Използването на полисорб за отслабване

Вземете polysorb за отслабване? Разбира се, да, защото отдавна сте измъчвани от наднорменото тегло, което постоянно се връща. Като бумеранг е необходимо само да се очертаете няколко седмици в диетата си и с един месец тренировка във фитнеса, като намалите теглото си. Една седмица минава край морето - и отново стомахът, страните и други орнаменти. Трябва ли да има причина да не получим това, което искаме?

Разработчиците на полисорб твърдят, че са токсини. Тялото ни не е готово да преработи количеството захар и мазнини, които влагаме в него. Оттук и теглото. И с polysorb? Предполага се, че помага за очистването на токсините. Ако прочетете това бързо и в подходящо настроение, можете да си купите бурканче - друго вещество, което прилича на пепел. И повече продавачи и не.

Как действа polysorb отслабване: официалната версия

Така че нашите бедни организми "задушават" от различни вредни храни, сладкиши и всякакви странни полуготови продукти, които поемаме. Полисорб е сорбент и "тегли" в себе си токсини. Клетъчната структура на тялото ви позволява да се отървете от отрови, тялото се очиства, се чувстваме по-добре.

Всичко това "верига" ни помага да се отървем от проблеми като най-стриктната диета и помага да отслабвам естествено. Изтеглете токсините, метаболизмът ще се възстанови, ще отслабнете. Е, и?

Не, в противен случай бихме могли просто да си купим активирани и бели въглища, да измием таблетките с вода и след това да се хвалим за талията, която е била изградена. В действителност, polysorb за загуба на тегло почти не работи. Или работи, но не както бихме искали.

Механика или защо губим тегло от полисорб

Струва си да помислим защо ядем. В идеалния случай, само защото сме гладни. Този древен механизъм ни помага да се отървем от липсата на хранителни вещества и да възстановим силата. Чувстваме глад и го задоволяваме с разумни количества храна, която в момента е "закътана".

Разбира се, храната днес изобщо не е същата. Мазнини, оцветители, подсладители и всичко останало, без което може да се отнеме, но това прави хранителните продукти толкова вкусни! Купуваме по-вкусно и ядем. И това не е най-добрият избор. Но дори ако ядем нещо с багрила, сгъстители и вредни мазнини в по-малко количество и можем да създадем дефицит на калории, теглото ще бъде намалено. Как така? Това е много просто, най-важното правило за намаляване на теглото е да се създаде дефицит на енергия. Тогава самата тяло ще започне хормоналния процес на изгаряне на мазнините и теглото ще започне да се нормализира само по себе си.

Как да ядем по-малко? Този въпрос мъки мнозина. Човешката мъдрост предлага следните отговори:

  • ние приемаме изключително нискокалорични храни, ги ядем в обичайното количество, но насищаме по-бързо поради обема;
  • пием вода преди хранене, ям ябълка, краставица или друг продукт, който помага да се намали апетита;
  • Използвам бавно храната, опитвайки се да дъвча всяко парче;
  • ние използваме малки плочи;
  • накрая, ядем само там, където порциите са малки и не приемат добавка.

И можете да "закусите" преди да ядете нещо, което почти не се усвоява. Така че polysorb действително работи. Неговата супена лъжица се разбърква в чаша вода и пие кашата. Половин час след "преди хранене" можете да се храните добре. Но само според производителите вече няма желание да се яде.

Механичното запълване на стомаха изпраща така наречените сигнали за ситост към мозъка. Те ни помагат да ядем по-малко, отслабваме. Но това не работи за всички хора.

И все пак има и "бял" полисорб, който се пие след хранене. Тя трябва да "нарушава храносмилането на хранителните токсини от тялото". Какво искаш да кажеш с хранителни токсини? За да разберете, за съжаление, не успя. Кои са те и защо да ги търсим в одобрената храна? Трябва ли да пия polysorb за отслабване след хранене, ако имахме обяд, например, елда по вода и парче пилешка гърда? Не е ясно, особено когато смятате, че "токсините са навсякъде".

Защо polysorb не е мазнина горелка

Polysorb е аналог на несмилаеми фибри, разработени по индустриален път. На външен вид и вкус, прахът напомня за наситен въглен или Almagel, ако е бял, апетитен, нали? Разсъжденията за това как това вещество помага за очистването на токсините е голямо, разбира се, но не засяга загуба на тегло.

Нещо повече, обичайният полисорбент, който се яде преди хранене, е поне апетитът, който помага да се убие. Но бели, използвани след? Какво влияе това?

Защо polysorb за загуба на тегло може да не работи

Представете си, че сте яли един кок. Докато дъвчете, ензимът алфа-амилаза "третира" храната и започва асимилацията на въглехидратите. Веднага след като храната влезе в стомаха, ензимите от стомашен сок са свързани, за да "разграждат" храната в аминокиселини и глюкоза. Храната се движи по храносмилателния тракт и мазнините започват да се абсорбират. Всичко това ще приключи 3-4 часа или малко по-бързо, ако сте гладни, а ролката е малка.

