Глад и апетит. каква е разликата?

"И всичко това, защото някой много яде!" - възкликна Заек, когато беше дебел от кондензирано мляко и мед, Мечо Пух не можа да се измъкне от нокът. Тази история никога не може да се случи в реалния живот, просто защото само хората могат да ядат толкова много.

Животните не гледат през нощта в хладилника и не се отдават на шоколад, за да вдигнат духа си. Те ядат само когато нивото на глюкозата попада критично в телата им и има чувство на глад, сигнализиращо, че е необходимо да се поддържа енергия.

Изключение са домашните домашни любимци, които се хранят от собствениците си или подражават на хранителното си поведение.

"Хората не знаят как, са забравили как да се прави разлика между глада и апетита, - казва Анастасия Павловна Пирогов, корекция на теглото на семейството медицина специализирани клиники" МЕДИ на Невски "- и да се апетит за глад. И това е абсолютно различни неща. Когато имаме ниво на глюкоза пада, има световъртеж, смучене в стомаха, куркане, кипял в областта на корема, слабост в краката - всички чувстват под преградата, следователно, ние сме гладни, и е необходимо да се ядат за попълване на енергийните резерви, за да просто не падне. И ако имаме предвид, се върти желание да "искат нещо вкусно, аз бях разстроен, аз искам да се угоди на шоколад" - това е най-апетита. Т.е. физиологично не е непременно необходимо за храна. Когато пациентите ми да се научат да се прави разлика между тези две състояния, те започват да се грижат за себе си, и се изненада, когато забележите, че често идвам до хладилника има причина. Само защото изпитват тревожност или психологически дискомфорт.

Това, да го наречем "емоционален апетит", просто води до увеличаване на телесното тегло. "Като цяло мисля, че" продължава Анастасия Павловна ", че наднорменото тегло винаги е дисхармонията на човек. Тъй като теглото не идва точно така. В по-голямата си част това е защита, особен слой между вътрешния аз и околния свят. Ако например човек има такава уязвима душа, която не може да понесе, както му се струва, агресивен свят, мастният слой се превръща в буфер, който го защитава.

Когато човек се научи да разграничава желанието да "превзема" преживяванията си от истински глад, когато започва да се наблюдава, хранителното поведение и намаляването на теглото става много по-лесно ".

Share:
Comments