Инфрачервена сауна срещу целулит

Борбата срещу целулита е задача, на която повече от една публикация е посветена на нашия уебсайт. Този път нека да поговорим за инфрачервената сауна. Как може да се използва за коригиране на фигурата - в следващия материал на нашата редакция.

Инфрачервената сауна днес може лесно да се намери във всеки от фитнес центровете. Това е разбираемо - след физическо натоварване няма нищо по-добро, отколкото да се възстановим в жива жега. Процедурите в него са популярни сред професионалните спортисти - за рехабилитация след наранявания и интензивно обучение. И какво може да бъде полезна инфрачервена сауна в борбата срещу целулита?

Да започнем с принципа на действие. Инфрачервените радиатори в сауната не загряват въздуха около тях, а самият човешки организъм. Това позволява на топлината да проникне на дълбочина от 3-4 сантиметра от кожата - така че с помощта на топлина почти директно може да повлияе на мастните отлагания. Целулитът - вид "желе" от влага, мастни клетки и продукти на гниене. Тялото се затопля, потенето се усилва - и заедно с това излишъкът се отстранява през порите. В зависимост от зададената температура тялото губи средно 600 kcal. Такива енергийни входове са доста сравними с часовото занимание на активните спортове. Редовните сесии в инфрачервената сауна стимулират метаболизма и служат като отличен начин за нормализиране на теглото. За една 45-минутна сесия можете да загубите до 1 кг тегло. Лъвският дял от тази загуба е отстраняването на излишната течност от организма, заедно с това кои шлаки и продукти от термична мастна дестилация отпуск.

За да се направи посещаващата сесия на инфрачервена сауна най-ефективна, достатъчно е да се спазват няколко прости условия:

1. Заседанието на горещ душ ще помогне да се увеличи количеството секрет на пот. 2. Не използвайте лосиони за тялото. 3. По-често се почиствайте с кърпа по време на сесията. Течността има голяма устойчивост на инфрачервено лъчение. 4. Не яжте преди сесията. 5. След приключването на сесията останете за известно време. Тялото все още се очиства, има повишено потене - сърцето и кръвоносната система се нуждаят от релаксация.

Не забравяйте да пиете минерална вода преди и след сесията - след почистване в инфрачервената сауна тялото трябва да възстанови баланса на солта. Това ще помогне за предотвратяване на отлагането на мазнини и ще улесни отстраняването на продуктите от разпад чрез порите на кожата.

Обърнете внимание на противопоказанията. Ако приемате каквито и да било лекарства, консултирайте се с Вашия лекар. Забранено е да посетите инфрачервена сауна за хора с високо кръвно налягане, страдащи от тежки форми на склероза, както и бременни жени.

Share:
Comments