И сега си представете, че искаме да нарушим асимилацията на храната. Да предположим, че ядохме и научихме определено количество глюкоза и аминокиселини. Ние не искаме мазнините да се усвояват. И тогава вземаме, да речем, липазен блокер. Съдържанието на калории в асимилираното количество намалява, но също така се нарушава храносмилането.

И тази логика няма нищо общо с polysorb. Той не съдържа липазни блокери или други ензими. Производителите му твърдят, че премахваме токсините. Но всъщност леко намаляваме киселинността на стомашния сок и по този начин леко влошаваме смилаемостта на храната.

Използва ли полисорб за здраве?

Ако сме отровени и наистина сме изправени пред действието на патогенни бактерии в храносмилателния тракт - това е много полезно. Тези организми произвеждат токсини, които не са представени от производителите на хранителни добавки, но съвсем реални. Полисорбните молекули ги "обвързват" и ги отстраняват от тялото. Ето защо, въпреки цялата тъмна история с намаляване на теглото, polysorb - полезно нещо и да го има в домашна медицина гърдите на хранително отравяне - добро решение.

Друг въпрос е, ако не се отровим, а просто се опитайте да намалите теглото си. Полезно ли е да се наруши процесът на асимилация на храната? Определено не. Седейки на диета, ние вече получаваме задачата на повишена сложност. Повечето от продуктите, които са полезни за отслабване, съдържат много протеини, диетични фибри и фибри. И всички тези неща са трудни за овладяване. За качествено преработване на тази храна с ензими се нуждаем от здравословен храносмилателен тракт. Постоянното понижаване на киселинността и концентрацията на стомашния сок от пиещите сорбенти не е асистент тук.

Данни, които polysorb могат да предизвикат храносмилателни смущения в тази форма, не са, но си струва да се разгледа възможността за приемане. Ако приемем метода на употреба, в който пием храна за полисорб, за съжаление най-"вредните и обемни" по отношение на калоричното съдържание, а именно енергията, получена от прости въглехидрати, отдавна се асимилират. Това означава, че блокираме напълно не това, което бихме искали. Те научили "вредните" калории, имали проблеми с асимилацията на "полезни", и накрая е малко вероятно да се влошим от това.

Polysorb е предназначен да реши проблема с увеличаването на теглото, но не съдържа никакви вещества, които да предпазват от това. И какво можем принципно да защитим срещу натрупването на тегло "във втория кръг"? Вероятно такива вещества не са известни на медицината, поне ако това е въпрос на научна медицина.

Как да вземем полисорб и да го прегледаме

Можете да вземете polysorb, като разбърквате супена лъжица във вода и пиете преди да ядете или пиете polisorbom обичайното си хранене. И двата варианта се срещат в народните рецепти, като и двете се прилагат на практика.

Отзивите за полисорб за отслабване са много различни. Някой наистина му помага да поддържа диетата и да отслабва, други - не много, третата причини промяна в храносмилателния процес и нарушено храносмилане.

Намерете тематични прегледи на лекарите за полисорб не успяха, защото лекарите по принцип не считат това лекарство за нещо, което допринася за загуба на тегло. Лекарите обикновено говорят за ползите от сорбентите за тези, които толерират хранително отравяне. Също така препоръчваме да имаме полисорб и други сорбенти в нашия кабинет за домашна медицина за такава авария.

Но много обикновени потребители пишат, че са загубили тегло от полисорба. Но ако погледнем внимателно отзивите, можем да заключим, че по-важна роля в процеса на отслабване се играе обаче чрез правилното хранене и компетентната организация на физическата активност.

Трябва ли да взема полисорб за отслабване?

Малък детайл - почти всички инструкции за лесно отслабване с polisorb, намерени в мрежата, съдържат описание на процеса на преброяване на калории или някаква проста диета, която трябва да замени този процес. Големият смисъл е да се вземе полисорбент, така че не. Струва си да се разбере, че отслабването е естествен физиологичен процес, който идва само в "отговора" на дефицита на калории.

Дали polysorb спазването на диета или правилното хранене, ако предпочитате, е по-удобно? Това е малко вероятно, особено ако смятаме, че полисорбът не засяга вкуса на храната по никакъв начин и малко - за апетита на този, който яде тази храна. По принцип, полисорбът може да бъде добро решение за лице, което е склонно към хранително отравяне. Но такива въпроси като организирането на балансирана диета и храненето са необходими, но достатъчно храна за загуба на тегло, той реши, за съжаление, не помага.

Статията беше подготвена от Анна Тарская (треньор, диетолог)

Share:
Comments