържа много важни аминокиселини. Използва се предимно от вегетарианци. Понякога тя просто се излива в салата, за да обогати ястието с протеини. Понякога добавете към глазурата. Най-често източникът на протеин е соя. Има коктейли на базата на оризови протеини, коноп и смесени.

Понякога в коктейлите се добавят вещества, които допринасят за намаляване на апетита (хромов пиколинат), консумация на мазнини (L-карнитин) и др. Най-известните коктейли са д-р Слим, Turboslim, Nachural Balance, Кеймбридж. Всички те имат приблизително същия състав - в 100 g напитка 45-50 kcal, за 5-6 g протеини и сложни въглехидрати и не повече от 1 g здравословни мазнини.

В коктейл "Доктор Слим" много добра комбинация от протеини и въглехидрати - около 1: 1, така че абсорбцията на протеина е по-добра, гладът се потушава по-бързо и теглото се намалява удобно. В допълнение, тя е богата на калций - изключително необходим минерал за жените. Можете да изберете вкус на ванилия, ягоди или шоколад.

Продуктът на компанията "Oriflame" под името "Nachural Balance" има същата вкусова палитра. Също така съдържа полезни мастни Омега киселини, които подобряват състоянието на кожата. Този продукт е насочен към жени.

Руският коктейл "Turboslim" има ягодов аромат, съдържа полезно влакно и потиска желанието за сладки, поради това, че съдържа хромов пиколинат.

Как да използвате коктейли за отслабване?

Въпреки богатия състав на тези концентрати не може да се замени напълно тази храна. Протеинови коктейли се заменят с една или две хранения на ден. Или допълнете ястието, като замените една от съдовете.

Например, за закуска можете да приготвите зелена салата и да пиете чаша протеинов коктейл. Можете напълно да замените вечерята на коктейла или да вземете праха за работа и да го използвате за питателни и нехранителни закуски.

Share:
Comments