Естествен подсладител fit parad - състав, мнения, заслужава

На зелената опаковка на заместителя на захарта Fit Parad е написано "естествено". Завъртихме кутията и прочетохме състава:

  • eritrit
  • swkraloza
  • екстракт от бедрата
  • stevizoid.

Нека разгледаме всеки отделен компонент и се опитаме да отговорим на въпроса - колко безопасно е естественият заместител на захарта Fit Parade и трябва ли да го купим?

Естествен заместител на парада за приготвяне на захар

Stevizoid

Да започнем, може би, със стевиозид. Веществото се получава от зелените листа на Stevia, растение, което е най-популярният естествен подсладител в света по целия свят.

За да подсладите чай или кафе, малка щипка стевисоид тя е много по-сладка от захарта. Един грам стефиозид съдържа само 0,2 kcal. За сравнение, 1 g захар е 4 kcal, което е 20 пъти повече.

Stevioside може да издържа на загряване до 200 ° C, така че е подходящ за печене на сладки некалорични ястия. И ще направи чай и сладкиши толкова сладки, колкото захар, но с горчивина, която някои хора смятат за чуждо и неприятно.

fit_parad2

Този компонент Fit Parade е безопасен? Въз основа на много проучвания, проведени в САЩ, Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) разреши употребата на стевиозид като безопасен подсладител.

Тя обаче не се препоръчва при бременни жени. Не трябва също така да комбинирате приема на това вещество с някои лекарства, а именно: не приемайте екстракт от Stevia заедно с лекарства за намаляване на кръвната захар, лекарства от високо кръвно налягане и средства за нормализиране нивото на литий.

Stevia и stevisoid - каква е разликата

До този момент въпросът остава отворен - дали е правилно да се разглежда стевизоидът като напълно естествен подсладител? В края на краищата не са нарязаните листа на Стевия, а екстракт, получен чрез химическа обработка във фабриката.

Можете да разчитате само на одобрението на американската организация за наблюдение и да спазвате предпазните мерки, описани по-горе.

Отделно, екстрактът от Stevia може да бъде поръчан много евтино под всякаква форма на уеб сайта iherb точно тук.

Eritrit

Следующий интересный компонент подсластителя Fit Parad — eritrit (эритрол). Это также натуральное вещество, которое встречается в природе во всевозможных продуктах питания, таких как дыня (50 мг/кг), сливы, груши и виноград (до 40 мг/кг). В промышленных условиях eritrit получают из крахмалсодержащего сырья, например, кукурузы или тапиоки.

Калорийность данного вещества составляет всего 0,2 ккал/г. Как и стевиозид, eritrit выдерживает высокую температуру (до 180 °С), что, несомненно, является большим плюсом, если вы хотите готовить с ним сладкие диетические блюда.

По воздействию на вкусовые рецепторы данное вещество практически полностью соответствует настоящему сахару, тем самым, формируя естественность ощущений от всей композиции. Более того, у eritritа имеется пикантная особенность – при его употреблении возникает эффект «прохлады», как от жвачки с ментолом.

Екстракт от бедрата

За екстракта от кауза, друг естествен компонент в състава на Fit Parade, можете да кажете часове. Ще отбележа само, че това е най-естественият продукт, който има хилядолетна история на приложение в ролята на козметиката, храната, медицината.

Rosehip съдържа фантастично количество витамин "С" - 1500 мг на 100 г. За сравнение, в лимона на аскорбиновата киселина - само 53 мг, което е 30 пъти по-малко. Някои хора могат да имат нежелани реакции към този продукт под формата на киселини или алергии.

Swkraloza

Последний компонент сахарозаменителя Fit Parad – это swkraloza, известная также в качестве пищевой добавки E955. Производитель Фит Парада пишет на упаковке, что данное вещество «вырабатывается из сахара», но при этом скромно умалчивает, что технология получения сукралозы из сахара довольно сложная и состоит из пяти-шести этапов, во время которых молекулярная структура сахара изменяется. Более того, данное вещество в отличие от стевиозида и eritritа не встречается в природе, поэтому назвать сукралозу натуральной нельзя.

През 1991 г. сукралозата е одобрена за консумация първо в Канада, а през 1998 г. - в Съединените щати. Преди това, повече от сто различни изследвания на токсичността, риска от развитие на туморни заболявания, които не са открили нищо опасно в сукралозата. Това обаче е същото с аспартама. Този подсладител е синтезиран през 1965 г., одобрен е и е започнал да се използва в храната през 1981 г., но едва наскоро е открил канцерогенен ефект от употребата му.

Днес няма надеждни научни данни за увреждането на сукралозата. Въпреки това, предвид "неестествения" произход на този подсладител, е необходимо да се подходи внимателно към него.

Някои хора, когато използват сукралоза, забелязват изостряне на мигрена, кожен обрив, диария, оток, мускулни болки, главоболия, чревни спазми, нарушения на уринирането, коремна болка. Това е рядкост, но все пак използването на сукралоза е по-добре да се приложи.

Безопасен ли Фит парад?

Да обобщим и да направим заключение за нашия преглед. По принцип заместителят на захарта Fit Parad съдържа безопасни съставки, получени от естествени суровини. Почти всички от тях (с изключение на сукралозата) се намират в дивата природа и се изпитват по време. Енергийната стойност на Fit Parade е само 3 kcal на 100 g продукт, което е няколко пъти по-малко от това на захарта.

Какво ще ни помогне с подсладителя Fit Parad?

Най-голямото предимство, което той може да ни предостави като вид патерица на етапа да се отървем от "захарната зависимост". Рано или късно човек, загрижен за здравето си, трябва напълно да се откаже от употребата на захар.

"Fit Parad" без съмнение е в състояние да ни помогне да изключим захарта от нашата диета и в крайна сметка - напълно да преодолеем желанието за бонбони. Остава да се реши какъв период от време да се простира процесът на раздяла с сладка "бяла смърт"?

Диетологът ще каже, че "колкото по-бързо, толкова по-добре" и специалистът в лечението на зависимости - "възможно най-бавно, за да намали риска от провал".

Препоръчвам ви да останете в рамките на максимум две години, продължителното изследване на поносимостта на най-малко проучения компонент, сукралозата, продължи толкова дълго.

Share:
Comments