Йога - най-добрият начин да отслабнете

Кои са йогите? Отговорът на този въпрос е ясен за нас от детството - тънки мъже с индийска националност, които предпочитат да спят на ноктите. Между другото, те също не се нуждаят от това - не е ли най-добрият начин да отслабнете? Но не се страхувайте - ние не ви принуждаваме напълно да откажете храна. Но йога е наистина един от най-кратките начини да отслабнете.

Идеята за премахване на наднорменото тегло и от време на време да започнете да живеете здравословен живот посещава всеки човек, който прекарва голяма част от живота си в неудобно положение зад монитора на компютъра или обратно, много удобна поза вечер на телевизионния екран, но непременно с чаша кафе или чай и сандвичи шунка, наденица или сирене. Това означава, че ние искаме да се храним вкусно, не се нервен и се движат по-малко и не печелят повече паунда.

Без истинско желание да отслабнете, това е нереалистично. Имаме нужда от такава привлекателна техника, която веднага щом бъде усвоена, бързо започва да дава минимални резултати. Разбира се - това е йога. Човек, който започва да се занимава с тези упражнения, ако откаже да практикува, незабавно започва да чувства, че му липсва нещо, чувства неудобство. Връщайки се към йога, тялото отново влиза в тона, енергията се нормализира, теглото започва да пада. Това не е бързо и без увреждане на здравето, а именно поради загуба на вода и излишни мазнини в талията и бедрата.

На първо място, когато практикувате йога, човек започва да се научава как да диша правилно. Дишането осигурява на тъканите на тялото кислород и метаболитните процеси се активират в тях. И с правилната комбинация от дишане и статични поза, което в йога най-много, клетъчното потребление на липиди се увеличава многократно и теглото на човек постоянно намалява до нормална стойност. Подобрява психоемоционалното състояние на човека и неговия мироглед. Човекът става по-хармоничен и радостен, хроничните заболявания отстъпват, животът му става все по-активен и пълен.

За най-ефективната загуба на мазнини в класовете по йога, трябва да овладеете няколко специални упражнения, които са насочени специално към ускоряване на разграждането на липидите и използването на продуктите от техния метаболизъм.

• Упражнението "войник позира" включва вертикалното подреждане на тялото и алтернативното повдигане на краката, така че гънката да образува ъгъл от 90 ° с повърхността на пода. Ръцете се повдигат нагоре, палмите са свързани. Краката се държи за максимално възможно време, след което краката се сменят. • Упражнение "30-60-90 градуса" се извършва на гърба, като се повдигат първите до 30 градуса, после 60 градуса и 90 градуса. След като повдигат краката до определен ъгъл, те се държат в това положение (2-3 вдишвания - издишване).

След всяко упражнение човек трябва да почива на седнало положение на колене и максимално да протяга ръцете си. Тези упражнения ви позволяват ефективно да се разделите с ненужните килограми и да върнете нормалното си тегло.

Share:
Comments