Как да отслабнете с сода за хляб? истина или мит?

Хармонична и красива фигура е мечтата на почти всички момичета и жени, но на някой се дава лесно, но някои не го правят. В тази статия нашите специалисти по хранене искат да разгледат сензационния метод за отслабване с помощта на сода. Наистина ли е толкова добро за тялото с цел да намали теглото си, или не е нищо повече от мит? Ще откриете отговора по-нататък.

СодаДа! Момичетата и жените винаги търсят все повече и повече методи за отслабване и нищо не съблазнява като лесен начин да отслабнете, така че и със зашеметяващ резултат. Такова обещание бе представено на момичетата от рекламодателите, които публикуват реклами на почти всеки женски уебсайт, отслабващ със сода. Много момичета веднага се заинтересуваха от този метод и се втурнаха да го използват, а някой, както трябва да разберете - вие сте скъпи читатели, решихте да съберете толкова много информация за този метод за отслабване. Наистина ли е възможно да отслабнете благодарение на содата или е листът на рекламодателите? Ще разберем.

Струваше ви се, сода, как може да се отрази магически на тялото и освен това да помогне да отслабнете с 20 килограма или повече на седмица! Много, разбира се, реагираха на това скептично и някой вярваше и започна да използва този метод, но резултатите не достигнаха. И това не е изненадващо, нека да разгледаме сода като елемент, допринасящ за загуба на тегло.

Начини за отслабване със сода

Има 2 общи начина за отслабване с помощта на сода. Първият вариант - използването на сода вътре, а вторият вариант - горещи вани с добавка на сода. Нека разгледаме характеристиките на първия и втория метод.

Пийте сода

Приложение на сода вътре

В Интернет има различни рецепти за отслабване, като се вземат содови течности. Някои източници казват, че трябва да пиете 1 чаша вода на ден, разреден с една чаена лъжичка, други, които трябва да вземете сода, разредена с вода на 200 грама, преди хранене - като цяло методите се различават.

Както е известно, содата има своя собствена "народна" цел за дълго време - тя е пияна от тежко киселини в стомаха. Но въпреки това тази заблуда отдавна е разсеяна от много лекари, които силно не препоръчват да я пият, поради една проста причина: содата "изгасва" киселината само за известно време, след което провокира още по-голяма вълна на киселинност. Ето защо лекарите препоръчват за киселини в стомаха да използват специални хапчета и прах от киселини. Анализирайки медицински форуми, всички лекари единодушно са съгласни, че содата е вредна за човешкото тяло, не разтваря мазнини. Когато използвате сода, тя, разбира се, попада в кръвта - т.е. киселината, заменена с алкали, която е много вредна. В допълнение, продължителното използване на сода може да повлияе неблагоприятно на стените на стомаха. Този списък от отрицателни фактори за човешкото тяло от сода може да бъде продължен от много дълго време, най-важното в това е, че използването на сода вътре - това нанася вреда. Сода не засяга разделянето на мазнините, в това мнение всички лекари са съгласни.

Нанасяне на сода вани

Друг начин да отслабнете със сода е да се къпете. Това е съблазнително, нали? За да направите това, трябва да съберете гореща вода в банята, най-горещата за вас, след което трябва да излеете 500 грама морска сол, а след това добавете 200 грама сода - и всичко това внимателно се разбърква. В такава баня трябва да останете 20 минути. Според информацията, предоставена от източника, след една такава сесия ще можете да отслабнете с 2 килограма! Банята трябва да се поеме веднъж на 2 дни и не повече от 10 сесии.

Е, сега нека анализираме всичко това. Горещата баня е отличен начин за релаксация, особено с добавянето на морска сол, пяна и етерични масла. Добавен към сода, според авторите на метода, разтваря мастните депозити под кожата, поради факта, че в горещата вода порите на кожата се отварят и сода прониква в тях и "създава свои собствени чудеса". Този, който е писал за това, въпреки че той сам вярва в него!

Резултатът от намаляването на теглото с този метод може да се постигне само чрез отстраняване на излишната течност от тялото, поради факта, че тялото се изпотява, докато е в гореща вода. Това е всичко! Освен това, в рамките на един ден, максимум две, в организма отново може да се появи излишък от течност.

Момичето не отслабва

Може би сме разстроили някого с такава категорична критика към този метод на отслабване и разбихме надеждите за "лесна загуба на тегло", но това наистина е пълна глупост!

Ако искате да отслабнете с лесен начин - използвайте отделно захранване и частична мощност. Разберете, лесни начини да изгубите наднорменото тегло - не. Ако нямате воля, препоръчваме да изчислите нашата статия за това как да направите себе си да отслабнете. В случай, когато не можете да устоите на диета - използвайте bodyflex, това е много добър и ефективен метод за отслабване у дома.

На това имаме всичко! В заключение, искаме да кажем: не използвайте сода като средство за отслабване, но използвайте тези методи, които са били тествани от години.

Share:
Comments