Евтини и не завинаги: хапчета за отслабване от аптеката

Съдържание:

 • Преглед на препаратите
 • - Микрокристална целулоза или МКК
 • — Бромелайн
 • - екстракт от Сена
 • - Evalar
 • — L-карнитин
 • - Ортойл
 • - зъбни предавки
 • - Xenical
 • — Лида
 • - Аз съм тънък
 • — Меридиа
 • - Продължавай
 • Какво да не купя: списък на опасни таблетки
 • Становище на лекарите
 • Отзиви и резултати

Обикновено най-евтините таблетки от аптеката са похвали за тяхната наличност и ефективност. Имаме много аптеки, всички от тях активно прилагат диетични добавки и лекарства за намаляване на теглото, има търсене, има повече от достатъчно оферти. Но защо е всичко това?

Ако искате да отслабнете, без да променяте диетата и начина на живот, е малко вероятно да успеете. Не искате ли да промените нищо и искате таблет? Подгответе се за непредвидени здравни резултати. По принцип всички оферти от аптеката са разрешени за продажба, но не се бъркат - хранителните добавки не са лекарствени продукти и разрешението за продажбата им означава само, че няма да навредят на здравето на здрав човек. Що се отнася до лекарствата - тук не можете да правите без странични ефекти.

Така че парите винаги са евтини и носят резултати?

хапчета и за отслабване-на-аптека

Микрокристална целулоза или МСС

Микрокристалната целулоза е всъщност първото лекарство, от което започва историята на средствата за отслабване у нас. МКЦ рекламира в пресата, по телевизията и по радиото. Предлагани са без рецепта. Тези хапчета се появяват в очите на обществото като средство за апетит. Днес почти всяка аптека ги предлага. За какво е ICC?

Техният производител твърди, че апетитът на човека зависи изцяло от степента на пълноценност на диетата му. Ако използваме недостатъчно количество, не можем да се справим с "инвазията" на силно чувство за глад. Естествено, тогава ние преяждаме и наддаваме.

Всъщност влакното е важно и трябва да получим около 25 грама от него с храни, когато отслабнем, но това не е единствената съставка на успеха. Трябва да ядем достатъчно протеини и да поддържаме рационално съотношение протеини и въглехидрати. Не трябва да създаваме "изкривявания" като диети с ниско съдържание на въглехидрати и не е нужно да намаляваме твърде много калориите. Нашата задача е да имаме балансиран, с малък дефицит на калории, а след това нашата загуба на тегло ще бъде успешна.

Като използваме MCC, ние просто премахваме дефицита на фибри. Трябва да вземем високи дози от това лекарство и да изпием всяка част от таблетките с чаша вода. Това е необходимо таблетките да се "разтварят" и да се превърнат в гел в стомаха ни. Ако ги приемаме преди хранене, те трябва да помогнат за намаляване на апетита, ако апетитът се върне към нормалното, просто трябва да ядем по-малко.

Но всичко това е само на теория. На практика не можем да ядем по-малко просто защото решихме и трябва някак да се научим как да направим балансирана диета. Само тогава ще можем да го наблюдаваме дълго време и да отслабваме.

Важно: Микрокристалната целулоза от всякакъв клас не е абсорбент на мазнини от храната. Потреблението му не намалява калоричното съдържание на вашата диета и няма да успеете да отслабнете, ако имате само всичко, за което сте свикнали, и добавете целулоза към вашата диета.

Бромелайн

Бромелаин се нарича екстракт от ананас. Той е аналог на човешките храносмилателни ензими. Употребата му подобрява храносмилането, подобрява храносмилането на протеин. През 90-те години на миналия век се смяташе, че бромелаинът може да повлияе на липолизата.

