Как да изберем масаж за стомаха при отслабване? принцип на

Към днешна дата в рафтовете на магазините са предоставени много масажисти за тяло, които ще помогнат за подобряване на външния вид и премахване на ненужните сантиметри от проблемните области. Massazers за корема са особено популярни. Какви видове такива устройства съществуват и какви са способни, можете да научите от тази статия.

Как да изберем масаж за стомаха при отслабване? Принцип на тяхната работа

съдържание

  • Цел и ефективност на масажните устройства за корема
  • Видове устройства
  • Препоръки за употреба
  • Противопоказания за употреба
  • Преглеждайте популярни модели

Цел и ефективност на масажните устройства за корема

Това устройство е предназначено да намали силата на звука в корема и да подобри външния вид чрез директно излагане на проблема. Масажорът може да намали дебелината на подкожната мазнина, да укрепи мускулите на пресата, да ускори метаболитните процеси и да затегне кожата. Също така това устройство подобрява кръвообращението.

Такова устройство, въпреки че е предназначено да намали теглото и да намали сантиметри в талията, за да се постигне желания резултат, трябва да се използва заедно с компетентно хранене и физическо усилие.

Видове устройства

Към днешна дата има много различни масажиращи устройства за отслабване в корема, които са подходящи за употреба при домашни или салонни процедури. Има ръчни и електрически.

Първите принадлежат към най-простите масажисти и се представят под формата на четки, ръкавици, ленти или вакуумни устройства за масаж. Отлично за подобряване на външния вид на кожата и тонуса.

Средствата включват ниска цена и възможност за самостоятелно приложение при липса на умения. Основният недостатък на такъв масаж е, че той не е в състояние значително да премахне обема в корема, а по време на употреба често се появяват неприятни и болезнени усещания.

Електрическите устройства, от своя страна, се отнасят до по-скъпи масажисти и работят от мрежа, батерия или обикновени батерии. Комплектът от такива устройства може да включва допълнителни приспособления, които оказват влияние върху стомаха с различна интензивност. Този тип масажно устройство може да включва следните най-популярни устройства:

  • Vibromassažer. Често такива устройства се произвеждат под формата на колани, които поради вибрации засягат подкожната мастна тъкан, като по този начин я разрушават, а също допринасят за свиване на мускулите и ги въвеждат в тонус. Някои модели имат допълнително отоплителна функция, която на свой ред създава ефекта на сауната и ви позволява бързо да премахнете излишните сантиметри от талията.

Много е лесно да използвате такова устройство, просто трябва да го поставите в проблемната област и да изберете желаната програма.

Предимствата на този масажор включват удобство и лекота на използване, мобилност и висока ефективност. Недостатъците на това устройство са неспособността му да се използва в някои случаи по медицински причини.

  • Myostimulator. Този масаж, дължащ се на електрически импулс, засяга мускулите, което води до тяхното намаляване. Най-популярният миостимулатор е така наречената "пеперуда". Устройството работи от обикновени батерии, а самият стимулатор е в центъра на силиконова подложка, която е прикрепена към стомаха или друга част на тялото. Има няколко режима на работа.

myostimulator

За да използвате това устройство, просто трябва да го прикачите към избраната област и да включите желаната програма. Облицовката прилепва добре към тялото и е подходяща за повторна употреба.

Основното предимство на такъв масажьор е способността да се коригира стомаха по време на почивка или да се правят други неща. Недостатъкът е неефективността на устройството в присъствието на голямо количество подкожна мазнина.

  • Терапевтичен масажор. Такива устройства могат да се използват и за намаляване на мастните депозити в корема. Те имат удобна дръжка, а някои модели са оборудвани със специална лампа с йонно лъчение, което на свой ред ускорява процеса на разграждане на мазнините.

За да работите с такова устройство, е необходимо да заемете удобна позиция, да прикрепите масата към проблемната област на корема, да включите програмата и да направите масажни движения.

Предимствата на този масажор включват висока ефективност дори при наличие на голямо количество мастни натрупвания, както и факта, че устройството увеличава еластичността на кожата в корема. Основният недостатък е теглото на масажара и честото появяване на натъртвания върху третираните области.

Препоръки за употреба

Правилата за използването на всяко устройство за масаж трябва да бъдат ясно посочени в инструкцията, която трябва да се спазва не само за постигане на най-добър резултат, но и за предотвратяване на различни нежелани ефекти. Въпреки това, има няколко общи препоръки и спазването им ще помогне да се премахнат сантиметри в корема много по-бързо.

