Имайте торти и не мазнини

Повече от половината възрастово население на Русия има наднормено тегло. И се опитва отслабнете, гражданите се ограничават в храната, отказват много продукти и все още получават мазнини. Според Александър Батурин, заместник-директор на Института по хранене на Руската академия по медицина, за да се поддържате в добра физическа форма, трябва да се храните богато и разнообразно, дори да имате торти, а само да се печелят - чрез ежедневна физическа активност. загуба на тегло

В интервю за вестник Morning, заместник-директорът на Института по хранене на RAMS не задържа емоциите си: "Знаете ли какво се случва с човек като цяло? Човек се унищожава. И той не убива, защото мисли за нови технологии, а защото се движи все по-малко. Как сега сме разгневени, когато дистанционното от телевизора се развали! Започваме да разгаряме. Ние сме твърде мързеливи, за да отидем и натиснете бутона. Работният ден започва с чай парти с ролка, сладкиши или сандвичи. И има няколко такива закуски през деня. Няколко години по-късно те водят до факта, че мъжът прави допълнителна дупка в каишката, а жената става малко обичана блуза.

Защо по-рано бяха по-малко дебели

Според Батурин по-рано, за да се запази здравето им, е било необходимо да се яде много, защото хората са били активни. С голямо количество храна човек получи всичко, от което се нуждае. Сега, поради рязкото намаляване на физическата активност, човек се опитва да ограничи консумацията, но все още се натрупва.

"Храненето е чудесно нещо, но не е достатъчно за здравето му. Човек се нуждае от минимум 30 минути всеки ден, за да упражнява или да върви с бързи темпове, в допълнение към ежедневните дейности, този минимум, който не може да се свали по-надолу.

И в ежедневната диета, според учения, може да има разнообразие от храни, дори хляб и сладки: "Основата на всичко е хляб. Но тук има тънкости: колкото по-малко се обработва зърното, толкова по-полезно е. Затова хлябът, произведен от пълнозърнесто брашно, е по-полезен, отколкото варен от най-висококачествено брашно. Същото се отнася и за зърнените култури.

Какво можете да ядете и какво не можете

Хлябът често се кара, казват те, ще бъдеш пълен с него. Но ние не ядем хляб като хляб, я ядем с нещо. И колкото повече я размазваме, толкова по-опасно става. Необходимо е в диетата да присъстват некалорични зеленчуци и плодове - да ядат за един ден, от който се нуждаят най-малко 400 грама. Соковете наистина не трябва да се играят, прясно изцедени или не.

Продуктите от кисело мляко на ден трябва да се консумират две порции. Месо, птици, риба, бобови растения също са необходими за хората, тъй като съдържат много протеини, желязо, витамин В12. Колбаси, колбаси, колбаси, които са много популярни, - храни с високо съдържание на мазнини (30% - 35%) и само 10% - 12% протеини, това трябва да се запомни и да не се променя парче варено месо за колбаси.

Е, сладкарството е комбинация от мазнини и захар. Така че тортата трябва да спечели своята дейност. "

Прочетете на:

  • Какви десерти можете да ядете постно?
  • Не всички сладки са еднакво вредни
  • Какие продукты выбросить, чтобы отслабнете
Share:
Comments