Всъщност той няма никакво влияние върху изгарянето на мазнините. Бромелаинът обикновено се включва в сложните мазнини за горене на доста скъпи марки. Но той също има и евтина домашна фирма "Evalar". Руските хранителни добавки се различават малко от чуждите. Бромелаинът е единствената активна съставка в капсулите и употребата му се счита за важна част от програмата за отслабване и здраве. Бромелаин обаче не може да се счита за наистина важно вещество за изгаряне на мазнини. Ето защо:

 • Подобряването на храносмилането не решава проблема с прекомерното хранене. Можете перфектно да смирите излишните количества храна и да откриете, че те няма да повлияят на вашето здраве по никакъв начин, но ще се възстановите, защото енергията с тях ще дойде твърде много;
 • върху мастните депозити на човешкия бромелаин не може да окаже влияние. Като ензим, той се консумира в процеса на храносмилането и не може да попадне в мастния слой;
 • Изследването, според което ускорява метаболизма, се извършва от американския производител на бромелаин, така че не е възможно да се надяваме на тяхната обективност.

Бромелаин от аптеката не замества най-добрите ензимни продукти - креона, панкреатин и фестал. Той действа твърде "едностранно", за да се счита за независима ензимна добавка и не трябва да се използва като аналог на други по-скъпи ензими.

Екстракт от Сена

Използването на сенна екстракт се счита за "обичайно място" за приготвяне на дози за отслабване, тъй като има почистващи свойства. Извличането на сена наистина е необходимо?

В действителност - това е слабително, без което, разбира се, можете да получите, ако основната цел е просто да отслабнете и да отслабнете. Можете да намалите цифрата на скалите с лаксатив, но в никакъв случай не коригирайте мастния слой. Информацията, която трябва да вземем сенна, ако искаме да започнем диета, също не е вярна. По принцип екстрактът сена е евтин и широко разпространен, поради което се използва в голям брой хранителни добавки, най-често срещаните - сенада.

Ако човек седи на диета, щетите от извлечение от Сена могат да бъдат значителни. Такива хора могат да страдат от намаляване на имунитета, ако непрекъснато предизвикват диария с това лекарство. В допълнение, дехидратацията може да увреди работата на сърдечния мускул и да причини гърчове, а дефицитът на витамин В може да увреди нервната система. Използването на слабително нарушава както баланса между натрий и калий, така и вреди на здравето ни. По принцип можем да направим без слабително.

Важно: екстрактът от сена е пристрастяващ. Ако чревното почистване без лаксативно действие не идва самостоятелно, трябва да се отървете от навика да пиете слабително и да потърсите медицинска помощ.

Evalar

Многочисленные БАДы «Evalar» для похудения объединяет одно — не очень высокая эффективность для собственно похудения. Добавки не влияют на аппетит, не помогают сжигать жир, да и вообще предназначены исключительно для вызывания слабительного и мочегонного эффекта и небольшой энергетической подпитки уставшего человека. В линейке есть несколько БАДов:

 1. Дневният ден на Turboslime - капсули с кофеин и зелен чай, имат стимулиращ ефект, който трябва да помогне за изгарянето на мазнините. Кофеинът обаче действа като катализатор за изгаряне на мазнини само ако процесът му вече е започнал. В противен случай това не помага да отслабнете;
 2. Turboslim Night - капсули с мелиса и L-карнитин, както и с ударна доза на Senna. Трябва да ви помогне да спите спокойно, да изгаряте мазнините и да почиствате червата сутрин. Имат силен слабително действие, не са нещо различно от лаксативните чайове от същата марка, както карнитинът в състава - не е известен;
 3. Turboslim Alfa е препарат от алфа-липоева киселина и L-карнитин. Това е вид "енергиен пияч", аналог на енергийните напитки, той трябва да се използва за ускоряване на метаболизма и за подобряване на толерантността към физически натоварвания, предполага се, че помага за изгарянето на мазнините, но всъщност не влияе на толерантността към упражненията, поне докато не започнем да го прилагаме заедно с шокови дози физическа активност;
 4. Turboslim Coffee е напитка от мигновено кафе с добавка на цикория, L-карнитин и сенна. Има значителен диуретик и слабително действие, помага да се отървете от запек и оток, но не излекува причините както на първия, така и на втория. Той възбужда, но има малко смисъл в радостта в тренировките, ако имате диария, не. Не е възможно да се ангажираш активно и качествено така или иначе и всички други форми и видове дейности не засягат особено загуба на тегло;
 5. Turboslim Drainage е напитка, произведена от съставки, които подозрително приличат на чай и кафе за отслабване от една и съща компания. Все още в състава има череши, които допринасят за диуретичния ефект. Като цяло, дренажът е друго слабително средство и не изгаря мазнините;
 6. Пречистване на чай Turboslim - действието на напитката произтича от името. Това слабително, достатъчно силно, за да се чувства неудобно. Въпреки това в "Притурката" съдържа и диуретично черешово стъбло, така че няма да е скучно с чая.