Масажори за ръце препоръчително е да се използва след предварително пилинг или почистване на нагрятата кожа (това не предотвратява преди вана или горещ душ), можете също да използвате масла или продукти за отслабване. Този подход ще помогне за постигането на много по-бърз резултат. Експертите препоръчват да масажирате през вечерните часове няколко часа преди лягане и не по-рано от 1,5 часа след хранене.

Електро стимулатор препоръчително е да използвате ежедневни сесии за 15-20 минути и да работите с миостимулатора, за да прекарате средно половин час.

Противопоказания за употреба

Всички масажни устройства са противопоказани по време на бременност. Също така е забранено използването на масажисти с вибрации с разширени вени, високо кръвно налягане, тромбоза и други заболявания на сърцето и кръвоносните съдове. Хората с пейсмейкър също са строго забранени да използват такива устройства.

Преди да купите и прилагате масажно устройство за корема, трябва предварително да се консултирате с Вашия лекар.

Преглеждайте популярни модели

По-долу са най-популярните и ефективни масажисти за текущата година.

Vibromassažery

OptiFitAldia MG-37

Този масажор с мощност 135 W е отличен за домашна употреба, има 8 различни колана, 5 скорости и 6 програми. Проектиран за тегло до 120 кг. Всички колани са изработени от хипоалергенен материал.

Една употреба в рамките на 20 минути ще ви помогне да замените пълно упражнение във фитнес залата. Има дисплей, който показва броя на изгорените калории, както и времето и скоростта на избраната програма. Едно достатъчно мощно устройство, което при редовна употреба ще помогне бързо да премахнете ненужните сантиметри и да коригирате силуета.

Недостатъците включват невъзможността за регулиране на стойката и висока цена (около 17 000 рубли).

OptiFitAldia MG-37

Пояс VibraTone

Много популярен масаж с капацитет от 12 вата, който помага да се отървете от подкожната мастна тъкан в коремната област и подобрява метаболитните процеси в организма. Има 5 режима на работа с различни нива на вибрации, утвърдени като допълнително средство за отслабване.

Предимствата включват възможността за използване по всяко време на всяко място, както и достъпната цена на такова устройство (1000 рубли). Основният недостатък е ограничаването на обема на колана - само 110 см.

Пояс VibraTone

miostimulyatory

Beurer ЕМ 41

Популярен стимулант, който може да се използва не само за отслабване, но и за подобряване на цялостното благосъстояние. Има 4 специални подложки, които са прикрепени към необходимата част от тялото, 30 програми, както и възможност за създаване на независим режим на работа.

Основните предимства на такъв масаж са неговата мобилност и ефективност, при условие че се използва редовно. Недостатъците включват цената (около 4000 рубли) и необходимостта от периодична подмяна на облицовката.

Beurer ЕМ 41

Divinext XFT 1002

Известен безжичен стимулатор "пеперуда". Помага да се подобри тонуса на коремните мускули, състоянието на кожата и да се намали силата на звука. Такова устройство може да се използва както по време на почивка, така и по време на спорт. Има 6 програми, както и няколко режима на интензивност.

За предимствата е необходимо да се носят компактните размери, ниската цена на масажа (около 500 рубли) и възможността за приложение за всяка част от тялото. Основният недостатък е краткият живот на батерията и честото подмяна на батерията.

Divinext XFT 1002

Терапевтични масажисти

Nozomi МН-103

С помощта на този масаж можете да замените процедурите за масаж в салона за красота. Има мощност от 15 вата и работи от мрежата. При наличие на 2 режима на работа с различни нива на вибрации и специална йонна лампа ускорява процеса на намаляване на силата на звука. Устройството идеално помага за отстраняването на подкожната мазнина, увеличава еластичността на кожата по време на процеса на отслабване и подобрява метаболитните процеси.

Средствата включват висока ефективност на устройството в борбата срещу излишните килограми. Основният недостатък е голямото тегло на масажа (1.7 кг), което често усложнява процеса на използване. Цената е около 3 000 рубли.

Nozomi МН-103

BEURER MG40

Разполага с 3 режима на работа (вибрации, отопление с инфрачервено лъчение, масаж с подгряване). Комплектът включва още 4 допълнителни приставки за различни видове масаж. Устройството напълно се справя с подкожната мазнина, подобрява външния вид на кожата и укрепва коремните мускули.

За достойнствата трябва да се припишат качествени зони с проблемни масажи, регулируема дръжка, функция за затопляне. Недостатъкът е голямото тегло на устройството (950 g). Цената е около 2500 рубли.

BEURER MG40

Има много маски за отслабване в корема за всеки вкус и чантата, но трябва да се разбере, че ефектът от използването им може да се постигне само чрез редовни физически упражнения паралелно и спазване на определени ограничения в храната.

Share:
Comments