Как да мотивирате себе си да отслабнете

Най-често хората започват да губят тегло не от това, което лекарят каза за наличието на допълнителни паунда, а защото имат някаква цел. Например, да се облечеш в любима рокля, която е станала стегната, да се появиш в цялата си слава на плажа, да повишиш самоуважението, да спечелиш мъжа на мечтите си ...

Успехът при отслабване до голяма степен зависи от мотивацията. Ако желанието за намаляване на теглото е силно, тогава ще можете да намерите време и възможности за спорт и да започнете да ядете повече или по-малко правилно.

Въпреки това, за да бъде ефективен процесът на отслабване и резултатът да се запази, е необходимо да изберете "правилните" мотиви. Например, момичето реши да загуби 5 кг на седмица, за да отиде на събитието (сватба, парти и т.н.) в рокля, която харесвате.

Тя избира най-строгата диета, започва да тренира усилено, бързо губи тегло, упражнението върви добре, но след като намаленото тегло се върне при нея. Защо се случи това? Тъй като мотивацията беше силна, но не и вярна.

Първо, целта беше почти нереалистична, защото е невъзможно да се намали теглото с значителен брой килограми само за няколко дни. С правилното хранене и редовните натоварвания за една седмица, можете да загубите 0.5-1 кг, в противен случай рискът от бързо натрупване на тегло е голям.

Втората причина е липсата на дългосрочна цел. Е, тя носеше тази рокля, а после какво? Беше ежедневно и всичко се върна в оригиналния си курс, момичето отново изостави тренировката си и продължи отново да обядва. Ето за вас и резултат от неправилна мотивация.

Как да мотивирате правилно себе си, за да отслабнете?

Помислете положително и първо, вярвайте, че ще успеете. Мотивацията за отслабване може да бъде всяка, но практиката показва, че е най-добре да изберете стимула, който ще бъде постоянен. Изберете най-важните ценности за вас - здраве, красота, младост (желанието да го разширите и запазите), висока ефективност. Тези мотивации са печеливши, защото всички искаме да светим с младост и красота, независимо от възрастта.

Задайте си реални и близки голове, да речем, губят 2 кг или премахнете 2-3 см в кръста за следващия месец. Това ще ви подтикне към незабавни действия, резултатът от които ще видите след няколко седмици. Тази мярка няма да помогне за отлагане за утре и ще ви научи да се радвате в малки победи.

Защо трябва да отслабна?

Иногда можно услышать от полной женщины фразу: «Защо трябва да отслабна? Моделью я быть не собираюсь, покушать я люблю, да и вообще меня все устраивает». Бывает, что желания похудеть у человека нет вообще, в этом случае ему нужно обрести стимул сбросить вес. Для кого-то толчком становятся обстоятельства – развод, тяжелое заболевание, возникшее на фоне лишнего веса, сложности с зачатием, общее недовольство собой и своей внешностью, трудности с подбором одежды и т.д. Тогда похудение становится тем волшебным пенделем, который заставит вас двигаться, но все же лучше не дожидаться подобных случаев, а начать действовать раньше.

Опитайте се да започнете да мислите различно и да усетите загуба на тегло, не като отхвърляне на любимата си храна и диван, а като преход към здравословен начин на живот. Прочетете книги за правилното хранене. Те неизбежно ще оставят белег в главата ви. Потопен в свят на правилно хранене, вие сте психически неспособни да ядете свинско с ролка. Ще започнете да ядете по различен начин, купете си зеленчуци, направете прясно изцедени сокове. Направете снимка на себе си в пълен растеж преди да започнете да губите тегло и един месец по-късно - положителна разлика ще ви тласне към продължаването на това, което е започнало.

Посещението във фитнес клуба или танца не трябва да става тежък труд, за да се отслабне. Помислете положително. В крайна сметка всички класове са нови усещания, нови приятели и възможности.

Може би, след като сте станали тънки, можете да настроите личния живот, да промените работата. Въпреки че се смята, че стремежът не е гаранция за щастие, все пак липсата на допълнителни паунда повишава самочувствието и ... привлича вниманието на противоположния пол.

Задайте си реални малки цели. Купете книги за здравословно хранене. Изберете за себе си мотивацията за отслабване и не забравяйте за него, а след това да намалите теглото ще бъде много по-лесно и без отрицателни емоции.

Share:
Comments