Продуктовата линия на компанията наскоро беше допълнена с "протеинов коктейл" от разтворим прах и протеинов "комплект храна за една седмица". Има и гама от капучино, зелено кафе и кремове за отслабване и срещу целулита.

сортове-хапчета за загуба на тегло

L-карнитин

Фармацевтичните форми на L-карнитин са карнитон и елкар. Те съдържат същото активно вещество като продуктите за спортна храна. Те са призовани да помогнат за увеличаване на издръжливостта и подобряване на толерантността към физическо натоварване. Помогнете да се отървете от умора, да подобрите мускулния тонус. Поне всичко това е вярно, ако вярвате в официалната информация на опаковката.

В действителност, фармацевтичните добавки с L-карнитин не са достатъчно дозирани и не съдържат твърде много активни вещества, за да ускорят процеса на изгаряне на мазнини.

L-карнитинът може да подобри благополучието ви, ако упражнявате редовно и няма да го повлияете, ако не обръщате внимание на физическото състояние. По принцип можете да използвате L-карнитин препарати като енергичен, но няма смисъл да ги пиете без физически стрес.

Орсотен

Orsotene - BAA, който е източник на биофлавоноиди, кахетини, витамини, танин и кофеин. Да, това е общ екстракт от зелен чай с добавяне на кофеин и малка доза "дренаж", т.е. диуретични билки. Всъщност, Orstotene не може да се счита за средство за намаляване на теглото, тъй като не оказва влияние върху мастния слой и не може да помогне при изгарянето на мазнини.

По принцип, Orsotene може да се използва като аналог на комплекса за предварително обучение и може да ви спести от много проблеми с липса на енергия по време на сесията. Добри резултати в спорта - залог за здравословно отслабване.

зацепване

зацепване БАДом не является. Он относится к такому классу веществ, как аноретики. Его действующее средство — сибутрамин, лекарство от аппетита, которое должен выписывать врач. зацепване подавляет центр голода в головном мозге и способствует учащению сердцебиения. Это помогает меньше есть и «разгоняет» метаболизм. Применение редуксина мало чем способно помочь человеку, который не придерживается диеты.

Важно: Reduxin трябва да се предписва от лекар, въпреки че в някои аптеки се продава без рецепта, но е силно психотропно лекарство, което е пристрастяващо и може да предизвика отнемане, както и промени в съзнанието и съзнанието.

Xenical

Xenical представляет собой ингибитор липазы, то есть фермента, который способствует расщеплению и усвоению жиров. Действующее вещество называется орлистат и применяется еще в ряде препаратов. Уменьшает калорийность пищи за счет того, что жиры не усваиваются, способствует нарушению усвоения жирорастворимых витаминов и может провоцировать «вытекание» из заднего прохода не усвоенных жиров.

Диария и метеоризъм - нещо обичайно при използване на ксенични.

Ли Да

В конвенционалните аптеки не се продава, в интернет можете да намерите няколко съединения - с билки и L карнитин, или само с билки. На пръв поглед, един незабележим източник на биофлавоноиди и антиоксиданти. На практика - най-мистериозното и скандално наркотично вещество, т.е. повечето от тези, които го получават, търсят така наречената "стара композиция" или оловото със сибутрамин. Да, това е било и такова, но партиите достатъчно бързо "обвиха" контрола върху наркотиците.

