Истината за липосукцията

Изрязва се върху кожата с дължина половин сантиметър. Към разрезът е свързана тънка тръба, която е свързана с вакуумно засмукване. Една тръба (наречена канюла) се премества под кожата и канюлата стяга мастните клетки според принципа на прахосмукачката. Това е липосукция. Липо - мазнини, суче - смучат, буквално "изсмукване на мазнини".

Принципът на липосукцията, описан по-горе, е еднакъв във всички клиники в света. Когато говорим за различни подходи и различни видове липосукция, например, ултразвук или tumescent, имайте предвид начина на подготовка на мастната тъкан за смучене, тези. като го довежда до тази течна консистенция, която ефективно ще премахне мастните клетки чрез тънка тръба.

Различните лекари, в зависимост от предпочитанията си, могат да предложат различни видове липосукция. Някои извършват само ултразвукова липосукция, когато преди вакуумна аспирация мастната тъкан се унищожава чрез ултразвук. Други предпочитат тумозна липосукция, по време на която се въвежда специален разтвор, който улеснява разтварянето на мастната тъкан и по-лесното й отстраняване.

И въпреки че различни подходи в медицинската среда са неизчерпаема тема за дискусия, подробно изследване на тези методи няма да даде предимствата на пациента, защото резултатът от липосукцията не зависи от метода на разреждане на мастната тъкан, а само от ръцете на хирурга - опит, познаване на анатомията, вкуса и много други фактори ,

Липосукция способности

Тъй като липосукцията включва отстраняване на мазнините, много погрешно считат тази операция за начин да отслабна. Всъщност това не е така. Липосукцията може да регулира линиите на силуета на тялото, т.е. да премахне излишните мастни клетки в местните мастни депозити, които нарушават хармоничния контур на фигурата.

Медицината вярва, че един възрастен има постоянно голям брой мастни клетки. Това означава, че с увеличаване на теглото, нови мастни клетки не се образуват и старите не изчезват при отслабване. Мазнините от мастните клетки просто се увеличават и намаляват. Освен това много хора се увеличават навсякъде, където биха искали.

Ако една жена в областта на коляното е с мастни "уши" или така наречените. наречени "ездачни бричове" на бедрата - това са локални мастни натрупвания, които може да не изчезнат дори при обща загуба на тегло и срещу които диетата и фитнес са безсилни. Те не могат да бъдат "изпомпвани" или опънати. Но те могат да бъдат изсмукани с хирургическа тръба. И завинаги. Ако премахнете тези локални натрупвания на мазнини с липосукция, мастните клетки в тези места никога няма да бъдат възстановени. Жената ще отслабне и ще отслабне, но с нов силует, с нов контур на фигурата - без "golife" и "уши".

Много пациенти правилно питат:

"Защо не могат мазнините да бъдат отстранени по цялото тяло, така че мазнините никога да не се появяват никъде другаде?"

Такава операция е невъзможна, защото тя би била твърде травматична. В края на краищата в зоната на липосукция се появява локално отлепване на кожата, травма, кръвоизлив, има хематом. След операцията пациентите носят компресионно бельо за един месец, така че кожата на мястото на смущенията да е свързана с тъканите и да бъде възстановена. Площта на липосукцията обикновено не е по-голяма от отворената длан. Ако пациентът искаше да изсмуче напълно мазнините, би било необходимо да излекува кожата по цялото тяло.

Разбира се, след липосукция на стомашните зони или задните части, пациентът ще може да загуби известно тегло. Но в много ограничени граници. Според правилата, по време на процедурата не трябва да се отстраняват повече от 2 литра мазнини. И тази цифра се счита за критична, след което респираторът обикновено е на дежурство до пациента. Ако теглото ви е 100 кг, изсмукване на мазнини от корема и задните части няма да ви подмами. Но ако имате няколко килограма излишна мазнина, нормална фигура, но грозни изпъкнали страни, липосукция ще ви помогне, ще се отървете от две мазнини гънки на гърба си и ще намерите красив силует.

Области, където се извършва липосукция

Най-често срещаните области на липосукцията са:

Зона галифе на бедрах

Зона коленок

Така наречените страни

Вътрешната повърхност на бедрата

Мазнините се сгъват на корема

както и

Втори брадичка

Мастната гърбица на врата

Малки гънки на ръцете над лакътя

Болезнеността на процедурата и рехабилитацията

Както при всички пластични операции, липосукцията се извършва под анестезия (рядко при локална анестезия) и не предизвиква болезнени усещания. Непосредствено след процедурата цялата област е покрита с доста плашещ виолетов хематом, който изчезва сам в рамките на 2 седмици, когато хемоглобинът се разлага. Няма да има болка по време на рехабилитационния период, обаче, едва ли искате да направите внезапни движения, да ударите мястото на работа, да натоварвате мускулите - ненужните движения, най-вероятно ще донесат дискомфорт. В състояние на почивка няма да има усещания. В рамките на един месец след липосукцията всички пациенти носят компресионно бельо. Обикновено това са леки шорти, изработени от еластична тъкан, колан или просто еластични бинтове.

Цената на липосукцията и изборът на лекар

Цената на липосукцията обикновено се изчислява за една зона. Зоната е приблизително равна на площта на отворената длан. Различни пластични хирурзи струват зоната варира от 500 до 3000 долара.

В сравнение с други пластични операции, липосукцията се счита за относително лесна процедура. Носната операция се извършва от звена, но всеки пластичен хирург може да изсмуче мазнините. Въпреки това, за лечение на избор на лекар за липосукция е толкова сериозно, колкото за други, дори по-сложни операции. Лесно е да се канюлират под кожата, но резултатите са различни за всички. В ръцете на неопитен хирург, кожата след операцията може да се покрие с гънки и туберкули. Това може да се дължи на несъответствие с технологията, невежество на всички тънкости, неправилно или неравномерно отстраняване на мастните клетки в оперираната зона.

Когато става въпрос за липосукция на бедрата или коленете, е много важно не само да се премахне мазнината, не само да се получи гладка кожа на мястото на операцията, но и да се създаде красив, естествен, секси силует. Това също изисква квалификация на лекар и богат опит.

Благодаря ви за снимките на пластичния хирург С. Левин

Прочетете на:

  • Как да отслабнете в проблемни области
  • Упражнения за отслабване корема
  • Какво да ядете, за да отслабнете
Share:
Comments