Как да отидете в ресторант

Отиването в ресторант е не само вкусна вечеря в добра компания, но и възможна опасност за фигурата. Изобилието от ястия събужда брутален апетит, а в предполагаемите "леки" храни често крие не стоте допълнителни калории.

Как да се наслаждавате на вечерята в ресторант и същевременно да запишете фигура от излишни килограми, ни каза диетологът Лидия Йонова.

Правило номер 1: пазете се от сосове!

Най-лошите врагове от загуба на тегло са сосове на майонеза. "Те са много калорични и не са полезни, тъй като съдържат" лоши "наситени мазнини," предупреждава Лидия Йонова. - "Сосове на базата на растително масло, въпреки че са по-полезни, но не и по-лоши в калоричното съдържание на майонеза. Така че внимавайте. Пазете се от сосове и добавяне на ядки. Но билките и подправките няма да причинят никаква вреда на фигурата.

Правило номер 2: не всички "леки" чинии са безвредни за фигурата!

"Зеленчуците, пържени в масло и морски дарове са много вредни за фигурата. Като цяло всяко ястие може да бъде направено "тежко" чрез готвене в дълбока мазнина "- каза диетолог. Допълнителните калории често са скрити в коктейлите: както в алкохолни, така и в безалкохолни напитки. Прекалено много захар се добавя там. Диетичната зеленчукова салата може да се превърне след няколко секунди в ястие с повишена калоричност ... просто я напълнете с мазен сос.

Правило номер 3: подредете ястията в правилния ред.

Започнете вечеря Лидия Йонова съветва със зеленчуци: свежи, варени, печени на скара, задушени. "Те не съдържат допълнителни калории, но дават чувство за ситост. Просто помнете коварните сосове! Помолете ги да им служат отделно и да използват много умерено ", препоръчва експертът. Като гореща риба, постно месо, домашни птици. Но - варени без масло: само такива ястия не навреди на фигурата. Също така, тези, които следват фигурата, е по-добре да не поръчате на вечерята на нишестена храна: спагети, зърнени храни, кифли и торти. Сладки и сладки десерти се препоръчват от диетолог, за да се заменят с плодове.

И, разбира се, е важно да изберете правилната кухня. Тези, които се интересуват от фигурата, Лидия Йонова съветват да не спрете средиземноморието. Тази кухня е една от най-полезните в света и със сигурност не е мазна. Има много ястия от риба и морски дарове, зеленчуци и повечето сосове се приготвят на базата на ферментирали млечни продукти. Чувствайте се свободни да отидете на италиански ресторант и да поръчате риба, морски дарове на скара със зеленчукови салати, най-важното, без макаронени изделия.

Share:
Comments