Eco-тънък

Зеленчуков BAD, който няма нищо общо с мазнините. Той се продава не само в аптеките, но и в Интернет, и на същото място стана популярен. Не се препоръчва при пациенти с хипертония, хора със сърдечни, чернодробни и бъбречни заболявания.

Меридиа

Друг източник на сибутрамин, най-скъпият и "оригинален". Това е много мощен инструмент. Патентът за хапчетата принадлежи на тази конкретна европейска фирма, златистата и редуктинът са генерични лекарства.

Продължете напред

Също така източникът на сибутрамин се предлага в дози от 15 и 20 mg. Трябва да бъдат освободени по рецепта, но често се продават като ефервесцентни витамини - всички, които идват.

хапчета за загуба на тегло - опасни

Опасни хапчета - какво да не купувате

За хипертоници и алергии - абсолютно всички хранителни добавки за отслабване, освен, може би, MCC и Polysorba. Кофеинът и други стимуланти са забранени при хипертония, трябва внимателно да наблюдавате, че те не са включени в състава, дори ако купувате безвредни витамини.

Всички останали трябва да избягват Li Dy и всички генерични сибутрамини - Reduxin, Meridia, Goldlina, Lindax, списъкът може да е непълен, тъй като всички нови вещества се появяват. Тези лекарства са хапчето "последна надежда", дадена на хора с болест на затлъстяването, които вече не могат да отслабват здравословно. Те могат да причинят истинска психоза, депресия със суицидни тенденции и отдавна да ви "разсейват" от загубата на тегло като такива.

Становище на лекарите о таблетках из аптеки

Обикновено диетолозите с медицинско образование не препоръчват хапчета за отслабване от аптеката. Тяхното използване може да доведе до "дисбаланс" на витамини, разрушаване на хормоналната система, лошо храносмилане, но по никакъв начин не засяга самия мастен слой. Те могат до известна степен да помогнат на човек, който следва диета, но не може да промени нищо, ако не се храните правилно и не се създава калориен дефицит.

Отзиви и резултати

Резултатите от приемането на таблетките могат да бъдат различни. Някой капки 3 кг и се успокоява, а след това да купи друга таблетка. Някой не губи нищо, но получава само здравословни проблеми. Всичко зависи от това как точно човешкото тяло ще толерира употребата на лекарството.

Алия, на 20 години

Купих златна линия на съветите на приятел. Тя губи тегло с него с 15 кг на месец, не яде нищо, пие само вода и кефир. След това теглото се връща за 2,5 седмици, все още се боря с подуване и отивам при психолог. Което също забранява да расте тънка, че като мен е неудовлетвореност от възприемането на собственото тяло.

Инна, на 24 години

Занимавам се с фитнес под видеоклипа у дома, купих си турбослим алфа, за да бъда по-весел, защото съм много уморен. Аз не знам от тренировка, аз не знам от турбослим губи 2 кг, фигурата е затегнал, аз не забелязах никакви пъпки.

Ирина, на 32 години

Приеха ICC за инструкции с вода, нищо, освен гравитацията в стомаха не се чувстваше. Не знам как работят, изобщо не ме засягаха.

Алена, на 18 години

Пила турбослим кофе от компании Evalar вместо завтрака. Напиток неприятный на вкус, по моему таблетки турбослим ночь лучше как слабительное. Худела и с тем и с другим на пару килограммов в месяц, вес всегда возвращался.

Дария, на 19 години

Аз пих орсо-парче, състоянието беше като от енергетиката, тичаше като рана. Докато бях в движение, не почувствах напрежението на сърцето си. Тогава започна и безсънието. Оставих хапчетата. Отидох при лекар, трябваше да се обърна от кафе, се оказа, имам натиск.

Share:
Comments